FC 16 CNC SERVO upravena da dural

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 7:09

robokop píše: tak i prezto ze ty cinany nesnasis nehodlas je podporovat a nic poradnyho podle tebe nevyrobili tak je tva dilna zluta a nic nez cinana tam nevidim krom tvych masin coz je az na ten dural taky z velke casti cinan protoze lineary, srouby, loziska, krokace, spojovaci material, vretena, elektronika vubec... vse je z ciny

nelakujes nas tu trochu?

samo ze jsou i svetle vyjimky jako stroje deckel

ona ta cina zase nebude tak spatna vid
alespon ze si rozumime
Vidim,ze opet volis osvedcenou taktiku,vyhnout se odpovedi na primou otazku. Ja se netajim tim,ze jsem si koupil cinske stroje.Velka frezka me stala 25 tis. i s dopravou,mala 14. Vedel jsem,ze za tyhle penize nemuzu cekat kvalitu a taky jsem ji nedostal.Musel jsem do to investovat desitky hodin prace a penize,abych z toho pouzitelne stroje udelal a presto je faktor,ktery neovlivnim a to je kvalita materialu. Muzu nechavat prebrusovat stoly kazdy rok a cpat do toho dalsi penize.Po deseti letech se dostanu na cenu normalniho stroje,ktery kdybydch si koupil hned mi slouzil od zacatku a nenicil mi nervy. Jenze na to penize nebyly,tak jsem sel zlatou cinskou cestou.
Opravdu nevim,ktery z vyrobcu THK,NSK,KURODA,IKO si nechava vyrabet lineary v Cine. Je to mozne,ale na rozdil od tech cistokrevnych cinanu je to vyrobeno presne a z kvalitni oceli. Cinske lineary jsem koupil jednou od ABB.Tolerance rozmeru voziku 0,08mm. Podle THK si kalibruju supleru. Tady jsem musel kazdou drazku pro vozik delat zvlast.
Ja netrvdim,ze vse,co je vyrobene v Cine je shit,ale drtiva vetsina komercnich vyrobku na nasem trhu shit je a pod to se zase podepisu ja.
Cizi filialky v Cine si kvalitu hlidaji,ale ryze cinske firmy na to z vysky kaslou.
Ja nevim,koho tady kdo lakuje. Ja urcite netvrdim,ze vyrobek z nevyzrale litiny je srovnatelny se strojem od Deckela a podobne perly. Prijde mi,ze pokazde,kdyz dam na forum foto nejake litinove masiny,je to spousteci mechanismus na reklamni šot na Sieg.
Mozna by byla lepsi taktika,ukazat nam v tom specialnim vlaknu Zahranicni stroje tu plnou halu vytunovanych cinskych stroju,prihodit nejaka videa,jak se to brodi litinou a oceli a vsichni kritici ciskych stroju sklapnou celist a budou ti tise zavidet.
Ja tvrdim a tvrdit budu,ze pokud nekdo vyrabi obrabeci stroje z nevyzrale litiny,nedava zakaznikovi zadnou zaruku dlouhodobe tvarove stability stroje.
Kdyz kontroluji GL1 od Deckela z roku 1957 a masina vypada jak nova a geometrie je ve stovce,tak mam pocit,ze je to stroj,ktery si zaslouzi uctu.
Kdyz sestavim BF20 a sloup je od kolmice o temer stupen,tak si kladu otazku,kde sousruzi z NDR udelali chybu.
Kdyz vidim zabrousene a zakolikovane plochy sloupu u FC16 a srovnam to s barvou opatlanymi plochami cinana ve kterych jsou kaverny od strusky,tezko muzu jasat radosti.
Ale znova jsme na zacatku cinan stal 25 tis. FC16 20x tolik. Ja nechci tyhle stroje srovnavat. Proste mi prijde krajne nevhodne vyvolavat v lidech dojem,ze kdyz to stejne vypada,tak to stejne je.¨
HajHou
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 8:26

Kdy uz lidem konecne dojde,ze tady zavirame jednu fabriku za druhou, abysme sem mohli vozit tyhle pseudoprodukty. Vyhazujeme penize za nepouzitelny sracky,likvidujeme si vlastni hospodarstvi a vsecno,co ma nejakou cenu rozprodame. Pak se divime,ze prvni,co zahranicni majitel udela je ,ze tu fabriku u nas zavre a lidi vyhodi na ulici.
Nekdy si fakt rikam,kam tohle povede.
Nebudu se vám navážet do plodné debaty kdo má v dílně víc čínských šmejdů, ostatně bych měl taky máslo na hlavě :-), ale s tímhle moc nesouhlasím. Stejně jako fabriky zanikají tak vznikají nové. Ono se toho v Česku dělá docela dost, dokonce i ve strojírenství. Možná se tím jen ti výrobci nevytahují, mají své kontrakty, potichu si rozšiřují své továrničky a v klidu vyvážejí do celého světa. Kdo má aspoň občasné kontakty se strojírenskými dodavateli tak to samozřejmě ví.

K těm fabrikám co zahraniční majitel zavře: je nějaký konkrétní příklad? Že někdo koupil fabriku jen proto, aby ji zrušil? Neříkám, že to není možné, je to jedna ze známých strategií jak umlčet konkurenci, ale používá se to málokdy protože je to pěkně drahé. Navíc se klíčovým lidem musí nabídnout príma pozice ve vlastní firmě, jinak místo té zrušené fabriky založí dvě nové :-)
Aleš Procháska
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 8:53

To,ze u nas byla industrialni prezamestnanost je nepopiratelny fakt,ale
jestli chces konkretni pripad,tak treba cukrovary.To je primo ucebnicovy priklad likvidace konkurence nakupem.
Myslim,ze prikladu by se naslo vic. Navic si myslim,ze tohle je tema o nicem.
Mel jsem takovou predstavu,ze kdyz tady tuhle masinku ukazu,ze treba nekdo,kdo ji ma v dosahu a ani nevi,co je to zac, ziska pekny stroj za hubicku.
Nic vic,nic min.
Uz si delsi dobu rikam,ze sem prestanu stroje davat.
Tady se nekteri lide nestiti zneuzit uplne cokoli, kdyz jde o kseft.
kiko01
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:13

pupaku neblazni, kvoli par rypajucim ludom,by bola skoda keby sme nevideli tvoje stale lepsie veci...

este pridam priklad, u nas pivovary...
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:36

Původně jsem se zařekl, že do šikmooké diskuse se v žádném případě nezapojím, ale nedalo mi to abych se nepřidal aspoň stručně a snad i výstižně:
Všichni víme, že Čína má problémy s kvalitou, ale nákup je vždy otázka kompromisu mezi cenou a kvalitou, a ty čínské ceny jsou někdy tak nízké, že prostě tohle hledisko zvítězí. Proto i já mám v dílně pár číňanů. Jsem si vědom jejich slabých stránek, ale za tu cenu a za trochu toho samodomo doladění jsem si prostě vyhodnotil, že to byla v danou chvíli nejlepší volba (resp. nejlepší kompromis). Na druhou stranu jsem věděl, že velkou frézku typu Opti UF 100 za čtvrt milionu nechci, a tak jsem koupil starou TOS za 20 tisíc. Prostě v tomto konkrétním případě z toho kompromisu vyšla líp česká mašina, i když stará.

Takže ať si každej koupí co uzná za vhodný, akorát je dobrý tu koupi vždy dobře promyslet. Což si myslím, že dělá každý z nás, nikdo nechce vyhazovat peníze.
Petr Spáčil
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:47

kdyz je rec o kseftu kazdej si jiste udela obrazek kdo zde z toho tyje kdo si zde z toho dela plizivou reklamu a koho nastve jakykoli prispevek ktery s nim nesouhlasi

tim ze se tu snazim vyvracet bludy si prave ted kazim kseft protoze pupak me mimojine take zivi

nicmene na stiznosti uzivatelu fora a nejen fora musim reagovat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 11:12

........K těm fabrikám co zahraniční majitel zavře: je nějaký konkrétní příklad? Že někdo koupil fabriku jen proto, aby ji zrušil? Neříkám, že to není možné, je to jedna ze známých strategií jak umlčet konkurenci, ale používá se to málokdy protože je to pěkně drahé. Navíc se klíčovým lidem musí nabídnout príma pozice ve vlastní firmě, jinak místo té zrušené fabriky založí dvě nové
Promiň plácáš nesmysly........... :wink:
to že někdo koupí firmu aby ji zavřel dnes sice není běžný (dělo se to spíš po revoluci) ale funguje to tak že se tzv přinese zahraniční kapitál, poberou se všemožný dotace a zvýhodnění od státu (na ty malá potažmo tuzemská firmička vesměs nedosáhne ani omylem) a v okamžiku kdy už to po letech naběhne do normálního provozu tak se krize jako je tato náramně hodí.... V Rumunsku, Bulharsku, na Ukrajině atd. je stále ještě dost dotací a lidi dělají za poněkud jinou mzdu než tady doma....
Mohl bych Ti vyjmenovat hned několik firem z mého okolí, na pracáku visí jejich seznam...
Za všechny jednu kterou zná dost lidí Steinel (horkovzdušný pistole, tavný pistole atd.) zavřel továrnu v Hejnicích a odstěhoval ji do Rumunska. Holt už jim skončili desetiletý daňový prázdniny!!!! A nevím že by těch víc jak sto lidí dostalo nějaký nový místa od firmy (leda že by šli za nima do Rumunska) Takže asi tak. :!: :!: :!:
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 11:35

.... a ještě jednu poznámku. Je mi celkem fuk jak se tady kdo a co prezentuje, ale celkem nesnáším když se lidem věší na nos bulíky. Jak je to s asijskou produkcí víme všichni, jak je to s lidskou (českou) mentalitou víme taky ..... "když vono to bylo tak levný"....
Ale přijde mi fakt nesmyslný srovnávat opravdu neošizenou a pochopitelně relativně drahou produkci a "tuningem" byť levnějším.
Apropo podíval jsem se na stránky o Kx.... Nikde jsem nenašel údaj o opakovaný přesnosti, jen o jakémsi rozlišení 0,003mm. Nezlobte se na mne všichni tuningistí a předělávači asijské litiny, ale proč píšete takovýhle údaje???? Kdybych se dočetl, že stroj opakovaně najíždí na setinu, dvě tři, pět nebo na desetinu tak to beru a mohu si jako zákazník následně vybrat. Buď koupím tuningovou čínu za "levný" peníz a nebo něco jiného. Mně nevadí čínský výrobky, vadí mi to co se k nim ve většině případů píše na papír...... :wink:
A neberte to prosím osobně, tak to rozhodně není myšlený, jen reaguju na jaksi obecný stav "žlutých" věcí kolem nás (tím nechci tvrdit že by se podobný problémy vyhnuly všem ostatním výrobkům, ale těch šikmookejch je jaksi nejvíc) !!!!!!!
Jinak já jsem Pupáka také pochopil tak, že chtěl ukázat na opravdové kvality týhle mašinky a ne si dělat reklamu. A že třeba někdo na tuhle mašinu může narazit za rozumný peníz není vyloučený. Ostatně tenhle stroj mám taky a tak dost dobře vím o čem to je. A naprosto upřímně tuningovanou čínskou litinu bych si nikdy nekoupil, to raději na CNC přestavěnej starej pantograf i když na pohled nevypadá tak hezky .... :wink: !!!
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 11:52

Engineer píše:to že někdo koupí firmu aby ji zavřel dnes sice není běžný (dělo se to spíš po revoluci) ale funguje to tak že se tzv přinese zahraniční kapitál, poberou se všemožný dotace a zvýhodnění od státu (na ty malá potažmo tuzemská firmička vesměs nedosáhne ani omylem) a v okamžiku kdy už to po letech naběhne do normálního provozu tak se krize jako je tato náramně hodí.... V Rumunsku, Bulharsku, na Ukrajině atd. je stále ještě dost dotací a lidi dělají za poněkud jinou mzdu než tady doma....
Nojo, ale to není ten případ kdy "...první co zahraniční majitel udělá...". Tohle dojení koupených firem je zase jiná kategorie ošklivých věcí které nám provádí zahraniční kapitál :-)
Aleš Procháska
Martinhora

16. 12. 2009, 11:57

Pupak píše: Uz si delsi dobu rikam,ze sem prestanu stroje davat.
Tady se nekteri lide nestiti zneuzit uplne cokoli, kdyz jde o kseft.
Myslim, že by to byla velká škoda. Je tady hodně lidí, pro který je to inspirace a výzva. Na druhou stranu musim říct, že kvůli něčemu podobnému jsem ukončil "styky" s mojehobby.cz. Z těch lidí tam se mi už dělalo opravdu šoufl ...
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 12:11

Panove,opustme tuto planou debatu. Uz tu chybi jen navrat IDIOTA a budeme tam,kde uz jsme jednou byli.
Mozna,ze az se v ukazkach stroju objevi ty tuningove skvosty a v ukazkach vyrobku neco,co ty stroje vyrobily,vsichni upadneme na zadek.
Jinak muzes vsechny ukazky mych vyrobku smazat,kdyz mas pocit,ze jsou tady kvuli reklame. Me uz tady fakt nic neprekvapi.
Mluvis tady porad o bludech a stiznostech uzivatelu fora. To ses ty a kdo jeste?
Co si vsechno nevymyslis,to fakt zasnu. Mozna,az budes zas nejakemu memu zakaznikovi krmit ucho,jak vsechno z Ebay je smejd a stary kramy,tak si na ty prupovidky o bludech vzpomen.
nemo

16. 12. 2009, 12:40

Vše na ebay může být klidně šmejd, ale jen pokud je to z Číny :lol: .
Pokud někdo dělá dobře, tak ať si dělá reklamu ne?
Jinak čína má skvělé věci, ale sem se nedováží. Nehledě nato, že na Ebay
jsou ty čínské stroje levnější než v čechách- včetně dopravy.
Pomlouvat Ebay je opravdu hloupost.
Nemo.
Není vedení jako vedení.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 1:00

ja jen tlumocim od jednoho tveho nestastneho zakaznika druhemu nestastnemu

ale abych nehazel spinu jen na tebe vim minimalne o dalsich dvou lidech z fora po kterejch "uklizim" ja nebo nekdo z mych znamych
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kilovolt
Sponzor fora

16. 12. 2009, 1:09

Teda vědět ,že se strhne takovejhle flame- tak držím hubu-teda prsty od klaves :(
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 1:44

Zajímavý co nastartuje jedna fotka poctivý český nebo spíš slovenský mašiny.... :lol:

Robokope,
Pupákovi výtvory jsou notoricky známé. Nejsem příznivcem hliníku a tak v jejich případě neskáču nadšením, ale uznávám snahu a přístup. Ty fotky, jak už se tu nesčetněkrát napsalo, mnoho lidí inspirují, pomáhají a v neposlední řadě sem na DF lidi taky přivádějí. To, že se asi občas potkáte jako konkurenti je běžné a stejně tak je běžné že se někdy něco nepodaří či že některého zákazníka nejde uspokojit i kdyby dostal co chce zadarmo. Poslední Tvůj příspěvek je hodně zajímavý, ale ve finále nic nevypovídá v čem je problém.
Co takhle napodobit přístup Pupáka a začít nám sem sypat ty tuningy abychom měli inspiraci, co třeba podrobně napsat co je třeba udělat aby se z čínského dodo výrobku stal kvalitní stroj???? Nemyslím to co píše sem tam nějaký zoufalec co si naběhnul, ale to co napíše profík jako Ty!!! Co takhle udělat nějaký ukázkový přístup jak na takovou čínu jít aby fungovala ve stovce????
Myslím, že, by to bylo prospěšnější než tyhle dohady a pokud můžeš za svoji produkci dát ruku do ohně, tak Ti to jenom prospěje, nebo ne???
Pupák je osočován z reklamy, co Ti brání postupovat jako on?
Nebo máš strach, že Ti to ublíží, že vyzrazením know-how přijdeš o kšeft, že se objeví dalších x- lidí po kterých budeš muset uklízet?
Já myslím, že když se lidi dozvědí o Tvém tuningu něco víc než jen to kolik ten stroj stojí a že má červenou či jinou barvu a jaký v něm jsou krokáče či serva, bude jen ku prospěchu věci. :wink:
Není snad tak těžké dokázat, že to co obhajuješ je kvalitní.....
Já dělám věci pro modeláře, konkrétně tuning RC aut a taky celý auta. vím jak je těžký se prosadit, ale i kdybych stokrát napsal na papír že model či tuning který stavím je nejlepší, tak to nevyváží jedinou fotku s pohárem ze závodů, zisk mistrovského titulu, či ocenění z výstavy, nebo třeba přesvědčivé výsledky v tabulkách na závodech.
Brání Ti něco předvést Tvé stroje podobně????
S přátelským pozdravem Ing.Luděk Aschenbrenner (ALSracing)
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“