Vidim,ze opet volis osvedcenou taktiku,vyhnout se odpovedi na primou otazku. Ja se netajim tim,ze jsem si koupil cinske stroje.Velka frezka me stala 25 tis. i s dopravou,mala 14. Vedel jsem,ze za tyhle penize nemuzu cekat kvalitu a taky jsem ji nedostal.Musel jsem do to investovat desitky hodin prace a penize,abych z toho pouzitelne stroje udelal a presto je faktor,ktery neovlivnim a to je kvalita materialu. Muzu nechavat prebrusovat stoly kazdy rok a cpat do toho dalsi penize.Po deseti letech se dostanu na cenu normalniho stroje,ktery kdybydch si koupil hned mi slouzil od zacatku a nenicil mi nervy. Jenze na to penize nebyly,tak jsem sel zlatou cinskou cestou.robokop píše: tak i prezto ze ty cinany nesnasis nehodlas je podporovat a nic poradnyho podle tebe nevyrobili tak je tva dilna zluta a nic nez cinana tam nevidim krom tvych masin coz je az na ten dural taky z velke casti cinan protoze lineary, srouby, loziska, krokace, spojovaci material, vretena, elektronika vubec... vse je z ciny
nelakujes nas tu trochu?
samo ze jsou i svetle vyjimky jako stroje deckel
ona ta cina zase nebude tak spatna vid
alespon ze si rozumime
Opravdu nevim,ktery z vyrobcu THK,NSK,KURODA,IKO si nechava vyrabet lineary v Cine. Je to mozne,ale na rozdil od tech cistokrevnych cinanu je to vyrobeno presne a z kvalitni oceli. Cinske lineary jsem koupil jednou od ABB.Tolerance rozmeru voziku 0,08mm. Podle THK si kalibruju supleru. Tady jsem musel kazdou drazku pro vozik delat zvlast.
Ja netrvdim,ze vse,co je vyrobene v Cine je shit,ale drtiva vetsina komercnich vyrobku na nasem trhu shit je a pod to se zase podepisu ja.
Cizi filialky v Cine si kvalitu hlidaji,ale ryze cinske firmy na to z vysky kaslou.
Ja nevim,koho tady kdo lakuje. Ja urcite netvrdim,ze vyrobek z nevyzrale litiny je srovnatelny se strojem od Deckela a podobne perly. Prijde mi,ze pokazde,kdyz dam na forum foto nejake litinove masiny,je to spousteci mechanismus na reklamni šot na Sieg.
Mozna by byla lepsi taktika,ukazat nam v tom specialnim vlaknu Zahranicni stroje tu plnou halu vytunovanych cinskych stroju,prihodit nejaka videa,jak se to brodi litinou a oceli a vsichni kritici ciskych stroju sklapnou celist a budou ti tise zavidet.
Ja tvrdim a tvrdit budu,ze pokud nekdo vyrabi obrabeci stroje z nevyzrale litiny,nedava zakaznikovi zadnou zaruku dlouhodobe tvarove stability stroje.
Kdyz kontroluji GL1 od Deckela z roku 1957 a masina vypada jak nova a geometrie je ve stovce,tak mam pocit,ze je to stroj,ktery si zaslouzi uctu.
Kdyz sestavim BF20 a sloup je od kolmice o temer stupen,tak si kladu otazku,kde sousruzi z NDR udelali chybu.
Kdyz vidim zabrousene a zakolikovane plochy sloupu u FC16 a srovnam to s barvou opatlanymi plochami cinana ve kterych jsou kaverny od strusky,tezko muzu jasat radosti.
Ale znova jsme na zacatku cinan stal 25 tis. FC16 20x tolik. Ja nechci tyhle stroje srovnavat. Proste mi prijde krajne nevhodne vyvolavat v lidech dojem,ze kdyz to stejne vypada,tak to stejne je.¨
HajHou