krabičkový posuv má předepsaný: 0.1 (0.05 -0.2)mm/ot.
destička je R0.2 a to zkulacené ostří je cca šest stovek - takže při posuvu 0.05 je ten radius větší (nebo cca stejný) jako posuv. Samozřejmě - pokud bude tříska 2x0,2, bude to fungovat jako víno.
S malou třískou (tj. třeba těch 0.3x0.2) - stačí si zkusit domyslet čím to asi tak může řezat a jak ta tříska vypadá - jaký má průřez - tvar, kam se rozkládají řezné síly, jaká je skutečná geometrie té části, co to s ní při takto malé třísce má řezat - spíš pěchuje s pomocí nárůstku.
To zkulacení je dělané zjevně až v finálu (až po poslední vrstvě) - protože ta zlatá je na tom radiusu (břitu) nejspíš odleštěná - proto je to ostří na té fotce takové černé. No a k tomu R0.02
Ostré destičky (a ostré tvary nebo tvarové nože) obecně jsou problém - v komunálu to pokud vím nedodává nikdo.
Ale pro ilustraci jestli to jde nebo nejde - je to dělané narychlo a nevhodným postupem (postup je takto, aby bylo vidět, co to dělá, když se to dělá obráceně - nejdřív hřbet a radius, pak čelo. Navíc se mi nechtělo měnit kotouč, takže to bylo celé na D76/K100, to přelapování čela pak bylo v ruce na D3 (ty rýhy jsou tam protože by to chtělo ještě o chvilku déle, ale nechtělo se mi s tím matlat a ještě by se to muselo před tím umýt v ultrazvuku, protože samozřejmě ta D76 sviní a stačí jedno volné zrno a hned je to vidět.)
polotovar (nějaká stará vyhozená ccmt 060602) - je vidět vyloupaný povlak, fazeta je nějakých sedm stovek oba hřbety a radius, D76, bez oscilace (se mi to nechtělo seřizovat - vypnutá oscilace na radius má nulový vliv, akorát jsou přímkové části břitů míň rovné)
Je vidět, že jednak povlak moc nedrží, ale hlavně se není čeho chytit s měřením (vadí zbytky utvařeče), takže radius je "tak nějak" (snažil jsem se pod tři stovky). čelo do nuly - to je pouze aby bylo vidět kolik je skutečný radius - náběžná hrana je dobrá, výstup je vyštípaný - to je dané tím, že to je hrubý kotouč a hlavně - buď se musí vybrat destička, co se na čelo nebude hrabat a nebo se musí nejdřív nabrousit žlábek (obecně čelo) a až pak hřbet. ----------
přelapování čela (v ruce) do roviny - aby bylo vidět jak vypadá ten radius - jestli to je ta brambora a nebo taky ne. Kdyby byl jemný kotouč a oscilace a brousilo se to správně (ne čelo naposled - aby bylo vidět, co tam je za radius), tak by bylo odhadem tak o 30% přesnější - s lepší geometrií.
To jen aby bylo jasno, jestli R0.02 dodatečně nabrousit na destičku jde a nebo ne.
Samozřejmě - pro běžnou práci se matlat s R0.02 absolutně nemá smysl, akorát přebrousit do ostra, nasmahnout třeba 0.02x45° a vyfič