Milan199 píše: ↑21. 10. 2022, 4:52
Já bych se zajímal o tohle :
"(protože pod těma hlavama jsou často tvrdý podložky")
Pod ty šrouby mám tedy ještě použít podložky? Tvrdé, to jsou nějaké speciální? Není úplně jednoduché najít fotku originální Schaublin univerzálky na originální přírubě dodané přímo výrobcem, příp. specifikaci. Nacházím výhradně
fotky buď samotné ještě nepřizpůsobené příruby (stejné, jako na sanchově fotce) nebo sestavy výhradně se šrouby s válcovou hlavou, bez podložek a tak zhruba fifty-fifty zapuštěné - nezapuštěné, ale třeba nic z toho není originál, co já vím.. U Tumlíka, kde rád hledám inspiraci, také nevidím žádné podložky. Tak nevím.
Sancho Panza píše: ↑21. 10. 2022, 4:51
Tlouštka viz fotka, zepředu se to má odtočit o necelý 3mm, takže tam pak zbyde nějakých 15 mm.
Díky za info! Já se s šířkou inspiroval u Tumlíka a jeho 100mm příruby, zbyde tam těch 9.5mm, snad to bude stačit.

- Šestihrané M8 budu muset koupit.
bobik píše: ↑21. 10. 2022, 6:38
Zrovna šrouby s vymodelovaným závitem né a nééé a néééé. Mít vymodelovaný závity to už je prasečina. Já bych takový konstruktéry dával na pranýř.
McMaster-Car je obchod, jejich
modely asi nejsou určeny primárně pro konstruktéry, jen jsou snadno dostupné ve Fusion 360 (zřejmě nějaká vzájemně výhodná spolupráce)..
T.