Ja viem v čom je problém. Zabudli sme napísať, že sa zo pri meraní NEMÁ točiť. Podľa opisu náš mladý priateľ zaradil 80 otáčok a počas toho kvedlal s tou rúrou.
Prosím ťa čítaj s porozumením, mal si pri návode od kolegu Modelcam poznámku, že máš stroj odpojiť od elektriny a ty tam ešte aj pcháš ruky.
Chvění TOS SU32 a dělá vlny na obrobku
-
zverodoktor
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
- Zdenek Valter
To je dobrá poznámka!! opravím svůj text díky!!
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
ano to jsem delal pri nejmensi otackach zarazenych a stejne se to trochu točiloZdenek Valter píše: ↑4. 4. 2026, 3:11 Tady trochu návod - pravda na trochu menším bráškovi
Vřeteno stojí
Tohle měření dělej na vypnuté mašině!!!
Horizontalni vule.jpg
Táhneš konec kulatiny k sobě nebo tlačíš od sebe.
Vertikalni vule.jpg
Tlačíš konec kulatiny k loži nebo zdviháš od lože.
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 4. 4. 2026, 8:30, celkem upraveno 1 x.
CNC obrábění
- Zdenek Valter
Chápu tedy správně, že jsi měl stroj vypnutý, ale jen zařazenou rychlost otáčení?porbič77 píše: ↑4. 4. 2026, 8:04ano to jsem delal pri nejmensi otackach zarazenych a stejne se to trochu točiloZdenek Valter píše: ↑4. 4. 2026, 3:11 Tady trochu návod - pravda na trochu menším bráškovi
Vřeteno stojí
Horizontalni vule.jpg
Vertikalni vule.jpg
jasne, stroj byl vyply jen zarazeno na nizke otacky aby jakoby nesklo protocit vretenem pak jsem upnul tyč a dal na univerzalku hodinky a zacal tyci ruzne hybat hodiny se ani nehly jen se to neda u me moc merit protoze mam oklepane vsechno..., takze hodnody tam litaji sem a tam kdyz se univezalka trochu pootočí....Zdenek Valter píše: ↑4. 4. 2026, 8:30Chápu tedy správně, že jsi měl stroj vypnutý, ale jen zařazenou rychlost otáčení?porbič77 píše: ↑4. 4. 2026, 8:04ano to jsem delal pri nejmensi otackach zarazenych a stejne se to trochu točiloZdenek Valter píše: ↑4. 4. 2026, 3:11 Tady trochu návod - pravda na trochu menším bráškovi
Vřeteno stojí
Horizontalni vule.jpg
Vertikalni vule.jpg
- Zdenek Valter
Dobrá, když nedokážeš udržet rovně vřeteno při měření, tak zkus měřit na té tyči co nejblíž univerzále.
-
soustružník
Myslím, že by bylo lepší měřit vůli vřetena než obrobku. Přesto universálu otlučenou tak, aby na ní nebylo kousek místa pro rozumné umístění doteku hodinek si neumím představit. To by chtělo fotečku.