Sháním lineární vedení a poptávám výrobu závitových tyčí

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
8-bit

16. 8. 2011, 1:58

Ahoj, jsem na VUT FEKT, ale frézku tvého kamaráda jsem bohužel neviděl :D Zkusím ten zázrak pohledat v databázi závěrečných prací.
Interpolační jednotka je skoro hotová, jenom zbývá oživit spínaný zdroj a doladit firmware. Je v tom atmega64 přetaktovaná na 20MHz a zvládá to docela dobře, kruhová interpolace trvá přibližně 250 tiků + k tomu nějaký výpočet rychlosti, takže tak 75kHz by to mohlo chodit. Zatím to neumí spirálu, ale o moc to asi horší nebude. Funguje to daleko nad možnostma těch motorů. Umí to pomalý rozjezd/zastavení a kompenzaci rychlosti při šikmém pohybu (frézka co jsme měli na průmyslovce to neměla a bylo to pěkné svinstvo). Taky se dá nastavit automatické snižování výkonu když se s motorem neotáčí. Všechno je ve 32b aritmetice, kruhová interpolace má některé výpočty 64b. Je to napsané v céčku s některýma funkcema v externím assembleru, takže to valí jak vzteklé. :twisted: HW má základní fíčury jako nějaké galvanicky oddělené vstupy/výstupy, analogové vstupy a USB má taky galvanické oddělení. Toshiby jsou dost v pohodě za tu cenu a ty 2Nm motory to je schopné uvařit, přičemž na broucích je chladič z CPU P2 a je studený.

Jinak když už jste to téma vytáhli tak udělám menší aktualizaci- z dílů co jsem původně poptával už nepotřebuju nic- koupil jsem kuličkové šrouby od pana Čanga, vedení tady na fóru a na osu Z válečková lineární ložiska od kohosi z Thajska. Zbývá dořešit osu X protože amíci jsou kokoti. :evil:
Odpovědět

Zpět na „Nákup“