Vrtání ložiskových kuliček
Tak to tu pročítám a můj názor je udělat to z jednoho kusu, myslím že to není zas tak žádná věda. Ty tyčky bych dal jehlu z ložiska jak už tu někdo radil a máš hotovo.
Jednou jsem kdysi kámošovi dělal něco podobnýho, nabrousil kudlu z radeca a šlo to jako po másle. Ta přesnost tam na všech nebyla ale důležité pro něho byla osová vzdálenost těch tyčk v kuličkách.
Jednou jsem kdysi kámošovi dělal něco podobnýho, nabrousil kudlu z radeca a šlo to jako po másle. Ta přesnost tam na všech nebyla ale důležité pro něho byla osová vzdálenost těch tyčk v kuličkách.
Můžu nůž 10x10 nabrousit do (U) abych najednou vyjel celou kuličku ? Jde mi teď o postup. Kulatinu D 8 mm stočím do tvaru činky na přesnou délku- Dřík 4,5 mm,a konce 8x8 mm , a vyjedu konce do tvaru kuličky jedním úběrem. Pokud bude konec co nejblíže čelistí vřetene,neměl by se v dříku ohnout. Nebo bude třeba pomoc koně,a hrotu ?
Co je to za otazku. Zavolam obchodnikovi (WNT pan Konecny 739342801) a do 48 hodin (casto do 24) mam vrtak treba i na dobirku.milou píše:To je humus ! Žijeme v 21, století, lítáme do kosmu,a přitom je neuvěřitelný problém koupit vrták,a pák kuliček.![]()
Mohl by mi někdo prosím ten vrták prodat ? 3mm, a 4,5 . Náklady zaplatím.
Kulicky maj v ZKL prodejne.
Proto nechapu ...

- jova
- Kontaktovat uživatele:
U broušeného nože bych se bál přesnosti. Najdi si radši na netu a vyrob něco takového: http://www.haythornthwaite.com/Ball%20Turning.htm" onclick="window.open(this.href);return false;milou píše:Můžu nůž 10x10 nabrousit do (U) abych najednou vyjel celou kuličku ? Jde mi teď o postup. Kulatinu D 8 mm stočím do tvaru činky na přesnou délku- Dřík 4,5 mm,a konce 8x8 mm , a vyjedu konce do tvaru kuličky jedním úběrem. Pokud bude konec co nejblíže čelistí vřetene,neměl by se v dříku ohnout. Nebo bude třeba pomoc koně,a hrotu ?
muzes nakoupi tady
http://www.hofmann-vratny.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak jsi ani nenapsal jak jsou poloosy dlouhe. kazdopadne budes si muset vyhrubovat polotovar oprenej v hrotu (vytocit cinku)... na strane kde bude oprena v hrotu si musis nechat pridavek ve kterym bude dira od navrtavacku... pridavek upichnes ve spolecne operaci tvarovani koule. ... a ted bud si udelas upinaci pripravek nebo se ti vejde poloosa do celisti (upnout mezi koule) stim ze ti bude koukat konec ktery vezmes tvarovym nozem. Rozhodne upichnuti a vytvarovani koule neudelas jednim nozem.
na tvarovej nuz si sezen radeko a nech si na dratovce udelat tvar noze. na te dratovce ti udela tvar podle toho jak potrebujes (nepotrebujes cele R) a rovnou ti ten nuz podrizne.
http://www.hofmann-vratny.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
jinak jsi ani nenapsal jak jsou poloosy dlouhe. kazdopadne budes si muset vyhrubovat polotovar oprenej v hrotu (vytocit cinku)... na strane kde bude oprena v hrotu si musis nechat pridavek ve kterym bude dira od navrtavacku... pridavek upichnes ve spolecne operaci tvarovani koule. ... a ted bud si udelas upinaci pripravek nebo se ti vejde poloosa do celisti (upnout mezi koule) stim ze ti bude koukat konec ktery vezmes tvarovym nozem. Rozhodne upichnuti a vytvarovani koule neudelas jednim nozem.
na tvarovej nuz si sezen radeko a nech si na dratovce udelat tvar noze. na te dratovce ti udela tvar podle toho jak potrebujes (nepotrebujes cele R) a rovnou ti ten nuz podrizne.
TA poloosa je dlouhá 108 mm Včetně kuliček. Takže na upnutí by místo bylo. Problém vidím v tvarovém noži,a ceně kulatiny oproti tenté kulatině,a kuličkám. Ten nůž mi poblíž asi nikdo nenabrousí. . Přípravek na dvouossé vrtání kuliček už mám na papíře. takže se asi přikloním ke skládání ze 5. dílů,a vrtání. Mám v tom guláš.
.... hodně štěstí v objevování slepých uliček!!!...
achjo tezky radit
myslis ze kdys das ty skladane poloosy na 2kW motor a das tomu plnej nekde s dobrym gripem tak vydrzi????....nevydrzi...utrhnes je presne v miste provrtani
achjo tezky radit
myslis ze kdys das ty skladane poloosy na 2kW motor a das tomu plnej nekde s dobrym gripem tak vydrzi????....nevydrzi...utrhnes je presne v miste provrtani
píšeš že průměr kuličky je 5mm průměr dříku bude třeba 2,5mm tak vůbec nechápu proč řešíš cenu kulatiny.. když vezmu jako polotovar 6ku kulatinu a cenu materiálu 150kč kg tak jseš na jedný poloose tak za 10kč a spočítej si kolik tě vyjde 3ka a dvě kuličky..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
za 150,-Kč/kg se pomalu neprodává ani hliník
ta hlazenka bude tak za 30,-
ta hlazenka bude tak za 30,-
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
no já nepočítal běžnou hlazenku ale nějakou 16ku ocel.. samozřejmě když koupá 12050 tak ji má za cca 30-35.. nicméně i s tou přestřelenou cenou jsem chtěl poukázat na to že je prostě nesmysl myslet si že ušetří na materiálu..
jinak dneska jsem byl ve Feroně kupval jsem běžnou konstrukční 11353 hlazenku profil 60x25 a ono to stojí 37kč/kg.. nevím jestli je zrovna tenhle profil tak drahej ale docela mě to dostalo.. 2ks 65cm 800kč
jinak dneska jsem byl ve Feroně kupval jsem běžnou konstrukční 11353 hlazenku profil 60x25 a ono to stojí 37kč/kg.. nevím jestli je zrovna tenhle profil tak drahej ale docela mě to dostalo.. 2ks 65cm 800kč

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
upgrade píše:.... hodně štěstí v objevování slepých uliček!!!...
achjo tezky radit
Tak, tak ... čtu to a bavím se .... komu není rady tomu není pomoci..... Ještě by nám mohl "mistr" napsat na jakým soustruhu to bude točit... a rovnou na kšeft .... fakt dobrý vlákno !!!!
Výrobou tuningových dílů do RC aut se živím už pěkných pár let a kupodivu jsem se ještě do tak lukrativního kšeftu jako je tento nepustil, proč asi????

Kvalitně vyžíhaná 12050 malých průměrů mne před cca šesti lety vyšla na zhruba stovku kilo !!!! Ona to zase není taková sranda sehnat v malým množství (kupoval jsem cca 50kg). To co se dá běžně koupit jsou za studena tažený silný dráty plný pnutí se zpevněným povrchem. V momentě kdy se z toho začne točit díl podobný tomuto tak budete koukat jaký luk z toho vznikne ..... Jak už jsem psal, vyžíhanej matroš, obrobit, zakalit, popustit, leštit, popř brousit ..... Nebo točit z nějakýho lepšího zušlechtěnýho materiálu což bude i víc penězích za materiál a taky o podstatně jinejch nárocích na nástroje ...RaS píše:no já nepočítal běžnou hlazenku ale nějakou 16ku ocel.. samozřejmě když koupá 12050 tak ji má za cca 30-35.. nicméně i s tou přestřelenou cenou jsem chtěl poukázat na to že je prostě nesmysl myslet si že ušetří na materiálu..

Toho prohnutí jsem se bál vzhledem k povrchovému napětí. Proto jsem se přiklonil ke skládání. Origo se totiž skládá. Budu to dělat na SM - 300 E Mimochodem originál poloosy jsou z 3,4 kulatiny na dříku,a vydrží sezonu ježdění s mnohem výkonnějšími motory. cca 4 Kw.
Soustružení z jednoho kusu jsem nezavrhl,ale nemám představu,jak bych to točil . Je to pro mně složitější.
Soustružení z jednoho kusu jsem nezavrhl,ale nemám představu,jak bych to točil . Je to pro mně složitější.