tumlik píše:Manuál dle SZ
Jinak jsem dodělal to odměřování od žluťáků a je to paráda, nejvíc mě ale štve, že ta frézka je ověšená jak vánoční stromeček. Co jsem nastudoval zahraniční kolegy, tak většina to řešila vyřazením analogového odměřování a dorazových můstků jednotlivých os, což mě osobně bylo líto, takže jsem to řešil tak aby to všechno zůstalo, vyvrtal jsem co nejmíň děr a přitom to bylo perfektně rovnoběžné s osama.
Tímto jsem si tak trochu nasral do bot, protože na tom deckelovi není kloudná rovná plocha kam co chytit, tak jsem musel dělat speci držáky z hliníku na šikmé plochy a zaoblené.......no nadrbal jsem se tím teda dost dlouho
Ještě ten vrchní motor na hlavu a jsem komplít
pro MAX. já na tebe úplně zapomněl, ta dvouoska je cca o talíř levnější jak ta tříoska, tak bych to viděl na 11 500 odhadem se vším všudy, asi do toho půjdu, i když už dopředu mám osypky jak to budu na toho schaublina roubovat, tam je to podobně s plochama jak na tom deckelovi
Dík za odpověď, já tu montáž na frézku měl jednoduchou, naštěstí je to "německy" hranaté.

Tady má jeden odměřování i na nožovém suportu, ale nepřipadá mi to moc praktické:
odměřování soustruh.png