Ahoj Bobanbobe,
chtěl jsem odpovědět soukromě, abych neplevelil strojařinu, ale když už jsme zatáhli rusáky a tady to nakousli, tak si dovolím ještě jeden plevel zasadit.
Tu svou ruskou motorku jsem koupil v původním opotřebovaným stavu z Ukrajiny,celou jí rozebral, přetěsnil motor a převodovku (všechny hřídele byly těsněny filcovými kroužky, nikoliv gufery),udělal jí novou elektriku, vypletl nově kola a dal jí vojenský kabát (koupil jsem jí v černé barvě) a začal ji používat v nejhrubším terénu a nešetřil jsem jí, najezdil jsem s ní asi 3 000 Km převážně po lesích a polích-protože neměla doklady. Vážné závady jsem měl tyto: Hned ze začátku praskla ta klikovka-při plné jízdě-důvod nevím-ale kromě toho popraskaného víka neudělala jinou škodu-fungl novou kliku jsem koupil na ukrajině tuším že vyšla v přepočtu na 6 000 Kč, pak se mi celkem často povolovaly šrouby v náhonu zadního kola-je tam asi 8 šroubů kolem dokola a jsou proti povolení zajištěny drátem, to vždy projevilo rachotem z náhonu jak hlavy narážely na víko, jednou mi vpraskla trubka zadní vydlice,sem tam ventilová pružina a nejhorší závada co mě potkala byla dosti ošajstlich- v plné jízdě s pasažérem v sajde (samozřejmě s kulometem před obličejem) v pravotočivé zatáčce na asfaltu praskl štít přední brzdy, ta se zablokovala a šli jsme několikrát přes "střechu" směrem do lesa-já z toho vylít stranou, pasažér zůstal v sajdě a byl fest potlučenej.
Když to zhodnotím, tak to byla skvělá motorka, která byla schopná čehokoliv, jen po celodenní jízdě potřebovala pojízdnou dílnu a kováře-což u tohoto stroje při "vojenském využití" považuju za úplně normální.
MOTO-STROJAŘINĚ ZDAR!