Kryptoměna

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
jergus.balaz
Kontaktovat uživatele:

14. 6. 2022, 9:17

t256 píše: 14. 6. 2022, 9:06jako ze si koupim vagon zeleza a uskladnim ho na dvorku?
Pre mňa za mňa si kúp aj dva vagóny železa, sú to tvoje peniaze.
BalazKovo.sk
lapa
medaile za lepsi forum

14. 6. 2022, 10:33

Mne vzdycky fascinuje, kolik geniu ztraci cas, aby plebsu vysvetlili sve genialni teorie ... misto toho, aby vydelavali (obecneji profitovali - nejen prachy jsou zisk) jeste vic ...

A objevuji se na vsech forech - mysleno tim puvodni vyznam fora, jako mista, kde se schazeji lide ... diskusni fora, sportovni kluby a cista kvintesence jsou alkoholicke osvezovny vseho druhu a urovni - akorat nekdy k tomu staci desitka a nekdy je nutna X-leta whisky - urcite jsou i prestiznejsi/statusovejsi piti, ale ty neznam ani z doslechu :lol: .

Ovsem plebs si toho vubec nevazi - to je to nestesti ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
aleshonsa

15. 6. 2022, 1:08

Pepa z depa píše: 14. 6. 2022, 4:25 Honsa vydej knihu, snad to někdo bude číst, já už na to rezignoval, stručnost nebude tvoje silná stránka. Rozhodně se na tom vydělat dá, obchoduji už roky BTC, ne nanečisto, ale nervičky pěkně naostro 8) denně teď prodělávám desetitisíce, člověk se za ty roky naučí neplakat :D a neradovat se přespříliš, když nechutně bohatneš :D :D A na akcie a komodity zvysoka kašlu, to je hra s lidskými osudy (pěstiteli pšenice, těžaři ropy a pod.), když si multimiliardáři co chvíli vyrobí mediální kauzičku a "podškubnou koberec" pod lidma, co makaj rukama a vyděšený retail jde samozřejmě s nima, mě fakt štve. BTC ne, tam se škube jen pod hamouny, co jsou pak připosraní :wink: .. nech tohle být jako můj názor a prosím nepiš mi k tomu slohovku, nebudu to číst, souhlasím s tebou v tom, že o kontrolkách to fakt není, trh je třeba brát komplexně .. měj se fajn, kup si BTC nebo si o tom aspoň něco přečti prosím pěkně, než tu budeš zas verbálně explodovat .. jak já teď :D :D :D howgh
Tak to nečti, nikdo tě nenutí. A ty zase napiš knihu bullshitářem snadno a rychle. Ani při svém nejdivočejším intraday obchodování jsem netekl tolik jako ty. Já vím - lidi jako já jsme blbci a lidi jako ty TOMU ROZUMÍTE. Tak sorry že jsem ti sáhl na tvoje náboženství.
Já jsem pokřtěný jako katolík. Sice to nijak neprožívám, ale když už tak se budu raději držet této víry, než nějakého ... BTC ...

Máš pravdu, u BTC vůbec není manipulace, tam se jede jen čistě. A teď tu o Červené karkulce.
Naposledy upravil(a) aleshonsa dne 15. 6. 2022, 3:22, celkem upraveno 1 x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 1:15

kiko01 píše: 14. 6. 2022, 4:51
aleshonsa píše: 14. 6. 2022, 3:48
kiko01 píše: 14. 6. 2022, 3:33 nic v zlom, ale aky prinos pre ludstvo maju akciove trhy, forex, etf a pod ? Povodny zmysel akcii firiem kvoli ktorym to vzniklo je uz 90 rokov prec, a kam nas to posunulo? Nerypem, len by som rad na to poznal odpoved, a inu ako presun bohatstva a dalsie "kapitalisticke" bludy...
Důvod není 90 roků pryč. Stále jsou firmy, které primární financování čerpají emisí akcií. Ani by jim žádná banka nepůjčila (třeba biotechnologie, nebo obecně začínající technologické firmy). Nicméně musíš investorů nabídnou, že můžou kdykoliv z investice vycouvat (přes prodej na burze) aniž by hledali někde celé týdny kupce pomalu přes inzeráty jako na Bazoš že někdo prodá soustruh. Doporučuji přečíst knihu Teorie a praxe firemních financí (je to ale dost tlustá kniha na dlouhé zimní večery). Tam je třeba vysvětlené, jak velké zaběhnuté firmy řídí své finance přes cyklus emise dluhopisů - skupování vlastních akcií - emise akcií - skoupení dluhopisů. Bohužel to není vzhledem k rozsahu snadné tady vysvětlit.
FOREX je mezibankovní trh měn, kde prostě mezi sebou banky směňují měny podle toho, jak potřebují, nebo jak potřebuje jejich klient.
Komoditní burzy potřebují producenti a spotřebitelé kvůli řízení rizik.
ËTF je jen nástroj, jak si může drobný investor koupit celé S&P 500 aniž by musel kupovat akcie všech 500 firem v poměru tak jak tam jsou, nebo kupovat futures kde je to finančně obrovská pozice.
Atd. Atd.
Este raz si precitaj moju otazku prosim 🤣

Som sa nepytal na definiciu :)

A dlhopisy som zabudol spomenut sry, to je este horsie ako ten zbytok, uz len samotny princip IOU v ponimami akom to provozuju staty je fakt genialny...
A kedze je to vsetko tak skvele tak vobec nieje vecsina statov a velka cast populacie zadlzena na x desatroci zadlzena az po usi. A prikladov ako vedia "zacinajuce firmy" nafuknut bublinu a ist stym na burzu a nasledne splasknut po odhaleni scamu je dost, ale fakt som sa pytal na nieco ine...
A ty si ještě jednou přečti mou odpověď. Jestli jí nechápeš, tak ještě 100x. Jestli jsi očekával odpověď typu, že je to nástroj na okrádání dělnické třídy, tak to jsi měl spíš dotaz směřovat nějakým komunistům.
Takže že jsou lidi blbci, co se zadlužují, tak je dle tebe vše špatně. A že ti blbci volí jiné blbce (jak jinak), tak je to tuplem dokázané, že je vše špatně.
No OK, co tam máš dál soudruhu?
Naposledy upravil(a) aleshonsa dne 15. 6. 2022, 1:32, celkem upraveno 1 x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 1:20

t256 píše: 14. 6. 2022, 4:45 No, znam nekolik lidi kteri porad hledaji a nachazeji nejaky ten svuj "system", ale krome pribehu z motivacnich knih neznam nikoho kdo by na nejakem zbohatl :-)
Já zase znám plno lidí jako ty, kteří jenom žvaní a kde nic tu nic.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 1:25

aleshonsa píše: 15. 6. 2022, 1:20
t256 píše: 14. 6. 2022, 4:45 No, znam nekolik lidi kteri porad hledaji a nachazeji nejaky ten svuj "system", ale krome pribehu z motivacnich knih neznam nikoho kdo by na nejakem zbohatl :-)
Já zase znám plno lidí jako ty, kteří jenom žvaní a kde nic tu nic.
Píšu to čistě z toho důvodu, že pořád meleš něco o nějakém "systému", aniž bys chápal oč jde.
A jak dlouho tedy obchoduješ? Neodpověděl jsi mi.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 1:26

Vlastně jsem se tu ujistil, že je vše v pořádku. Podle všeho jsem blbec, co vlastně ničemu nerozumí. To, že se hodnota mého majetku posouvá postupně nahoru je dle přítomných asi náhoda.
Dělejte vše tak jak doposud dál. Nějak se ten majetek k lidem jako já musí dostat, že ….
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 3:31

jergus.balaz píše: 14. 6. 2022, 5:40
kiko01 píše: 14. 6. 2022, 3:33 nic v zlom, ale aky prinos pre ludstvo maju akciove trhy, forex, etf a pod?
Jediný, okradnúť masu ľudí o peniaze. Nemusíme chodiť ďaleko, čo sa u nás dialo s BMG INVEST? Koľko ľudí im slepo naletelo, koľko ľudí tam prišlo a celoživotné úspory?
Je jedno staré nemecké porekadlo, jediné podstive peniaze si zarobis svojimi rukami, jediná podstiva banka je tvoje vrecko, a každý kapitalista ťa chce o tvoje peniaze pripraviť.
Čest práci, soudruhu!
Takže každý, kdo vydělá investicí je dle tebe vlastně co???

Staré německé přísloví na téma kapitalismus. Netvrdil to náhodou jistý Adolf Hitler z NSDAP. To by tak sedělo ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 3:37

jergus.balaz píše: 14. 6. 2022, 8:35
t256 píše: 14. 6. 2022, 8:08 Nezbyde nez se stat taky kapitalistou :-)
O penize v tve poctive kapse te pripravi inflace (nebo lupici).
Momentálne inflácia. Preto som písal že kto má voľné peniaze, investuje ich podľa uváženia do toho čomu sa venuje, hmatateľné veci v prvom rade.
Investovat do toho čemu se věnuje. To je rada nad zlatu, skutečně. Akorát mi řekni, co se tak asi stane, když se to, čemu se dotyčný věnuje podělá? Nepřijde ten dotyčný náhodou o všechno??

Jen tak mimochodem. Firmy jako Apple, Microsoft atd. vznikli právě díky peněz od investorů (dle tebe zlých kapitalistů, co investují do nehmatatelných věcí). Nebýt těchto firem, tak bys ta svá moudra mohl vykládat leda tak někdo v hospodě na náměstí. Nebyly by ani osobní počítače, natož internet.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

15. 6. 2022, 3:39

jergus.balaz píše: 14. 6. 2022, 9:17
t256 píše: 14. 6. 2022, 9:06jako ze si koupim vagon zeleza a uskladnim ho na dvorku?
Pre mňa za mňa si kúp aj dva vagóny železa, sú to tvoje peniaze.
Tak to jsem i za t256 rád, že ho necháš dělat s jeho penězi co on chce.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
kiko01
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2022, 5:33

Skor som cakal nejaku inteligentnu odpoved typu - vdaka tomuto "obchodovaniu" je svetovy trh globalizovanejsi a aj ked to zvysuje prijmovu polarizaciu a umoznuje manipulaciu s cenami, tak je to stale velmi dolezite a ludstvo by bez toho neprezilo... A celkovo, vidim ze to beries iba nastroj na zarabanie ( neodsudzujem), takze si sa nezamyslel nikdy nad tym ci to vytvara nejaku hodnotu pre ludstvo (alebo to len deformuje este viac ).
t256

15. 6. 2022, 6:11

Hodnotu to vytvari takovou, ze mas vsechno levnejsi a jsi bohatsi nez bez tohoto systemu i kdyz se ho neucastnis a nezda se ti to, protoze se vzdy divas jen na ty bohatsi. Zavist je celkem prirozena lidska vlastnost i kdyz si ji spousta lidi nepripousti. Ty by ses mel ale divat ne na nejakou "prijmovou polarizaci", ale jak si ziji lide v zemich kde tyhle systemy nefunguji.

Fungovani celeho systemu se neda popsat v jednom odstavci, pro laiky se obtizne chape a proto stejne vzdy napisou ze je to dlouhe a nudne cteni. Ale kratce. Myslis ze bys mel k nakupu lepsi ceny a vyber zbozi kdyby neexistovaly eshopy (v tomto primeru equvivalent burzy), ale vse bys musel nakupovat jen u mistnich obchodniku na krame? Ja tedy nikoliv. A i zminena manipulace s cenami je v globalizovanem svete nesrovnatelne obtiznejsi, nez kdyz se domluvi par mistnich obchodniku u tebe v okoli a stanovi si ceny jake chce. To jsou proste fakta.

Ac se ti to pri pohledu na prijmy burzovnich obchodniku nezda, pri tomto systemu zustane neproduktivni casti populace (nejruznejsim prekupnikum zbozi) mnohem min penez nez pri klasickem obchodovani z ruky do ruky. Co se tyka "spekulantu", tam je strana ktera vydela, ale nutne tam vzdy musi byt i protistrana ktera stejne prachy prodela. Ale ty z vyse uvedenych duvodu vidis a poukazujes jen na bohatstvi te vydelavajici strany obchodu :-)
Naposledy upravil(a) t256 dne 15. 6. 2022, 6:16, celkem upraveno 1 x.
Charon
Sponzor fora

15. 6. 2022, 6:15

No mě to nejvíc připomíná náboženství, hodně slov, spousta tlustejch knih a ve vysledku hov...
Bigotniho katolika taky nepresvedcim, ja jako pohan, ze jeho pánbíček není, islamistu, ze ho po roztrhání dynamitem nečeká 40 panen v ráji. Jen se vsichni snazi slovem nebo mečem, nebo ákáčkem, obrátit ostatní na tu svou jedinou pravou víru. Mam kamaráda zarytého katolíka a kdyz mu v našich diskuzích dojdou argumenty, nahradí je slepou vírou a s tím nic nehne, logika je v hajzlu.
Já všem kdo to umi a dokážou na tom vydělat přeju úspěch, jen mi to netlačte jako dogma :D
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
t256

15. 6. 2022, 6:19

Osobne do toho nikoho netlacim, popisoval jsem spis nevyhody pro bezneho cloveka. Ale pokud v tom umim chodit, je vzdy vyhodnejsi nalakat do systemu co nejvic kavek i s jejich usporami. :-) A to je myslim jeden z hlavnich ucelu tech motivacnich knizek.
Max
Kontaktovat uživatele:

15. 6. 2022, 8:18

aleshonsa píše: 13. 6. 2022, 6:14 Zákon grafu funguje ve všech časových horizontech (minuty, hodiny, dny, týdny, měsíce) a na vše co se nějakým způsobem obchoduje nebo tržně ohodnocuje. Jestli je to nebo není bublina je v ten moment jedno (z hlediska použití zákona grafu). Když se dívám na graf BTC tak se to chová stejně jako burzovní indexy, jednotlivé akcie, komodity, klasické měny.
Jediný rozdíl je, že je to neregulovaný trh a může si každý dělat co chce (i z hlediska pouštění různých informací od éteru) na rozdíl od akciových a komoditních burz. Teď nevím, jak je to s FOREX.
FOREX je neregulovaný trh.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“