sidonie píše:K motoru: Jak máš motor zapojen? Kupoval jsem z CNCShopu před třemi týdny ty silnější (3Nm) s oboustrannou hřídelí a po zapojení jsem zjistil, že schéma zapojení motoru neodpovídalo skutečnosti, dnes by to mělo být již opraveno respektive od 7.3.2011 Byli prohozeny jednotlivé cívky, po zapojení šel motor do zkratu a choval se přesně jak píšeš. Zapojení jsem ověřoval ohmmetrem (jednotlivé cívky) a při vypnuté GVE66 celkové zapojení a to tak, že jsem otáčel hřídelkou motoru, při správném zapojení motor naindukoval dostatečný proud na rozsvícení kontrolních led diod, pokud byl motor špatně zapojen, kladl velký odpor a diody ani neblikly.
K obrábění: Drážky ti CAM vyplivnul, že začínáš jet uprostřed na jednu stranu a končíš na té samé straně, tam ti vznikne hrb. Zkus to napojit v některým rohu, drážka by si snad měla udržet rozměr, jen se ti rozhodí některý z rádiusů. Pokud chceš rozměry udržet všude, budeš muset jednou jet na hrubo (vyříznout materiál) a podruhé na čisto. Někdy se stane, že při dořezávání materiálu se ti sekne o frézu a udělá ti to bordel s rozměry. U kružnic zkus nějak ovlivnit nájezd, aby jsi najížděl po spirále od středu kružnice a kruh jeď dvakrát (jednou v podstatě na prázdno).
Taky jsem z tech schemat nebyl moudry, takze jsem to zapojil seriove podle RAWENova schematu, ktere jsem tu nasel: blue/white + red, green/white + black v driverech, propojeny red/white + blue, black/white + green. Troufnu si rict, ze v tom zapojeni to neni, jak uz jsem rikal, ostatni motory mam zapojene stejne a jedou hladce. Leda by Cinan spatne pripajel dratky, zkusim to tedy jeste promerit, ale i tak ... nepripojeny krokac naprazdno jakoby drhne.
ad Obrabeni, vyzkousim co se da, nafotim, dam vedet.