Stavba cnc frezy ale...

misan26

3. 1. 2013, 7:53

packa: nebudu ti bránit ve tvém názoru ono je tezke zacit kdyz nevis jak presne. Ano chtel jsem delat ze dreva ale kdyz je moznost jineho materialu tak asi spatne. Promin ze sem nasel vase forum a zadal jsem o pomoc sem nevedel ze ty kdyz sis chtel stavet masinu tak ses hold narodil se znacnima zkusenostma a vse si mel v hlave. A nevedel jsem ze tady clovek musi splnovat nejaky vas kodex aby zapadl mezi lidi. Ano presne tak lestim ABB robotics ktere opravdu nemaj drivery ale Vykonove ridici moduly xerkos ktere pracuji jako H mustek a take na brigadach lestim B+M robotiku :oops: :oops:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2013, 8:00

Tady nejde o to co pises ale o to ze vse na co jsi se ptal tu bylo uz minimalne 5x reseno, staci hledat a cist
Jestli si prejes aby to nekdo vyresil za tebe tak si toho cloveka zaplat, to je fer
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
misan26

3. 1. 2013, 8:06

Ja se stim rad zabyvam ale to je jedno i tak vsem dekuji za rady
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2013, 8:26

Tak koukej cist a hledat predtim nez se zeptas, projevis tak uctu stovkam tisic hodin stravenych cleny zde pri vytvareni takhle rozsahle databaze znalosti.
Nic vic za to know how nechceme.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
misan26

3. 1. 2013, 8:30

robokop píše:Tak koukej cist a hledat predtim nez se zeptas, projevis tak uctu stovkam tisic hodin stravenych cleny zde pri vytvareni takhle rozsahle databaze znalosti.
Nic vic za to know how nechceme.

Ok dekuji
zitra zkusim prekreslit skice na papire v pc abych tady nebyl za toho TROLLA jak bylo zmineno
oscar

4. 1. 2013, 8:23

zdravim,
tak co jsi nakreslil?
misan26

5. 1. 2013, 1:50

tak jsem zkusil nakreslit zakladnu stim ze bych nemel linearni vedeni ale zkusil bych to resit takto dal bych podeprene tyce ktere by byli pridelany na kostru . Pomalu dokreslim zbytek snad to neni spatne vymyslene zatim cose tyce konstrukce
Přílohy
Sestava8.JPG
zakladna 2.JPG
zakladna 3.JPG
misan26

6. 1. 2013, 11:49

tak dnes sem nechal narezat material castecny tak by takhle mel vypadat zaklad :) co nato rikate ? Delka celkova je 65 a sirka je 55
Přílohy
IMG_20130106_123135.jpg
IMG_20130106_123156.jpg
Bob
Kontaktovat uživatele:

6. 1. 2013, 1:03

No už máš za sebou tak 0,01% nějaké činnosti. Já jsem ten, co jsi dal fotky jeho frézky, zde do tohoto vláka. A ty úhelníčky co máš na spojení těch čel s bočnicemi, tak ty toho moc neudrží. V tom hliníkovém profilu musí být minimálně dva otvory se závity M8, o délce min. 20mm aby se přišroubováním těch čel, k těm hliníkovým profilům udělal pevný spoj, čili dotáhnutí na krev. A ten hliníkový profil, by měl mít výšku toho čela, max sníženou o sílu spodní desky , která drží bočnice portálu s domečky s kuličkovými pouzdry, viz moje fotky.
Gulliver64

6. 1. 2013, 1:06

co na to říkáme? no nevím jak ostatní, ale já mám pořád pocit, že se snažíš postavit cncčko za dva týdny bez koncepce a bez jakékoliv snahy investovat do toho kus sebe. proboha! proč už děláš železo, když ještě nevíš prakticky nic o tom, jak ta tvoje mašina bude vypadat. pokud máš pocit, že návrh konstrukce je k ničemu, tak ti zodpovědně říkám, že na to jdeš opět špatně. takže ještě jednou, přestaň vykmitávat a začni přemýšlet a konstruovat. my ti to tu zkritizujeme (povětšinou konstruktivně), ty svůj návrh zkoriguješ a tak několikrát dokola. tímto stylem se naučíš spoustu věcí o kterých teď ani nevíš, že je potřebuješ znát a následně je používat.
takže sedni ke komplu a začni, najdi si nějakou koncepci stoje kterou chceš stavět, najdi si na netu komponenty, jejich rozměry či lépe 3d modely a dávej to jedno k druhému. porovnávej své možnosti obrábění s tím co jednotlivé komponenty vyžadují a když nebudeš vědět tak se ptej. jen takto se dá vlastím úsilím a s ev. pomocí ostatních zde na fóru, dosáhnout na cncčko, řekl bych.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
misan26

6. 1. 2013, 3:11

lepe receno mam udelat presny novy vykres jak to ma opravdu vypadat hodit sem pouzity material a cekat kde co je spatne a co se vyplati predelat.
RaS

6. 1. 2013, 3:25

přečti si to ještě jednou :D mimochodem proč zrovna 55cm? on právě tím přesným návrhem zjistíš, kde mají lineáry díry na uchycení a vyjde ti nějakej rozumnej rozměr, samozřejmě se to dá říznout klidně na 550 nebo třeba 543, jenže když zvolíš podle výrobce kolejnice tak to můžeš udělat optimálně a nemusíš řešit třeba pravou a levou, protože při správným návrhu a optimální délce prostě budou obě stejný.. a tak je to se vším..
za chvilku budeš řešit krytování, šrouby kabeláž atd.. to vše je potřeba nějak promyslet abys pak nelitoval, proč jsem tohle neposunul sem protože teď by to tak mohlo být atd.. prostě je potřeba vše promyslet dneska s možností různejch cadů je to hračka a pak stavět.. toť můj názor...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
misan26

6. 1. 2013, 4:21

proc 55 chtel semi mit vetsi pracoviste. Dobra takze kdyz sem si nasel ze podeprene vodici tyce prodava nekdo dlouhe 1metr tak mam navrhnout tak aby tam byli kolejnice dlouhe 50cm, z materialu nezbyde nic a vyuziju cely material
RaS

6. 1. 2013, 5:56

nikdo neprodává tyče po metru (to je jednotka v eshopu a napíšeš si třeba 1,3) uříznou ti kolik chceš.. nicméně já jsem to myslel tak, že třeba lineáry mají otvory pro uchycení třeba po 60mm a první díra je 30 takže je vhodné zvolit délku 30+ Nx60 + 30 takže třeba 540mm pro tvejch 550 budeš mít na jedný straně 30 a na druhý 40, nicméně ničemu to nevadí, jen pokud to uděláš 540 tak to máš symetrické a takzvaně blbovzdornější..
když koupíš továrně řezanej lineár tak je to většinou takhle..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
spony

6. 1. 2013, 6:10

Nechci do tebe nijak rejpat misan26, ale zatím je to jen divoká střelba do tmy. někde si psal, že chceš obrábět 50x40 cm. možná by bylo lepší to začít kreslit od vřetena a postupně řešit jednotlivý osy a nabalovat na to rám mašiny. Protože když to začneš dělat tak jak si začal, tak se pak k závěru budeš divit, že ti chybí pár centimetrů v každý ose, protože sis neuvědomil délku vozíku a podobně.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“