Je mi nabízen tento odlitek (2ks), je to litina velký průměr 150, malý 120, výška 120, cena 30kč/kg. Počítám ale, že obrobit to by bylo ještě dražší. Co vy na to?
P. Bratřík: super nápad, mě tyhle praktický věci prostě nenapadnou.

Napojil jsem to přes obrácený ozubec na Volmana a točí to pěkně. Vypižlal jsem si jednu řemenici z pertinaxu, ale zjistil jsem, že mám většinu nožů tupých, takže do kovu to moc nejde (resp do hliníku celkem jo, ale dělá to rýhy (taky zatím dost špatná tuhost S-N-O), do oceli stejně, ale trošku horší). Taky mi chybí vnější čelisti na tu univerzálu (nemá někdo na 125?), což mě omezuje.
Cjuz: Tohle je můj sen! Akorát místo toho elektromotoru povede transmise ven a tam bude stát parní stroj, nebo spalovací motor s genarátorem dřevoplynu. Ještě rád pak za mnou po blackoutu přijedeš, aby sis mohl vyrobit nějakou kloudnou zbraň.

Jsem na tyhle historický věci celkem ujetej. Přijde mi to poctivější a oduševnělejší, než dnes. Holt se tenkrát nemusely katovat kosty.
Ben Ash: Svůj oblíbený supermarket kovošrot budu muset navštívit, myslím, že by se tam dola sehnat spousta věcí co se mi bude hodit.