jednoduché vřeteno pro DPS

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Thomeeque

13. 4. 2013, 1:24

RaS píše:třeba http://www.tyma.cz/eshop/produkty/15-03m-09-1f-9734/" onclick="window.open(this.href);return false; za ty peníze nekoupíš pomalu ani materiál..
200 za komplet by bylo v pohodě, ale úplně jednoduchý to taky neni, víc jak 15z už mají jen s předvrtanou dírou 4mm a více, takže na motorek (1/8") bych musel řešit ještě nějakou redukci.. taky pitomý poštovný.. ale je to určitě zajímavej tip a asi lepší varianta než cncshop (i když tam bych se možná s někým "svezl"), díky!
Kvako1 píše:řemínky se dělají i menší zrovna jsem objednaval na osovku 65 cena pod stovku
Kde? Už se s tebou asi nesvezu, co?
Kvako1 píše:Tom.. pokud bys měl zajem tak mi písni diť si je můžeš taky freznout.. do hliníku už jsi koukam frezoval
Ještě ne (resp. ano, ale to jsem nezveřejňoval, bylo to dávno, proxxonem, špatnou frézou, takový první pokus pro představu), teď chci shodou okolností zkusit znovu, brácha mě poprosil o Al panýlek, tak možná opatrně zkusim.. že bych dal použitelné řemeničky na svém kostitřasu, mi přijde možná trochu moc optimistické, ale nakonec třeba to půjde, pošli plz :) A to se fréznou dvě půlky (na tříosce), které se pak spojí? Nebo je to bez (jednoho) rantlíku?

Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Kvako1
Sponzor fora

13. 4. 2013, 2:23

nakupuju u retezyolomouc.cz jenom tam pokažde písnu co chci a vyzvedávam to osobně. mam to cca 500 metru od bytu :)
frezuje se jenom jeden nebo bez příruby.
Tady je nějaký obchod v Praze
http://www.uzimex.cz/Vyrobce/UZIMEX-PRA ... M-14M.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sakra neříkej mi že v Praze neseženeš nějakou prodejnu kde bys zašel a koupil co je třeba bez poštovneho.. :wink:
Přílohy
htd 3m.rar
(6.7 MiB) Staženo 390 x
Naposledy upravil(a) Kvako1 dne 13. 4. 2013, 2:35, celkem upraveno 1 x.
Thomeeque

13. 4. 2013, 2:34

Sakra, nejsou i nějaký retezypraha? :) Za dxfka děkuji!
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Kvako1
Sponzor fora

13. 4. 2013, 2:36

editoval jsem zrovna předchozí příspěvek.
jinak díru si tam dokresli a frezni přesně jakou potřebuješ
jinak teť jsem se koukal do katalogu co mam tištěnej a nejmenší řeminek co maji je 105mm to je při řemeničkách 12 zubu necelých 40 mm osovka
Thomeeque

13. 4. 2013, 10:31

Bezva, zkusim tu Prahu. 105mm už je fajn, to možná budu potřebovat i trochu delší. Díky moc!
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

14. 4. 2013, 6:11

Nepřemýšlel jsi o automatickém vyvažování
Vzhledem k otáčkám to není špatné zvláště že člověk doma většinou nemá dynamickou vyvažovačku.

Obrázek

více zde: https://sites.google.com/site/cjuzzujc/ ... vyvazovani
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Zdenek Valter

14. 4. 2013, 8:22

Cjuz píše:Nepřemýšlel jsi o automatickém vyvažování
Vzhledem k otáčkám to není špatné zvláště že člověk doma většinou nemá dynamickou vyvažovačku.

Obrázek

více zde: https://sites.google.com/site/cjuzzujc/ ... vyvazovani
Tahle fotka ve mě vyvolává potřebu vyvážit vřeteno co máš vzadu na fotce ;-)
Bohužel s přírubou a kleštinovou přírubou to pěkně skáče !!!
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

14. 4. 2013, 8:58

Zdenek Valter píše: Tahle fotka ve mě vyvolává potřebu vyvážit vřeteno co máš vzadu na fotce ;-)
Nějak jsem nepochytil pointu.
Vřeteno od soustruhu chodí ve stovce a překvapivě na čínu když jsem ho sundal a vrátil chodilo ve dvou stovkách, lehké ťuknutí a opět do setiny. Pokud upnu opakovaně výrobek sedí to taky do stovky až se tomu divím.

Vyvažování má smysl podle mě vždy, nikdo nezaručí že se povede vše obrobit tak dokonale a každý mg při 40.000ot je znát. Navíc automatické vyvažování pracuje stále takže při upnutí frézky taky není dokonalá jistota vyvážení.
Stejný princip používají lepší mechaniky CD/DVD/... a pak nevadí ani samolepka s popisem někde na disku, nebo se to montuje na kola kamionů kde každá pneumatika stojí nemálé peníze a ztratit závaží je snadné.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Zdenek Valter

14. 4. 2013, 9:21

Cjuz píše:
Zdenek Valter píše: Tahle fotka ve mě vyvolává potřebu vyvážit vřeteno co máš vzadu na fotce ;-)
Nějak jsem nepochytil pointu.
Vřeteno od soustruhu chodí ve stovce a překvapivě na čínu když jsem ho sundal a vrátil chodilo ve dvou stovkách, lehké ťuknutí a opět do setiny. Pokud upnu opakovaně výrobek sedí to taky do stovky až se tomu divím.

Vyvažování má smysl podle mě vždy, nikdo nezaručí že se povede vše obrobit tak dokonale a každý mg při 40.000ot je znát. Navíc automatické vyvažování pracuje stále takže při upnutí frézky taky není dokonalá jistota vyvážení.
Stejný princip používají lepší mechaniky CD/DVD/... a pak nevadí ani samolepka s popisem někde na disku, nebo se to montuje na kola kamionů kde každá pneumatika stojí nemálé peníze a ztratit závaží je snadné.
O.K. vysvětlím - koupil jsem si přířubu s ER40 upínačem a protože je pro větší průměr 100mm musel jsem vložit přírubu.
Bohužel příruba ne úplně sedí na vřeteni a osazovací kužel ji nevystředí je ji možné osadit v rozmezí 0,03 mm.
Usadil jsem ji proto na alobal a teď nehází - tedy nemá úchylku na úchylkoměru- nicméně když to roztočím soustruh se klepe jako ratlík.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Thomeeque

15. 4. 2013, 10:38

Cjuz píše:Nepřemýšlel jsi o automatickém vyvažování?
Nepřemýšlel, ale mrknu na to, vypadá to zajímavě, dík! :)

EDIT: teď jsem koukl na videa, fakt prďácký! :)
rogi

15. 4. 2013, 3:25

tu použil na pohon vretena el. motor používaní modelármi http://www.dieselrc.com/projects/cncspindle/" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

16. 4. 2013, 9:41

rogi píše:tu použil na pohon vretena el. motor používaní modelármi http://www.dieselrc.com/projects/cncspindle/" onclick="window.open(this.href);return false;
Moc pěkná práce, v mých podmínkách zcela nedostižné (leda bych si nechal udělat úplně všechno, čímž to pro mě ztrácí kouzlo), ale pokochal jsem se, dík :)
Thomeeque

24. 4. 2013, 3:09

Nevíte, stačilo by hnanou (duralovou šířky cca 8mm a průměru cca 20mm) řemeničku na vřeteno fixovat jen loctitem? Ono to, že by se to při výrazně většim záběru protočilo, by byla spíš výhoda.. Dík!

Hnací budu asi fixovat modelářskou vrtulovou kleštinou, viz..
RaS

24. 4. 2013, 3:34

já si myslím že to na 20mm neurveš, že to bude držet, případně pokud nevěříš loctitu tak dej přesah pro nerozebiratelnej spoj dej to tam za tepla a bude to držet rovněž..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

24. 4. 2013, 4:23

"přesah pro nerozebiratelnej spoj" - tim myslíš o něco menší průměr díry na vřeteno než má vřeteno, jo? Při 8mm vřetenu kolik? Asi to tak v tomto případě neudělám (asi budu věřit Loctitu :)), ale do budoucna..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“