to hochu není vysvětlování na 5 minut, nejlepší bude sehnat si učebnice, podívat se na trubce na nějaký tutoriál, někde si stáhnout demo verzi.......kutilak píše:Děkjuju za vysvětlení, tak CAD zvládám , CAM nevím jaký zvolit a navíc vůbec nerozumím tomu nastavování parametrů nástroje atd , a jak se zadává jestli daný například ovál bude opisovat hranou násroje nebo ten tvar bude vepisovat zevnitř hranou nástroje , pak ještě bych rád věděl jak se dá dělat nějáká plocha , dejme tomu že mám nástroj 2mm průměr a chci udělat vyplněný hruh o průměru 10mm jak na to ? a jaký program bude nejlepší ? postupně bych se rád dopravcoval k tomu že to v CAMu budu umět , nastavyt rozměry nástroje a nevím co ještě to potřebuje, a k samotným operacím abych mohl zkoušet vyrábět. jak jsem už psal v minulém říspěvku tak CAD už celkem zvládám , MACH 3 taky, ale CAM je u mě problém , takže se zeptám jaký 2,5D CAM ? PS: když se dopracujem k samotnýmu obrábění tak klidně můžu zkoušet , polistirenu mam dost
nebo si zaplatit školení
zevnitř nebo zvenku je v jednom camu kliknout vedle té šípky co se ti v operaci XYZ nabídne po kroku xyz-1 a ona se otočí na druhou stranu.. rozumíš?
to asi bez mozolů na pr..... nepůjde
bez alespoň základní znalosti klasického frézování taky ne
nejlepší program je ten který máš a umíš a když zjistíš že jsi narazil na jeho možnosti tak se poohlídneš po jiném
už ale v tom okamžiku budeš vědět co chceš
profesionální CAMy jsou v základních funkcích rovnocenné, otázka který je lepší je asi jako když se zeptáš jestli je lepší Mercedes nebo BMW
možná se liší uživatelskou přívětivostí, to je ale otázka zvyku