Zelena prisera..

fotky našich strojů, aneb co máme doma
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 5. 2008, 10:37

2: robokop:

OT:
Pokud máš v databázi přes 60MB, tak je nejvyšší čas ji pročistit, protože normálně by měla databáze při tomto množství příspěvků mít něco tak kolem 15 MB. A to bude taky i příčina, že tu někomu mizí příspěvky - s velkou pravděpodobností bude bordel v indexech - pokud ti tam chybí vazby (relace), tak se ti příspěvek nezobrazí, i když v databázi existuje. (velmi zjednodušeno - více kdyžtak na mail).

Důrazně ti doporučuji použít DB Maintenanci - je to mod pro údržbu a opravy tabulek. Stáhneš z http://phpbb.kordowich.net - češtinu ti pošlu - ev celý mod, pokud ho nenajdeš. phpBB - dvojková řada mívá problémy s databází - děje se to, když dojde k výpadku serveru během provádění SQL dotazů do databáze - což má za následky nekonzistence, následné mizení příspěvků a různé duplicitní, nebo zbytečné záznamy v tabulkách pro vyhledávání ( phpbb_search_** ) - ty budou několikanásobně větší, než je třeba!!!

Po projetí Maintenancí opravíš chyby v tabulkách, zredukuješ jejich velikost a zrychlíš běh fóra - SQL příkazy totiž poběží rychleji, protože nebudou muset třídit tolik zbytečných dat - a občas už je zde na fóru vidět, že někdy trvá dost dlouho zabrazit stránku.

Pokud s tím budeš potřebovat pomoct, tak se na mě obrať na info@rstick.cz

P.S.: tento příspěvek pak přehoď, nebo smaž.

P.P.S.: a ještě bych ti doporučil přejít později na phpBB3 (můžu ti s tím pomoct)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 5. 2008, 2:01

dik za info, myslel jsem si ze to je nejake sprasene
co se toho upgrade uz jsem o nem uvazoval ale nejdriv to vidim na nejake referendum
diky za nabidku
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pupak
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2008, 7:41

No,pratele,vidim,ze jste si na moji mrtvole poradne smlsli a obrali ji do nejmensiho kousku masa.
Pane Chamo / RCR /,nemusite se skryvat za nick idiota,i kdyz jste si ho vybral velmi prilehave.Z textu prispevku je tak dokonale citit vase osobnost,ze to nelze nepoznat.Zkuste se alespon jednou v zivote necemu postavit celem.
Jinak se vsem,kterych jsem se svym prispevkem dotkl omlouvam. Zejmena Robokopovi.Neni mym umyslem na nekoho utocit a kazit mu jeho obchod. Moje impulzivni reakce byla vyvolana ponekud z meho hlediska nesmyslnym srovnavanim nesrovnatelneho a to za ciste komercnim ucelem.
Nechci se smiřovat se svetem,kde se zachodova misa cisti sama a Cilit Bang vycisti sam cely byt.Kazdy prodejce by mel dodrzet jistou miru citu pri propagaci sveho produktu a nezachazet do extremu.Propagace by nemela sklouzavat az do upne absurdity.
Nemam ani pocit,ze bych si na zdejsim foru delal zadarmo reklamu.
Kdyz vezmu cas ztraveny psanim prispevku a procitanim fora,mohl bych si za to zaplatit reklamu bez problemu.Navic ja tu prezentuji jen svoji praci a ciste komercnich prispevku jsem tady moc nenapsal.
Pokud nekomu vadi,ze sem davam fotky stroju,ktere vymyslim a vyrabim,tak to delat prestanu.Ja tohle za zadnou reklamu nepovazuju.
Mam proste pocit,ze tohle lidi zajima.
Ohledne mych omylu a jinych vyroku mohu rici jen tolit,ze nejsem primarnim vzdelanim strojar ale elektrotechnik a i kdyz se vzdelavam cely svuj zivot,netvrdim,ze mam patent na rozum.Clovek poznava nova fakta a vidi sve omyly,to je vcelku prirozena vec.Nebo snad nikdo z vas nikdy neudelal v nicem chybu?
Nevim kolik lidi ,kteri tak urputne poukazuji na me mylne vyroky dokaze vymyslet a vyrobit tak komplexni stroj jako je CNC frezka.Moc jsem jich tady nevidel.
Netvrdim ani,ze me stroje nejsou bez chyby.S kazdym dalsim strojem se ale snazim kvalitu a propracovanost zvysovat.
Vetsina mych poznatku vychazi z praxe a tak je take potreba k nim pristupovat.
Jeste posledni poznamka k cinskym strojum.Je pravda,ze vetsina mych stroju pochazi z Ciny,ale nakoupil jsem je za adekvatni penize,tedy za mene nez 60 tis. Kc vsechny dohromady.Investoval do nich desitky hodin prace,abych z nich udelal pouzitelne stroje.Videl jsem tu neuveritelnou lemplovitost,se kterou jsou tyhle stroje v Cine vyrabeny a slysel hodnoceni kvality litiny od lidi z brusirny.Cinsky pernik, tak nazyvaji fachmani jejich litinu.Do nekterych casti stroje ani nevyrezes zavit, protoze se proste vydroli.Proslo mi uz rukama nejmene deset cinskych stroju a bohuzel kvalita byla temer vzdy mizerna.
Nechci se uz timto tematem dale zabyvat a ani uz nebudu v budoucnu tohle tema komentovat.
Pokud nekomu vadi me ucinkovani na tomto foru,je to jeho problem, nicmene svuj rozsah prispevku do budoucna omezim jen na vybrana temata.Skutecne nevidim smysl ve vyhledavani konfrontaci a jde mi jen o vecnou stranku problemu.
Tak a ted snad muzete mrtvolu pohrbit.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2008, 11:34

tento tvuj posledni prispevek mluvi o mnoho vic korektneji nez ten prvni ktery me, (priznam to) pekne naslapnul a vpodstate potvrzuje to co tu tvrdim
narozdil od toho prvniho kde jsi vse hazel do jednoho pytle

tedy prosim jen tak dal
kdyz hodnotit tak objektivne

docela dost me mrzelo ze jsi se tenkrat neukazal i kdyz jsem mnohokrat posouval termin a mnohokrat te znovu zval
chtel jsem se prave pobavit nad jednou cinskou masinou a mel jsem pro tebe nabidky na zajimave prace
myslim ze by jsi zasadne prehodnotil sve nazory
Pupak
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2008, 2:45

Muzes si vsimnout,ze jsem tvrde kritizoval cinskou kvalitu davno pred tim,nez si zacal nejake stroje dovazet a nabizet.Mel jsem moznost videt i stroj,ktery jsi nabizel v inzerci,sice od nemecke firmy,ale v zaklade urcite stejneho puvodu postaveny na krok. motorech.Urcite je kvalitativne vyse,nez to,co jsem ja kupoval od Lehmana,ale taky cenove nekde jinde.
Nicmene srovnavat ho s Deckelem je opravdu mimo realitu.Ja nejsem na klasicke stroje zadny odbornik,ale prece jen uz jsem za tech 5 let neco videl a i TOSacke masiny se pred Maho a Deckel musi cervenat.Mam doma delicku od Waltera, kde tisicinove hodinky v kuzelu neukazi pozorovatelnou vychylku. Proste Nemci tohle umi a neni vyjimnkou,ze na kvalitni stroje jde 30-40 let vyzrala litina.Myslim,ze vetsina z nas uz na You Tube videla,jak v Cine odlevaji litinu na louce a nechavaji chladnout venku na slunci a desti. I takova je realita cinskych technologii.
Verim,ze strizlivym hodnocenim svych produktu,dosahne obchodnik vetsi duveryhodnosti jak v obci laicke,tak v odbornejsich kruzich.
Ohledne naseho setkani znova opakuji,ze je to jen fatalni nedostatek casu,ktery mi brani se prijet podivat a veci prodiskutovat. Mam ted tolik prace,ze delam 12-14 hod denne a vypadek na cely den si proste nemuzu dovolit.Je mi trapne,kdyz za mnou nekdo z fora prijede a ja po dvou hodinach uz naznacuju,ze musim makat. Nejsem zadny workoholik,ale pracnost rucni vyroby je obrovska a casu malo.
Az se situace uklidni,tak urcite prijedu a doufam,ze cinske roztrzky nase vztahy nijak nenarusi.Mimochodem Dalajlama mi vyslovil plnou podporu. :lol:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2008, 4:32

ja to bral jako ranu pod pas protoze se ta povestna cinska kvalita se celkem zlepsuje a v pripade kvalitniho vyberu dodavatele muze byt i uplne spickova v globalnim pohledu to ze se tam da najit neco v kvalite a cene naprosto idealni pro amaterske nebo i profi cnc se tu snazim prosadit protoze neznam po letech patrani lepsi zdroj komponent ktery by dokazal uspokojit hobistu prumernou kvalitou ale vybornou cenou a nebo profika dobrou kvalitou a dobrou cenou
kdyz mi svym vyrokem tuhle praci maris tak me to myslim pravem rozciluje
to ze liji litinu na louce je pravda ale jak rikam s takovejme neradno obchodovat
kdyby jsi prisel na navstevu tak ti to s tema hodinkama muzu predvest na nejednom cinskem "smejdu"

kdyz uz jsi to naznacil, kam kvalitativne radis tosacke masiny?
Pupak
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2008, 6:09

Ja jsem s tema hodinkama hlavne poukazoval na to,ze tenhle Deckel ma dve stovky pruznost ve vsech trech osach dohromady po 15-20 letech pouzivani,coz svedci jak o dobrem zachazeni,tak hlavne o naprosto precizni vyrobe a materialu. Na novem stroji by tohle melo byt normou a o tom neni treba nijak zvlast diskutovat,anebo na to poukazovat.
Pokud je ale stroj tak kvalitni,ze ma tyhle vlastnosti jeste po letech,tak uz to o necem vypovida.
Jinak jsem ho predelal na frezku s HF vretenem a muzu rict,ze nic lepsiho me jeste nepotkalo.Tvar C sice neumoznuje 10mm frezou vetsi sponu nez 1.5-2 mm,pak uz to zacina kmitat,ale jinak to naprosto nema chybu a moznost vylozeni vterene v ose Y a ten velky prostor je naprosto dokonaly na srovnavani velkych ploch.To,co jsem driv pracne resil na nekolik upnuti,tady muzu delat na jedno a to je naproste blaho.
Je to zatim jen takova provizorka,ale zaplat PB za ni.
Radit nekam TOS je slozita vec.Jako kazda firma ma vyrobky prumerne,dobre a spickove.Je to pak otazka ceny.Urcite umi udelat kvalitni stroje,ale videl jsem i radu dost podprumernych a taky na nich obcas delal.
Josef
Sponzor fora

29. 5. 2008, 7:21

Nedá mi to a musím se zastat TOSek. Klasiky od těchto výrobců byly zpravidla velmi dobré. Celý kom. blok dělal podle nich napodobeniny, které ovšem za moc nestály. FQH na svou dobu vynikající (ZPS G). FCR nic moc, pomalé. to byly protiklady NC. Horizontky klasiky i NC super. Dodnes je po nich sháňka. Modernizují se a jsou vynikající. To jen ve stručnosti. Zažil jsem i MAHO, které mechanicky nebylo postavené, jak by mělo být a byly s ním problémy a servisáci se jo potrápili.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 5. 2008, 8:14

ja jen pokud se nemylim tak jsem minimalne jejich jeden stroj identifikoval jako cinskou litinu
RCR

3. 6. 2008, 11:52

Milý "mistře"Pupáku,neber si mne do úst!Na nick se ptej jiných.Je vidět ,že fórum musím číst častěji.Ale musím jednoznačně přiznat že s výše uvedeným textem víceméně souhlasím.Jinak doufám že admin využije svých možností a po prověření uvede věci na pravou míru.Netajím se s částečným souhlasem ale autorství se ač asi nerad vzdávám.
RCR
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2008, 9:14

Omlouvam se za pomluvu ke ktere zde doslo, proveril jsem logy a posty do fora a mohu jen potvrdit ze se IP adresy neshoduji a to i znacne geograficky.
Pupak
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2008, 10:05

Slysel jsi nekdy o SW "Hide IP"? S nim se ti sem pripojim s tisice IP proxy serveru na celem svete, takze tenhle argument jaksi neobstoji.
Nopak forma i obsah identifikuji pisatele lepe nez unikatni IP adresa.
RCR

4. 6. 2008, 10:26

Děkuji adminovy za korektní prověření a nápravu.
Pro Pupáka,asi nejsem tak zdatný ve speciál softech jako ty ,ostatně jak uvádíš je to tvůj obor a také asi podle sebe soudíš druhé.Již jednou jsem ti řekl ,neschovávám se,klidně přijeď a můžeme to řešit.Netajím se ani s indiferentním vztahem k tvé osobě.Prostě jak vzduch ,a za to ,abych sháněl kohosi ,kdo mne naučí to co uvádíš, mne ty tedy rozhodně nestojíš.Přesto znovu uvádím že se s tím víceméně ztotožňuji a netajím se tím.Jen nelížu smetanu tam kde není moje.Pokud jsi pochopil-OK.Pokud nikoli-SORRY ale jasněji ti to říci neumím.Všem ostatním se omlouvám za ventilaci osobních pocitů.
RCR
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2008, 11:13

scan te IP neprokazal zadnou PROXY
Pupak
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2008, 1:31

Delam to nerad,ale musim opet zareagovat.Nevim cim jsi IP adresu scannoval.Pokud jsi to delal dneska,tak to bylo opravdu hodne platny.Jestli jsi jeste neslysel o dynamickych IP,tak si o tom neco precti.
Uz me opravdu unavuje reagovat na kazdou stupiditu,ktera se tady objevi.
Cela tahle kauza vznikla jen proto,ze jsem si dovolil vyjadrit svuj nazor,ale nazor na ciste odborne tema a k veci.Pokud se nekomu muj nazor nelibi,je to jeho problem.Udelali jste ze me nepritele naroda a jen tim dokazujete,jak malo jde o skutecnou pravdu,ale jen o komerci.
Jestli admina bavi,ze se tu rozpradaji takova debilni temata,tak me teda rozhodne ne.
Schovat se za anonyma s jednim jedinym urazlivym prispevkem,to je opravdu argumentace na urovni.A to se tyka i tebe,Robokope.Zadny admin na slusnem foru by podobny prispevek ven nepustil.Jenze pokud se to nekomu hodi do kramu,jsme prece proti cenzure,ze?
Nikdo me nepresvedci,ze za onim prispevkem idiota stoji nekdo jiny.
Je to prece tak snadne.Neco sesmolim,pak popru autorstvi,ale neopomenu zduraznit,ze se s prispevkem ztotoznuji.Tim muzu nekoho urazit treba trikrat.Slava,to jsem borec. To chce opravdu specialni prupravu,tohle normani clovek nevymysli.Blahopreji.
Myslim,ze kazdy,kto ma vsech pet pohromade,si o tom udelal vlastni usudek.Ja mam proste na praci jiny veci,nez resit mindraky kdejakyho blba.
Zamčeno

Zpět na „naše mašinky“