Díky všem za pochvalu...
-> Petr213: Plošáky nejsou cínované, ale stříbřené ve stříbřící lázni s označením AG-1 koupené v GM electronic (viz.
http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=740-003) před více jak 4roky a pořád funguje, navzdory tomu co je psáno na etiketě. Za deset minut postříbřeno a hotovo. Existuje ještě cínovací lázeň CL-1, ale s tou mám špatné zkušenosti. Povrch je matný a nehezký(šedý a flekatý).
Pro kvalitní výrobu plošných spojů touto metodou je dle mých zkušeností nejdůležitější konstantní tlak a rovnoměrné prohřátí, čehož lze rozumně dosáhnout pouze výše zmiňovaným laminátorem(upraveným). Optimální teplota je mezi 200°C až 210°C. Taktéž jedním ze základů je použití lepících papírů od firmy STEPA viz. výše. Zkoušel jsem to nejdříve žehličkou, ale výsledky byly velmi mizerné. Už jsem to chtěl vzdát, ale nedalo mi to, a zkusil jsem laminátor a ejhle výsledek se dostavil. Nebudete tomu možná věřit, ale tohle je teprve 12 plošáků co jsem touto metodou dělal, z toho 4 žehličkou.
Do fotocesty se mi nikdy nechtělo, vadilo mi těch mnoho potřebných věcí kolem. Metoda přenosu toneru je podle mě vhodným kompromisem mezi náklady, rychlostí a kvalitou. Když jsem jednou moc spěchal, tak jsem to zvládl všechno za 9minut i z vyleptáním v HCl+H2O2(běžně leptám v chloridu železitém), samozřejmě do toho nepočítám čas samotného návrhu. Zatím jsem s výsledky spokojený.
Pokud by to někdo chtěl zkusit, mohu poskytnout i podklady na úpravu laminátoru, včetně podrobnějších postřehů a doporučení ze samotné výroby PCB. Ptejte se!