S28 Žebrák vs. SN320

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
chb

2. 10. 2015, 1:45

echt píše:ps. ráz znamená na konec té metrové trubky s citem majznout něčím kovovým a těžkým - (ale nejprve bych si zjistil, jak se to sundavá, abych si byl na 100% jistý tím co dělám)
na trubku bych se silou pověsil, ale praštil bych někde, kde je konec klíče - trubka pod kladivem jen zapruží ... a odpochoduje někam pryč ...
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
echt

2. 10. 2015, 2:14

*to dá rozum že jí musí před-pružit rukou, aby mu to po tom tukanci neodběhlo
Jimmy

2. 10. 2015, 5:29

Nakonec jsem trubku zahodil a zkusil jsem jen naštelovat správně klíč a několikrát bouchnout velkým kladivem. Asi jsem se toho původně moc bál. Matka po chvilce povolila.
Jen tak mimochodem, takovéhle provedení je asi dost vzácnost a případná příruba pro jinou univerzálku se bude muset vyrobit, že? Pro fixaci polohy je tam ještě perodrážka - na fotce není vidět.

Obrázek
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC
almac

2. 10. 2015, 7:21

Tak sláva. Tyhle seriály se šťastným koncem miluju :) (prostě rád sleduju, jak se ostatním daří).A.
SN 20, SM 16 B, FN 25
Jan Pravda

17. 5. 2020, 11:04

wasa11 píše:Olejoznak se nenaplní, protože tam vede přívodní trubička s vnitřním průměrem cca 3mm, a jak jsem už dříve psal, není to tlakové mazání takže to jen samovolně protéká. Myslím, že pokud se někomu olejoznak naplní úplně, tak že by mohl být třeba ucpaný ten otvor, který odvádí olej z olejoznaku zpět do vřeteníku.
Sice starší diskuse, ale pokud někdo hledá zpětně... Ano teče to tam z galerie v pravo u vřetena. Laboroval jsem s tim dost dlouho, že to v tom olejoznaku tak trochu prokápne a nic. Čistil jsem trubičku, čistil jsem odtok dole v olejoznaku, pořád nic.

Olej co tam mam je Mobil Vactra no.2 - podle manualu, snad je to ten samej jako pred 70 lety.

Nicméně, jelikož jsem musel dělat nové olejoznaky, všinul jsem si, že když se olejoznak malinko povoli a dostane se tam vzduch je natotata plnej do 2/3 olejem.

No takze jsem si tam udělal jehlou malou dírečku a od té doby je olejoznak zaplněný po zapnutí - takže vim že tam olej teče a můžu klidně spát.
Přílohy
Dirka.jpg
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“