Frézka Milwaukee Model H- vertikální
Oni jsou a nejsou. Ted jsme dostali vyprask na dvou aukcich. Prisla koule sadla Svoboda vzal vsechno, jeho klasika za zelezo. U nekterych stroju jsme nabizeli opravdu hodne, mozna az nesmyslne, protoze jsme je hodne chteli. Absolutni nezajem. Po mnoha absolvovanych podobnych akcich si troufam konstatovat, ze insolvencni prodeje jsou naprosta parodie. Zakon podobnym metodam nahrava. Insolvenci spravce vzdy do vyberovych rizeni pise magickou vetu: "nejvyssi nabidka neni nabidka vitezna. Je na nas, abychom posoudili, jaka z nabidek je pro nas vyhodna" ... naprosta komedie. Jedine co muzeme delat je u kmotra Svobody NENAKUPOVAT !!!
Cena dopravy se bohužel na celkové ceně dokáže dost nepříznivě podepsat. Když jsem sháněl stroj velikosti FA3 tak jsem se vzhledem k očekávané ceně více méně omezil na okolí řekněme do 150km.
FN22 mi přivezl od Velkého Meziříčí vytěžovák za 5 000,-. Byla to frézka o ložné ploše cca 1 palety a pak 1 paleta s příslušenstvím a nástroji. Dohromady řekněme 1,2t.
Brusku 3M642 od Olomouce přivezli stěhováci, co používám za 4 000,-. To je stroj 1,3t a platil jsem jen cestu se strojem. Tam si to nějak vytížili.
FA3AU a FA3H od Čáslavi přivezl dopravce jako sólo akci za 7 000,-.
Bohužel třeba rámovou pilu TOS PR20, kterou jsem za 6 000,- koupil z Teplic, jsme vezli za 3 000,-. Tenkrát jsem tam se stěhováky jel, protože jsem jí chtěl vidět, takže jsem to ani nějak vytěžovat nezkoušel.
FN22 mi přivezl od Velkého Meziříčí vytěžovák za 5 000,-. Byla to frézka o ložné ploše cca 1 palety a pak 1 paleta s příslušenstvím a nástroji. Dohromady řekněme 1,2t.
Brusku 3M642 od Olomouce přivezli stěhováci, co používám za 4 000,-. To je stroj 1,3t a platil jsem jen cestu se strojem. Tam si to nějak vytížili.
FA3AU a FA3H od Čáslavi přivezl dopravce jako sólo akci za 7 000,-.
Bohužel třeba rámovou pilu TOS PR20, kterou jsem za 6 000,- koupil z Teplic, jsme vezli za 3 000,-. Tenkrát jsem tam se stěhováky jel, protože jsem jí chtěl vidět, takže jsem to ani nějak vytěžovat nezkoušel.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Je otázka, jestli takový postup není za hranou zákona. Přijde mi to jako poškození zájmů věřitelů. Věta o posouzení reálné výhodnosti nabídky je sice logická, ale chtěl bych vidět, jak by správce vysvětloval, proč je výhodnější prodat za cenu šrotu než za nabízenou cenu. Samozřejmě že budou argumentovat, že Svoboda přišel, že sice koupí za cenu šrotu, ale vše, atd. Je to dost lavírování.elbarto píše:Oni jsou a nejsou. Ted jsme dostali vyprask na dvou aukcich. Prisla koule sadla Svoboda vzal vsechno, jeho klasika za zelezo. U nekterych stroju jsme nabizeli opravdu hodne, mozna az nesmyslne, protoze jsme je hodne chteli. Absolutni nezajem. Po mnoha absolvovanych podobnych akcich si troufam konstatovat, ze insolvencni prodeje jsou naprosta parodie. Zakon podobnym metodam nahrava. Insolvenci spravce vzdy do vyberovych rizeni pise magickou vetu: "nejvyssi nabidka neni nabidka vitezna. Je na nas, abychom posoudili, jaka z nabidek je pro nas vyhodna" ... naprosta komedie. Jedine co muzeme delat je u kmotra Svobody NENAKUPOVAT !!!
Bohužel kde není žalobce, není soudce, takže když to někdo nebude žalovat, tak se to nebude ani řešit. Nicméně žalovat to nemá cenu (na což správce hraje – ono jde o to, kolikrát se účastní někdo, kdo chce stroje na práci a kolikrát překupníci, odhaduju, že z 99% to budou překupníci a těm tento postup samozřejmě vyhovuje), přinese to jen komplikace ze soudních tahanic a stroje stejně už nezískáš.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
-
Tak pánové je to doma. Nakonec jsem zjistil že je to dvojka (model 2H), no s FN22 se to určitě srovnávat nedá, jak tuhostí tak velikostí. No zítra se du pustit do čistění a podobně, tak budu referovat.
Frezka Kearney & Trecker model2H, Soustruh MAS SN20
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Milane, gratuluju k dospělé mašince. Ve svém strojovém parku ji má i Steve Lindsay (pro neznalé je to americký rytec, producent pneumatického rydla vlastní koncepce, ryteckých svěráků atd. Pro slabší povahy bych doporučil na jeho stránky vůbec nechodit
)
V odkazu máš malou inspiraci na kompletní repas tohoto stroječku
http://www.lindsayengraving.com/tour/K& ... index.html

V odkazu máš malou inspiraci na kompletní repas tohoto stroječku

http://www.lindsayengraving.com/tour/K& ... index.html
-
Romane díky, je to pěkně rozfocené, to se určitě bude hodit. No čeká mě to na vánoce
Teď proběhl akorát olej a další věci, zbytek musí vydržet.

Frezka Kearney & Trecker model2H, Soustruh MAS SN20