Driver TA8435
Jelikož autor udává odpory pro zapojení paralerní tak si říkám zda pro zapojení s 6 (4) dráty nejsou potřeba odpory jiné.
Mám menší problém
Už jsem měl hotové 4 drivery (2 pro osu X) a vše fungovalo. Ale, špatně zaizolované dráty na jednom motoru a bum IO v čudu. Tak fajn objednám si jedno nové zaizoluju a pojedu zase. Ale dneska IO dorazil zapojil jsem ověřil izolace zapojím a kouř.
Tak a teď babo raď. V čem může být chyba? Mám raději postavit celou novou desku driveru? Nemohlo odejít něco na desce s optickým oddělením? Please help.
Přikládám foto driveru kde je vidět v kterých místech to chytlo kouř. Prosím pora%dte co a jak zkusit - proměřit. Nerad bych vyhazoval další IO.

Přikládám foto driveru kde je vidět v kterých místech to chytlo kouř. Prosím pora%dte co a jak zkusit - proměřit. Nerad bych vyhazoval další IO.
Ahoj ve spolek, měl bych dotaz zda to mám pozapojované správně. Pro osu X mám dva motory a ty ovládám přes piny 2,3,4,5 na fotce je vidět jak to je propojené, dál mi to vede do desky s optickým oddělením a dále na drivery a tam je zakopanej pes, jeden driver je studenej a druhej vaří, že se na něm nedá skoro udržet ruka. Je to ten driver s barevnými kabely. Je to tím zapojením nebo něčím jiným? Osazení obou driverů je absolutně stejné.
Tak jsem zkusil, prohodit motory, prohodit výstupy z desky s optoodělením a i změnit na deskách odpory, pořád stejný problém. A další zjištění je i to že se motor na který je zrovna napojený tenhle driver hřeje víc než ten druhý.
Nemáš na desce ze nějaký zkrat? Nějaký zbytek cínu, nebo zbytek drátku od součástky??
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
-
- Kontaktovat uživatele:
Po milionprvni a predpokladam, ze opet zbytecne, pripominam, ze tento obvod ma povolene pracovni napeti v rozmezi 21,6 az 26,4V tj. 24V pm. 10%. To, ze mezni napeti (maximum rating) je uvadeno v datasheetu 40V a ze nekterym z vas tyto obvody chodi na napeti vyssi nez 24V jeste neznamena, ze to musi vydrzet kazdy obvod, vzdy a za vsech podminek.
Na pripojenem obrazku je videt, ze jsou opalene vyvody 13 az 16, dalo by se tedy usuzovat na zkrat mezi vyvody 15 a 16 (napajeni mustku a jeden jeho vystup), pripadne na zkrat mezi Vcc a Vm. Muze to ale byt zpusobeno i zkratem rezistoru, ktery snima proud motorem, vypadkem chopperu (zkrat nebo naopak preruseni kapacity na vyvodu 4 atd.
--
jrt
Na pripojenem obrazku je videt, ze jsou opalene vyvody 13 az 16, dalo by se tedy usuzovat na zkrat mezi vyvody 15 a 16 (napajeni mustku a jeden jeho vystup), pripadne na zkrat mezi Vcc a Vm. Muze to ale byt zpusobeno i zkratem rezistoru, ktery snima proud motorem, vypadkem chopperu (zkrat nebo naopak preruseni kapacity na vyvodu 4 atd.
--
jrt
ukaž jak vypadají desky zespod. Když vidím jak je napájený LPT 

kdo nic nezkusí, nic nezíská.
Desky vyfotím zespodu nějak k večeru, to LPT je pracovní verze už asi 10 x přepájená
Co se týče toho těch opálených vývodů tak to vzniklo špatným zaizolováním vodičů k motoru a bum IO v čudu. Možná asi udělám novou desku jestli se tím zkratem něco někde nepokazilo 

Drive vlastný výroby s TA8435H. Zatím není vyzkoušený, ale snad bude dělat to co má. Je to katalogové zapojení doplněno o obvod snížení proudu.
Kompletní optické oddělení všech vstupů i výstupů ze spínačů koncových poloh. Dvě relátka na spínání vřetene a např. ofuku a pod. Chci to udělat jako stavebnici, tak bych jen tak zeptal zda by měl někdo o to zájem . Cena zatím nebyla udělaná.
Kompletní optické oddělení všech vstupů i výstupů ze spínačů koncových poloh. Dvě relátka na spínání vřetene a např. ofuku a pod. Chci to udělat jako stavebnici, tak bych jen tak zeptal zda by měl někdo o to zájem . Cena zatím nebyla udělaná.