Poptávky výroby DPS

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
plosnakycz
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2016, 11:22

vvitty píše: Jestli to ze si firma uctuje za prevod nestandardnich formatu neni prave dusledek toho ze na to nestaci jen cudlik ale musi byt i neco za tim cudlikem... a nekdo kdo ten cudlik zmackne...
robokop píše:treba to je taky o tom ze ty software ktery sis napsal jine firmy stoji statisice a potrebujou ty penize dostat zpet

Nikdo za tím čudlíkem nemusí být, všechno tohle zvládne server už při zadávání objednávky.
Náklad na napsání toho software je konečná položka, je to moje investice, kterou "rozpočítám" do dalších x let, takže na každém dm2 to je nic. Poplatek za zpracování dat je pro mě stejně nemorální jako poplatek za příchozí platbu na účet a podobné vychytávky. Já jsem ten, kdo chce dělat pro zákazníka desky, takže se snažím přizpůsobit. Můžu samozřejmě zavést poplatek a nechat si za to platit, za každou objednávkou, která nepřijde v Gerber rs274-x s vrtáním v sieb-meyer verze 84.00 pro Lenz vrtačku.
martasg1
Sponzor fora

6. 10. 2016, 11:57

Bankvoní poplatky, poplatky za zpracování, nacenění apod. vše je úplně jedno pokud je výše stanovena s rozumem.

Ve výsledku musí banka, nebo jiný podnikatel vydělat peníze a je jedno jak se k nim dostane.

Vše ostatní je mazání medu kolem huby spotřebiteli - viz. reklamy na banky bez poplatků.

Osobně mám zkušenost s FIO, Raifeisen a ČSOB.
Fio je bez poplatků za vedení a Raifka také. Ale má požadavek na minimální obrat.
Raifka a ČSOB poskytuje nesrovnatelně odbornější služby než Fio.
A o čem to je? Prostě Raifka konkrétně u nás ve městě zaměstnává dražší a kvalifikovanější lidi a tak je prostě dražší.
Ve fio mi zakládal účet absolvent a taky jsem si hezky počkal než se to povedlo :)

Podobně je to v podnikání... pokud jsou poplatky za něco tak to ve výsledku přispívá k zisku firmy a nemusí se zdražovat samotná služba výroby.
Pokud zruší firma poplatky započítá je do výroby.
Ve výsledku musí vydělat.

Pokud je někdo ramenáč a zruší všechny poplatky tak ho zákazníci dřív nebo později umoří svými nestandardními požadavky.
A je na dobré cestě zkrachovat pokud si absenci poplatků nezapočítá do ceny výroby.
Jo ještě má možnost se schovat za automatizovaný portál, který ovšem pouze odstíní požadavky nestandardních zákazníků.
Pokud je standardních zákazníků dost a firmu to uživí tak no problem.
V opačném případě musí firma přistoupit k poplatkování a vyhovět nestandardním požadavkům zákazníků aby je mohl obsloužit.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“