Podle tabulek je možný na tom řezat Moduly,Whitworty i Metriku,takže řezat se bude a ne,že ne.A dělená matice tam je.Po novým roce sundám,udělám otisk pomocí kriminalistický metódy

a budu měřit a měřit.Kdyby čert na koze jel,budu vědět úhel i tvar,jakož i průměr.Myslel jsem jen že by se tu našel někdo kdo by mi to drobet usnadnil a navíc počítám,že matice bude malinko opotřebená.Takže ten kdo má tuhle mršku doma a umí měřit úhly a podobný věci by při změření šroubu byl přesnější a rychlejší.. Samozřejmě jsem rád za jakoukoliv tech. pomoc v tištěné podobě příspěvků.

A fotku sem lusknu hned po večeři.

A ještě drobnou poznámku..Na mý mašině není štítek s označením výrobce.Nejprv mě zmátl ten nálitek na noze pod vřeteníkem,ale pak jsem si uvědomil....pracoval jsem relativně ještě nedávno v Kovosvitu v Sezimovo Ústí a vím že Kovosvit dodával a dodává výrobcům strojů na zakázku samotné odlitky.Nejspíš měli s fabrikou TOS uzavřený smlouvy na dodávky odlitků a TOS pak montoval celej zbytek stroje.Psal jsem do TOS Trenčín a tam mi paní odepsala že takový stroj nevyrábí.Pochybuju ale že se podívala do výrobních produktů jaksi staršího data.Takžemi moc nepomohla a nevím přesně výrobce.Jestli je to z toho Trenčína,Galanty či Vansdorfu apod...?Je to SN20/2000 Je teda možný do toho upnout dvoumetrovej kus.
Pátral jsem pátral a na Wikipedii jsem se dočetl,že americkej trapéz má vrcholovej úhel 29°.Evropa má 30° a to bude asi jedinej rozdíl.Takže to vypadá,že šroub SN 20tky má možná jen o jeden stupeň jinej vrcholovej úhel a malinko roztažený stoupání oproti metrice.Ve výkrese tudíž nebude chyba a skutečně se nejspíš jedná o TR.No nic-docela by mě zajímalo jak to ta TOSka dělala-takovýhle psí kusy.

Hned jak to budu mít oměřený dám sem náčrt skutečnýho provedení,aby jiní netápali jako já..