Vyroba modelu, rada s materialem a zuslechtenim

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
milan584

30. 10. 2018, 10:46

ještě k té kusovce. Pokud se dělá a Spiromaticu kusovka, tak se může použít univerzální třínožová hlava UTC, která s UQC obsáhne celý rozsah mašiny - pak je sice výrobní čas delší než s seriovou hlavou, ale asi tak XX krát :lol: kratší, než by to někdo usoftil na té pětiose.
A jako bonus to ještě má pořád přesnou geometrií.
DwPetr

30. 10. 2018, 11:18

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
milan584

31. 10. 2018, 4:47

to je sice pěkné (vypadá to hustě :mrgreen: ), ale až dojde k pochopení jak tou hlavou k tomu obrábění u Gleasona dochází (jak - jakými pohyby a geometrií nástroje vzniká ten evolventní bok na tom kruhovém zubu), tak možná :mrgreen: někteří pochopí, že bez té nožové hlavy, to samé udělat obecným nástrojem s vyměnitelnýma destičkama nevhodného tvaru (navíc přesnost komunálního nástroje jako v roce 2018 :D je) opravdu není jednoduché.
Ale opět - chce to míň klávesnic, nažhavit ČauČau :mrgreen: s Machem :mrgreen: :mrgreen: a ty kola si zkusit vyrobit.
A až budou hotový, tak je odnést někam, kde je umí změřit (už to bude problém) a dát sem pro pobavení ten papír (protokol), co z té mašiny vyjede.
DwPetr

31. 10. 2018, 6:31

Ne ne ne, někteří Milane musí pochopit jinou věc, nikdo nechce vyrobit soukolí stejný jak z mašiny na to určený, nikdo nechce vyrábět serie, a nebo řešit diferák k 200 kw motoru.

Problém je jinde, jak vyřešit novej převod do aplikace, třeba ta hlava k frézce, nebo kde může bejt ještě problém, třeba diferák zahradního traktoru, nevim, neřešil jsem, tak, aby to mělo finanční smysl a to u věci za 15 tis. nemůže bejt 50, nebo 20k, za předpokladu, že máš snahu hledat způsoby, ne důvody.

Odpověď těžko (to vime všichni) nebo cinknu hlavou o dlažbu, válím se smíchy, nebo směju se po ránu žádnej problém nevyřeší.

To že to jinde řeší obrážením přímýho ozubení, proč ne, když to splní účel, dovedou si tak pomoct, tak je to dobrý.

Nevím proč to tady poslední dobou sklouzává ke snaze podsouvat druhejm že jsou blbci při každý příležitosti. Je to samej profík, každej má tuny odbornejch zkušeností a znalostí, a výsledek je třetí odstavec od vrchu. Nějak mě to už přestává bavit.
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 31. 10. 2018, 6:45, celkem upraveno 1 x.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2018, 6:43

A mas predstavu nejakeho reseni?
Ja teda ne?

Dokazu si predstavit nejaky provizoro reseni ke klice od stavidla na potoku

Ale vzhledem k ucelu kam to tazatel chce, si nedokazu predstavit nez klasicky postup vyroby odvalenim a zabehnutim.

Jestli mas jeste nejaky volny kredity tak mu to muzes zadotovat jako posledne ale jinak me napada ze to bude hodne drahej spas.

Muzem se tu presvedcovat ze to pujde nejak jinak. Ale ja si to predstavit neumim. A zatim tu nikdo nic konstruktivniho nenavrhnul.

Ne ze bych teda chtel hajit to ruzne napadani.
Ale prvotni dotaz mi prijde velmi naivni.

Uz treba podle toho ze nekdo chce vyrabet ozubeny kolo vpodstate s nejkomplikovanejsi geometrii na petiosce. A neni schopny si vyhledat pouziti materialu a porovnat to s dostupnymi objednatelnymi materialy.

Jen ten material vyjde na dost penez, petioska o tom nemluvim. A co potom dal?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
DwPetr

31. 10. 2018, 7:13

robokop píše: 31. 10. 2018, 6:43 A mas predstavu nejakeho reseni?
Mám. Zápich s následným posunem současně s pootočením, a pro zpětnou vazbu to vzít do fabriky, aby bylo vidět co a jak. Trvalo by to dýl jak v ozubárně, nebylo by to tak přesný, muselo by se spolehnout na zaběhnutí, a mohlo by se podařit to, že jednu aplikaci která by byla nenávratně v háji půjde aspoň nějak zachránit. Potřeboval bych k tomu 6 věcí, dvě mám, třetí a čtvrtou se chystám pořídit, a dvě se budou budou muset vyrobit, materiál už je na obě doma. Ale je asi lepší se o tom vůbec nezmiňovat a dělat si svý.
robokop píše: 31. 10. 2018, 6:43 mu to muzes zadotovat jako posledne
Penězma jsem nic nedotoval, jen trochou času.

Jestli to chlapi pochopili tak, že někdo na FA3 dokáže to co na Oerlikonu, za hodinu a za 500,- tak jejich reakce chápu, ale o tohle mi nikdy nešlo.

A vůbec bych to nemusel řešit, protože si umím poradit i jinak. Ale zajímá mě to, a byla by to dobrá věc.
milan584

31. 10. 2018, 7:34

DwPetr píše: 31. 10. 2018, 7:13
robokop píše: 31. 10. 2018, 6:43 A mas predstavu nejakeho reseni?
Mám. Zápich s následným posunem současně s pootočením, a pro zpětnou vazbu to vzít do fabriky, aby bylo vidět co a jak. Trvalo by to dýl jak v ozubárně, nebylo by to tak přesný, muselo by se spolehnout na zaběhnutí, a mohlo by se podařit to, že jednu aplikaci která by byla nenávratně v háji půjde aspoň nějak zachránit. Potřeboval bych k tomu 6 věcí, dvě mám, třetí a čtvrtou se chystám pořídit, a dvě se budou budou muset vyrobit, materiál už je na obě doma. Ale je asi lepší se o tom vůbec nezmiňovat a dělat si svý.
robokop píše: 31. 10. 2018, 6:43 mu to muzes zadotovat jako posledne
Penězma jsem nic nedotoval, jen trochou času.

Jestli to chlapi pochopili tak, že někdo na FA3 dokáže to co na Oerlikonu, za hodinu a za 500,- tak jejich reakce chápu, ale o tohle mi nikdy nešlo.

A vůbec bych to nemusel řešit, protože si umím poradit i jinak. Ale zajímá mě to, a byla by to dobrá věc.
Asi nejlepší by bylo to soukolí si konečně zkusit doopravdy vyrobit.
Na té FA3 :mrgreen: , či jako obecnou plochu, na té pětiose, z blenderu, tím komunálním nástrojem.
Některé věci, na klávesnici prý totiž vypadají jednodušeji než pak na skutečné mašině :lol:
Paja01

31. 10. 2018, 8:40

Nerikam ze to je jednoducha vec, asi nejtezsi z ozubeni, ale proste mam nejake moznosti a tech bych vyuzil k vyrobe, avsak ne nejvhodnejsi a nejlevnejsi! Ale jak jsem rikal, je to pro me ucely, neresim tedy financni stranku, od toho opravdu upustte. Nerikam ze by to neslo vyrobit na te 5ose, mit model, tak proste nevidim problem se samotnou vyrobou, zpetne zmereni uz neni vubec problem na 3decku. Ale zjednodusime to tedy pro zacatek, pouzit klasicke kuzelove soukoli, urcite se to bude snaz a rychleji obrabet. Byl by ale nekdo schopny vytvorit model dle zadanych parametru co by k tomu v nejakym generatoru potreboval? Modul, prevodovy pomer, osove vzdalenosti atd. Kdyz delame nejake mensi ci jemnejsi drazkovani atd. ( pro sve ucely!), tak na dratovce vyriznem nastroj s profilem napr. zubove mezery, upnem do ,,specialni” hlavy na 5osce, hridel do klestiny na stole, ktery vytocime o 90, a defakto klasickym delicim zpusobem, kdy rotuje stul a funguje jako delicka, obrobime one drazkovani pomerne rychle a kvalitne, vyrabel jsem tak naposledy treba spojovaci hridel mezi motorem a prevodovkou (mrkev) Timto zpusobem me tedy napadlo udelat i klasicky kuzelove ozubeni,alespon pastorek, ikdyz tohle uz je velka ,, mezera na sponu”.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2018, 9:36

DwPetr píše: 31. 10. 2018, 6:31 nikdo nechce vyrábět serie, a nebo řešit diferák k 200 kw motoru.

ON ALE CHCE VYRÁBĚT DIFERÁK DO ZÁVODNÍHO AUTA chtěl aby to vydrželo pár závodů :wink: sice nepsal výkon ale určitě to bude jinde než soukolí do frézky .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
milan584

31. 10. 2018, 10:56

fmodel píše: 31. 10. 2018, 9:36
DwPetr píše: 31. 10. 2018, 6:31 nikdo nechce vyrábět serie, a nebo řešit diferák k 200 kw motoru.

ON ALE CHCE VYRÁBĚT DIFERÁK DO ZÁVODNÍHO AUTA chtěl aby to vydrželo pár závodů :wink: sice nepsal výkon ale určitě to bude jinde než soukolí do frézky .
podle mě to je naprosto marný - někteří prostě zjevně nikdy nepochopí, že důvod, proč se vyrábí místo kuželového kola s přímým ozubením kola s ozubením "v nějaké křivce" není v tom, že by to bylo pro srandu králíkům, ale protože ten převod je pak schopen přenášet daleko větší výkon a hlavně je diametrálně tišší a s vyšší kinematickou přesností.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2018, 2:41

no jeste mi porad nevychazi ekonomicnost vyroby na petiosce (pominu li to ze to nebude uplne jako odvalene)
hodinovka na petiosce a potreba tvaroveho nastroje (alespon co jsem vetsinou videl tak delali nejakou tvarovkou)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Paja01

31. 10. 2018, 3:49

Je tedy potreba brat v potaz, ze hlucnost neni vubec podminkou, pouze aby to vydrzelo nejakej ten zavod. To urcite i kuzelove soukoli s rovnym zubem by mohlo zvladnout a v nekterych generatorech ozubeni si myslim je i jednoduchy vypocet zatizeni atd. Coz to uz je jedno. Jsem alespon rad, ze jsem se neco priucil ohledne tech materialu a zuslechteni podobnych veci. Kazdopadne az se do toho vrhnu, rad se podelim s info a fotkama z obrabeni, pripadne nasledujici zivotnosti 😀😉.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2018, 4:01

Ještě kolíkovej samosvor a diváci před zatáčkou si budou myslet že se sype železářství :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Habešan
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2018, 6:00

Paja01 píše: 30. 10. 2018, 9:04samozrejme neberme ohled po financni strance
Pak bych někde koupil použitou starší mašinu na kuželová ozubení.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

31. 10. 2018, 6:09

robokop píše: 31. 10. 2018, 2:41 no jeste mi porad nevychazi ekonomicnost vyroby na petiosce (pominu li to ze to nebude uplne jako odvalene)
hodinovka na petiosce a potreba tvaroveho nastroje (alespon co jsem vetsinou videl tak delali nejakou tvarovkou)
Zase když se dělá jeden kus tak se ekonomika nemusí tolik řešit, klidně je možné, že pár hodin na pětiose vyjde levněji než týden shánění někoho, kdo to udělá "jak se má". A pokud tu pětiosu má volně k dispozici, tak je to ještě jednodušší :-)
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“