Čínský frekvenční měnič
mě by spíš zajímalo, jestli už to někdo kuchnul a jak to je uvnitř udělaný. Ideálně fotky.
Protože jak dlouho který měnič bude fungovat je hlavně dáno kvalitou a koncepcí provedení a použitýma součástkama - typicky třeba elytama v meziobvodu.
Pokud tam budou osazený nějaký očekávatelný (nejxxxxvenější z nejxxxxxnějších, ale s výhodnou cenou) tak životnost do záblesku bude přesně podle těch kondíků.
Přičemž to překvapivě (zvenku přes futrál) není vidět a hlavně - čím víc bude ten měnič běhat v hobby provozu (tj. delší dobu nepoběží) tím je to riziko větší.
To jen taková připomínka pro ty, kteří zatím neobjevili, že nikdy nebývá nic zadarmo.
Problematiku formování (je třeba, není třeba, jak udělat a další) radši ani neotvírám.
pro zvídavé - viz třeba https://files.danfoss.com/download/Driv ... 21K-CZ.pdf str 64.
Protože jak dlouho který měnič bude fungovat je hlavně dáno kvalitou a koncepcí provedení a použitýma součástkama - typicky třeba elytama v meziobvodu.
Pokud tam budou osazený nějaký očekávatelný (nejxxxxvenější z nejxxxxxnějších, ale s výhodnou cenou) tak životnost do záblesku bude přesně podle těch kondíků.
Přičemž to překvapivě (zvenku přes futrál) není vidět a hlavně - čím víc bude ten měnič běhat v hobby provozu (tj. delší dobu nepoběží) tím je to riziko větší.
To jen taková připomínka pro ty, kteří zatím neobjevili, že nikdy nebývá nic zadarmo.
Problematiku formování (je třeba, není třeba, jak udělat a další) radši ani neotvírám.
pro zvídavé - viz třeba https://files.danfoss.com/download/Driv ... 21K-CZ.pdf str 64.
- Zdenek Valter
Díky. Výrobce neznám, hodnota 400WV se mi zdá neobvyklá.
jediné, co google našel bylo tohle
https://www.indiamart.com/uconcapacitor ... ofile.html
no a to je skutečně nářez
-
- největší výrobce v indií
- 26
lidí
výživné jsou i ty fotky z firmy (dole)
------------
text, taky potěší ( --- create these fantastic collections of capacitors --- )
jediné, co google našel bylo tohle
https://www.indiamart.com/uconcapacitor ... ofile.html
no a to je skutečně nářez

- největší výrobce v indií
- 26

výživné jsou i ty fotky z firmy (dole)
------------
text, taky potěší ( --- create these fantastic collections of capacitors --- )
Já bych to neviděl tak tragicky.
My používáme OMRON MX2 a ten stojí tak 10x víc, tedy si můžu koupit jeho nebo 10 měničů z číny.
Nevím jak to funguje v číně s reklamací, ale pochybuji že by mě za dobu používání odešlo tolik měničů postupně.
Určitě někomu ano, sem tam ale i kdybych koupil další tak to pořád vychází líp.
Neporovnávám funkce apod, to samozřejmě nejde.
A zde foto abyste si mohli udělat představu:
My používáme OMRON MX2 a ten stojí tak 10x víc, tedy si můžu koupit jeho nebo 10 měničů z číny.
Nevím jak to funguje v číně s reklamací, ale pochybuji že by mě za dobu používání odešlo tolik měničů postupně.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
omron sa da kupit aj za lepsiu cenu ked sa nekupuje v obchode, na rozdiel od cinanov, ktorych od priekupnikov kupis aj za dvojnasobok ceny na aliku.
potom uz pomer cina vs. omron je medzi 1:2 az 1:3 a nie 1:10 a to uz je potom jednoduche rozhodovanie.
potom uz pomer cina vs. omron je medzi 1:2 az 1:3 a nie 1:10 a to uz je potom jednoduche rozhodovanie.
Jo, to už je dobrá cena. Můžeš mi, prosím napsat, kde se dá za 2500 koupit?
Díky V.
Díky V.
Pokud kupujete MX2-AB022-E za 18 000Cjuz píše: ↑10. 1. 2021, 10:25 Já bych to neviděl tak tragicky.
menic 111253512.jpg
menic_111253752.jpg
menic_111253967.jpg

Jinak překvapivě existují i jíné měniče, než omron, sice s méně fcemi, ale také jinou cenou. A překvapivě nemají v sobě elyty na 400WV.
Chápu, že někoho naxxxlo, když uviděl, co je uvnitř, ale takový už je život - každého svobodná volba.
Autorovi fotek, děkuji.
ake maju kondenzatory tie tvoje preferovane ?milan584 píše: ↑10. 1. 2021, 1:03
Pokud kupujete MX2-AB022-E za 18 000,- tak by stálo za úvahu vyměnit toho, kdo to u Vás objednává - protože, řekl bych, že někoho natvdku okradli.
Jinak překvapivě existují i jíné měniče, než omron, sice s méně fcemi, ale také jinou cenou. A překvapivě nemají v sobě elyty na 400WV.
Chápu, že někoho naxxxlo, když uviděl, co je uvnitř, ale takový už je život - každého svobodná volba.
Autorovi fotek, děkuji.
aky je rozdiel vo vlastnostiach ked je jeden oznaceny ako 400WV a druhy 400V ?

ake pracovne napatie kondenzatora je vyhovujuce pre 240V napajanie FM ?
- OompaLoompa
No napríklad taký, že ten "400WV" pri 400V minimálne pekne nafúkne - ak nie rovno roztrhneaky je rozdiel vo vlastnostiach ked je jeden oznaceny ako 400WV a druhy 400V ?

zatiaľ čo ten "400V" si 415V takmer ani nevšimne

pracovné teploty ditto!
pri napájaní 230V bude na kondíkoch (v kludovom stave) cca 330-340Vake pracovne napatie kondenzatora je vyhovujuce pre 240V napajanie FM ?
no kondíky musia byť dimenzované na min. cca 400V pre absorbciu energie z brzdenia
na meničoch triedy "200V" býva limit pre OV trip okolo 415V
a pre všetkých čo tu operujú argumentom, že "veď za jeden kvalitný si môžem kúpiť 5-10 nekvalitných" - prajem dobrú chuť!

- vidíme sa vo vlákne "když se nedaří"

a velmi dúfam, že to bude len z dôvodu doku*venej mašiny/obrobku, a nie vyhorenej dielne/domu, či nebodaj parte po úraze prúdom

ja som si doteraz myslel ze WV je WorkingVoltage a je jedno ci je tam WV alebo V , mas niekde nejaky zdroj ze WV je ina jednotka ako V ?OompaLoompa píše: ↑10. 1. 2021, 2:43No napríklad taký, že ten "400WV" pri 400V minimálne pekne nafúkne - ak nie rovno roztrhneaky je rozdiel vo vlastnostiach ked je jeden oznaceny ako 400WV a druhy 400V ?
zatiaľ čo ten "400V" si 415V takmer ani nevšimne
pracovné teploty ditto!
- OompaLoompa
↑ bože, to snáď nemyslíš vážne 
a já blb som si myslel, že to znamená Wanking Voltage

a já blb som si myslel, že to znamená Wanking Voltage