posuvka
Zobrazovac nebo jakekoliv dalsi zpracovani signalu si neni problem doma usmudlat (tady na foru to zvladne odhadem minimalne 5 lidi a minimalne dalsich 5 podle navodu tech prvnich peti) Ale ten zaklad tedy "pravitko" (cokoliv z ceho se da usoudit zmnena polohy s danou presnosti) a čidlo (zařizeni schopne čtení informace z "pravitka") si doma udela opravdu malokdo a tipuji ze zde na foru nikdo. Proto si myslim ze jde Robokop spravnym smerem co do pomeru cena vykon....
-
- Kontaktovat uživatele:
Súhlasím. Ak bude slušná cena, určite by som pravítko a encodéry užil. Elektronika je len otázkou času a naozaj neveľkých peňazí.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Jedna věc je cena, druhá je krytí. Pokud by to fachčilo i "pod vodou", tak bych do toho šel. Laciné šuplery voda umrtví, stačí jen mokré ruce a je po měření. Kotetuju s myšlenkou na použití mag. pásků od Spezial. Asi to přijde na řadu v zimmních večerech. Má už někdo praktickou zkušenost?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
me se ty mag pasky taky libi je to celkem bombenfest ale vzdy je v aplikacich uvedeno ze to je pro balici stroje drevarsky prumysl atd...
tedy v pouziti na cnc bude asi hacek
konkretne hadam ze nasledujici:
rozlyseni (mnohdy i mikronove) neni to same co presnost
dalsi muzou byt ruzne odchylky vlivem feromagnetickych necistot
blizky zdroj magnetizmu
atd...
proto to asi nebude vhodne pro cnc
co se tech optickych tyce alfa a omega tohoto e bezesporu kryti
jen pro zajimavost ted jsem na veletrhu mluvil s panem z firmy LIMAT kde vyrabeji snimace je to princip neco jako resolver nove s vestavenou elektronikou s kvadraturnim vystpem
je to relativne hodne robustni
ale cenu nevim
kdyby to nekdo poptal hodte sem cenu pro info
tedy v pouziti na cnc bude asi hacek
konkretne hadam ze nasledujici:
rozlyseni (mnohdy i mikronove) neni to same co presnost
dalsi muzou byt ruzne odchylky vlivem feromagnetickych necistot
blizky zdroj magnetizmu
atd...
proto to asi nebude vhodne pro cnc
co se tech optickych tyce alfa a omega tohoto e bezesporu kryti
jen pro zajimavost ted jsem na veletrhu mluvil s panem z firmy LIMAT kde vyrabeji snimace je to princip neco jako resolver nove s vestavenou elektronikou s kvadraturnim vystpem
je to relativne hodne robustni
ale cenu nevim
kdyby to nekdo poptal hodte sem cenu pro info
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Nevíte náhodou někdo, co je to za konektor k dig.posuvce na výstup dat? Dá se tento konektor někde sehnat?
Propojovací kabel prodávala firma www.mbcalibr.cz
Ať hledám jak hledám, nemůžu najít.
Dat takmer 1000KC za jeden konektor je vela aj keby bol zlaty a nie pozlateny.bob7373 píše:za cca 750,- je k dostání stavebnice zobrazovače na šupleru pro jednu osu, konektor nebudu řešit, spolehlivější je to připájet. Je to nejlevnější řešení.
Jedno riesenie je pripajkovat ale na webe som videl aj riesenie so 4 pinovym konektorom JACK. To sa mi viac pozdava - bez displeja, doplneny o kondenzator v napajani, v hlinikovom puzdre a s pripajkovanym konektorom.
Já se rozhodl to natvrdo naletovat, přeci nekradu. Tu krytku provrtám, dle prům.kabelu a bude to OK.
Mohu nabídnout kompletní stavebnici odměřování.
http://hobbyelektro.webnode.cz/products ... dmerovani/
http://hobbyelektro.webnode.cz/products ... dmerovani/
Pro Pavka: Právě mi ho děláte, čekám až se ozvete jak na tom jste.
Ja som sa rozhodol pre konektory aj preto, ze chcem odmeriavanie na frezovacom pripravku a aj na krizovom suporte a tieto sa musia dat odmontovat. Ak by boli v celku aj s polmetrovym kablom, ten by som musel zakazdym vytahovat a nanovo ukladat - bol by som rad, ak by tie kable uplne zmizli alebo aspon ak by zo suportu viedol len jeden kabel v ktorom by boli 2 osi DRO a blizkej buducnosti aj vodice od 1 serva (mozno 2). To este neviem ako urobim, aky kabel a kadial ho povediem.
Chci uložit kabely do kovové trubičky a tu přichytit. Myslel jsem odspodu trubičku profréznout, na ní dát takové šoupě ke kabelu, který by držel konec kabelu a mohl se pohybovat po celé trubičce. Kabel bych použil něco jako kabel od telefonu, který by pak nebyl vůbec vidět. Snad jsem to vysvětlil k pochopení. Mám to namalovaný v hlavě a nevím jak to líp popsat, snad to pochopíš. Možná by bylo lepší ti to namalovat. Třeba to nebude ani fungovat, kdo ví?