Vůle ozub.kola na vřetenu ASIST.
Rádlovací kolečka bohužel nemám. Vím o tom.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
No tak mě napadá že to nakonec udělám elektrikou. Myslel jsem udělat tu housenku elektrodou po krajích a uprostřed. Zuby něčím schovat (zalepit) proti oprskání a po schladnutí se to smrskne, housenku stočit, díru projet výstružníkem a mohlo by to být OK
Tak velký zdeformování zubů by tam být zase nemělo né?

Tak tomuhle věřím,, ale jsem si jist, pokud nebude mít hranol kam jít, bude se roztahovat tam kde bude volno, (né čelisti svěráku) ale do stran nebo na výšku.Josef píše:při nahřátí např. o 500˚C se hranol 100 mm zvětší o 0.55 mm.
0.011 * 500 / 1000 * 100 = 0.55
0.011 je roztažnost oceli při zdvihu 1˚C/m (záleží na složení, pro hrubé výpočty nejčastějji používaná hodnota).
Nechci někomu brát iluze, ale kdysi jsem nahřál v originál svěráku YORK 150 hranol asi 70x40x30cca o 200 stupňů, od té doby ač jsem promazával jde poněkud ztuha - proběhla deformace. Síla která vznikne je obrovská, pokud by se to mělo deformovat, chtělo by to hodně masívní držení, aby to takhle proběhlo.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jirko,no s tím svárem elektrikou nevím nevím,docela blbě se to obrábí a ještě hůř,respektive skoro vůbec to nejde vystružit
nebo vůbec svárem nejet do díry a jen na čele po obvodě?
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Tu elektro svářečku bych taky v tomhle případě taky nepoužil. Stáhneš to nepravidelně a jen někde. Nevíš co je to za materiál, až ho zakalíš tak s tím už nic neuděláš. Mám obavy že to nebudeš moc kvůli té drážce ani vystružit. Osobně bych udělal nový klínek jak jsem už psal a šoup to tam zpět. Pokud se ti to nezdá, tak si spočítej modul a objednej dvě nová kola s nezakaleným středem, nejlépe s odsazením, ať to máš za co chytit při soustružení a vytoč si nové pouzdro z bronzu a nalisuj tam ta přetočená kola, vystruž na rozměr udělej drážku.
A po náhradním dílu ses nekoukal? http://www.levne-naradi.cz/page.html?chapter=0&id=8
A po náhradním dílu ses nekoukal? http://www.levne-naradi.cz/page.html?chapter=0&id=8
Do díry bych elektrodou nesahal to bych měl obavu, dnes večír se na to vrhnu a dám jistě vědět. Zkusím použít ER 112 - 1mm. Pro začátek. a zkončím u 3,15mm
Jinak co se týče náhr.dílů na tom odkazu tak to velmi dobře znám. Nabízejí ty kola z plastu a mám nové dva páry v šuplíku a jsou k ničemu. Je tam velmi krátká doba trvanlivosti.

Jinak co se týče náhr.dílů na tom odkazu tak to velmi dobře znám. Nabízejí ty kola z plastu a mám nové dva páry v šuplíku a jsou k ničemu. Je tam velmi krátká doba trvanlivosti.
Taky jsem na to myslel, namám ale frézku na drážky a soustruh vlastně zatím taky ne, je v rozborce.
Já su prase, točím nahrubo co to dá. Proto jsem měnil i řemeničky (změna průměrů)Laco19 píše:Nechcem to zakriknut ale moje povodne plastove kolesa drzia. Mam v sufliku nahradne takze ich nesetrim ale nechcu sa znicitpotraviny píše:... jsou k ničemu. Je tam velmi krátká doba trvanlivosti..

Tak jsem to ovařil, udělal housenku po obou obvodech a uprostřed v drážce nezi koly, vůle se sice ztenčila ale přesto je tam ještě nepatrná. Dnes tu nepatrnost olíznu mosazí a pak vystružím. Myslím že už není jiná možnost, mosaz je sice měká ale lepší mež-li vůle.tumlik píše:Jirko,no s tím svárem elektrikou nevím nevím,docela blbě se to obrábí a ještě hůř,respektive skoro vůbec to nejde vystružit