RaS píše:no z fotky toho moc poznat není, ale připadá mi to obouchaný, vodící plochy šrouby orezlý atd.. viděl jsem několik S28ček v běžném i bídném stavu ale všechny byly řekl bych na první pohled lepší než tahle ve špičkovém stavu.. snad jen zdání klame a běhá to dobře..
On sice vyzera dost zanedbane, ale pre mna bol hned sympatak. Mozno paradoxne prave preto, ze bol dobuchany - ale povodny nater. Preto som mal hned lepsi pocit z toho, ze zrejme neprechadzal z ruky do ruky ludom, co pri svojich bastleniach div nenatru vodiace plochy atd. Som rad ze miesto toho sustruh radsej trosku zahnival v dakej plesnivej Prage. Ale to bol len moj pocit.
Hned som isiel preverit tie casti, na ktorych stroskotala kupa poslednej S-28, co som bol obhliadnut. Mozno si pamatate, bolo to nedavno
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=60&t=6056. Ta S-28 (aj ked bola zrejme este z volmanovskej doby) na fotke vyzerala lepsie. Ale ked som ju s kamaratom obrabacom bol pozriet, nezdala sa mi - loze sa mi videlo pomerne doskrabane, suche, kde tu kusok odbity. Vedenie konika bolo pri univerzale riadne dosekane, neviem co sa tam dialo. Nozova hlava a nozove aj priecne sane boli hodne "rozmazle" od univerzaly - zrejme nepouzivali doraz. Ale ten moj kamos - odborny poradca obrabac hovoril, ze to je v pohode, ze mi to bude sluzit a ze to vobec nie je nejak zle. No ale mne sa to proste nezdalo, odstupil som od toho. Inak vreteno a prevody boli dobre mazane.
Ked som spominane veci preveroval na tomto S-28, tak sa to proste nedalo zrovnavat. Hlavne vedenie hladucke, aj ked trochu narezle na oboch koncoch ako RaS poznamenal. Vsetky sane a nozovka (a aj univerzala) bez skrabanca (okrem jedneho zaderiku na priecnych saniach, je to aj vidno, ale to je absolutne nic oproti tomu co moj kamos minule nazval pohoda. Tak toto by potom muselo byt "pohoda suvix exklusiv".
Dufam ze Vas nenudim, viete dobre poradit, preto sa tak vykecavam... Zijeme bohuzial v dobe, ked je tazke narazit na niekoho, kto je poctivy a nesnazi sa s vami vyd...t, hlavne ked su v tom peniaze. Aspon ja to tak pocitujem. Preto mi dobre padne tento web. Ale nebudem odbacat uz tolko...
Inak na tejto 28-ke som nic nekontroloval v tom vyzname, ze by prebehla nejaka kvantifikacia vol vo vedeniach a vretene, maticiach atd. Vsetko bola zatial len opticka kontrola. Tieto veci planujem preverit az nabuduce, aj ked neviem ci to ma velky vyznam, ked ten sustruh nie je nijak ustaveny a staci sa on trosku zapriet a lieta hore-dole 5cm - proste ked ho ten lesnik pred rokmi polozil do tej dielne, tak zrejme ani neodpratal bordel zo zeme, vsak to tam aj tak vyzera...
Co si myslite?
Ale myslim, ze neexistuje dovod, preco by som ten sustruh nabuduce nevzal.
PS: Sranda je, ze ked si pozriete obrazok toho stareho tyrkysoveho S-28 co som nan dal link, tak on ma metricku cast tabuliek v pohode citatelnu