Troška konzultace před stavbou

Bob
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2011, 9:41

Krakonoš, už jsem nechtěl reagovat, protože jedno staré přísloví říka, nepouštěj se do debaty s někým druhým :evil: nebo se z tebe stane to co je on. Ale abys ty mě říkal co můžu a co nemůžu psát, tady na foru, tak to máš tedy pěknou drzost. Já tady můžu říct svůj názor na něco, tobě se to samo nemusí líbit, to je tvoje právo. Ale to je asi tak všechno co stím uděláš. Ale dávat někomu rady co má dělat, a jak to má dělat, tak takový KING ještě nejsi, jak vidím z tvojich dotazů :evil:
oscar

3. 1. 2011, 10:37

Diskuze je od slova diskutovat. 40 let praxe urcite cloveku jiste dava zkusenost a mozna i "pravo" druhemu vyjasnit co a jak ma delat.
Diskuze je ovsem od slova diskutovat a osobne, (ac nejsem strojarem a nemam na foru ci v zivote prispevky strojarsky odpovidajici,)
tak Krakonosovi fandim a preju mu, at si tu hubu cestickama levnych reseni nabije. Stejne jako ja. Stejne jako spousta z nas.

Bobe, nezlob se, ale kdo nic nedela, nic nezkazi. Ne kazdy se ucencem narodil.....
At to Krakonos zkusi a uvidi. Pokud jsem urazil tvoji ctyricetiletou jesitnost, omlouvam se. Neodepisuj mi.
Radsi budu konverzovat s mladsima klukama jako Robokop, Krutor nebo i Hardmestr :-D

diky, mira
kalin.oleg
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2011, 11:35

Ja si myslim, ze ak sa to neprezenie v rozmeroch, tak je mozne takyto stroj postavit vcelku lacno.
Pracovny rozmer, dajme tomu, cca 1000 x 60 - do vacsieho rozmeru by som uz asi nesiel.
Na X os by som urcite dal podoprene tyce 20 (stacili by aj 16).
2x SBR20 - 1000mm - 1440 Kc
2x SME20L - dvojitý otevřený linearset pr. 20mm - 690 Kc
Kedze by som sa bal tuhosti, na Y os by som urcite volil linearne vedenie s dvoma vozikmi. Ked sa to sikovne vymysli, mohla by stacit jedna kolajnica a dva voziky.
1x HGR20R 1000mm - 2400 Kc
2x HGW20CC ZA - 1080 Kc
Z os je tak trochu na zvazeni. tam by slo pouzit tyce, podoprete tyce, aj lineary. Skusme pouzit 20cm dlhu kolajnicu a jeden vozik, ktory by teoreticky na take to domace gravirovanie a rezanie makkych matrosov mohol stacit.
1x HGR25R / 200mm - 520 Kc
1x HGW25CC ZA - 1350
Samozrejme potrebujeme pohybove skrutky a kedze mame maly budget, pouzijeme trapezy.
2x TR 1604 / 1000mm - 260 Kc
1x TR 1604 / 220mm - 57,20 Kc
3x TRM1604 - 220Kc
Tolko hotove mechanicke diely - cena spolu zatial cini 11 927,20 Kc, ak som sa niekde nepomylil. Za zvysnych cca 8k Kc sa pravdepodobne bude dat urobit prislusna mechanika z duralu, ale na vreteno uz asi nezvysi. Tam predpokladam, ze Krakonos je vybaveny vrtackou, ktoru ma k dispozicii, pretoze plosne spoje uz robil.

Krakonosu, nedaj sa! 8)
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Krakonos

4. 1. 2011, 8:15

Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal. :-).

Bobe, prosím, nerozmazávej to tady, důvod jsem ti řekl. Jestli máš něco, co není k věci, PM nebo jiné vlákno prosím. (btw. tady je vidět, že třeba diskusní kulturu zvládám lépe, než ty)

kalin.oleg, Tak nějak vycházejí moje kalkulace. Vrtaček mám doma kopec a asi to s nima budu zkoušet :-). Až to bude postavené a vypadat provozuschopně, nejspíš si koupím nějaké slušné vřeteno.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“