Driver není na prodej, proto se o vlastnostech ani nechci moc zmiňovat. Cena by stejně sahala k 10 tisícům/kus a to by nikdo nekoupil.
Krátce: maximální provozní napájecí napětí je 55V, výstupní proud 3,5(4,0) A/fázi. Nastavuje se víceotáčkovým trimrem v rozmezí 10-120% jmenovitého proudu.
Jmenovitý proud nastavuji při výrobě a může to být 720, 1030, 1545, 2267 nebo 3400 mA. Frekvence chopperu se zadává taky na pevno při výrobě a je to v rozmězí 16-45 kHz.
Driver má na sobě řadu vstupů a výstupů i galvanicky oddělených. Většinu parametrů lze nastavit přes počítač po sběrnici. Aby bylo možné driver používat i bez přítomnosti datové komunikace, lze HW nastavit zejména mikrokrokování 1-64, některé základní chování jako např. mixed decay, za jakých podmínek má být aktivována brzda, podmínky pro generování signálu referenční polohy, adresa na sběrnici apod. Všechna tato HW nastavení jsou ve skutečnosti jakýsi výchozí stav po zapnutí napájení jinak lze vše a mnohem více nakonfigurovat po sběrnici. Například lze nastavit různý proud pro různé otáčky, čímž lze dosáhnout většího kroutícího momentu při vysokých otáčkách a také tím lze snížit rezonance při rezonančních otáčkách. Lze například nastavit i proud pro všech 255 možných mikrokroků (to je 2x255 hodnot proudů). Udělal jsem si program, kterým lze hodně tunit. Driver má také režimy boost,silent a idle (kdykoli dokáže uměrně zvýšit proud cca o 20%, snížit o 5-40% nebo přepnout na snížený stav, který lze samostatně nastavit). Lze nastavit čas za jak dlouho má driver přepnout na snížený (idle) proud při nečinnosti a hodnotu tohoto sníženého proudu nastavíte druhým víceotáčkovým trimrem v rozmezí 10-100% proudu pracovního (tedy toho, nastaveného prvním trimrem).
Z dalších funkcí můžu jmenovat například hlídání krajů os (lze připojit tři koncové snímače z toho dva můžou sloužit pro naprosto přesné najetí referenčního bodu + jeden výstup, který můžete zapojit do EMC, Macha apod. generuje výstupní signál pro totálně přesné najetí referenčního bodu, tento signál může být vyslán při najetí na konkrétní jeden mikrokrok v celé dráze osy, nebo při najetí na 1 či 2 koncové snímače (u dvou lze nastavit požadované pořadí). HW lze kofigurovat sílu vnitřní brzdy, která se automaticky aktivuje i při odpojení napájení (jedná se o zkratování vinutí zvoleným odporem). Brzda může být aktivována i při odpojení signálu ENABLE nebo samostatným vstupem pro aktivaci brzdy. Další výstup lze konfigurovat například jako havarijní výstup, který lze paralelně spojovat s dalšími jednotkami, tenot výstup může být nastaven například i při najetí na SW limity, které lze v driveru mimo jiné také nastavit a fungují i při řízení pomocí vstupů STEP/DIR. To platí vlastně pro všechno co jsem zde zmínil. Je tu pak řada nastavení jako maximální otáčky apod., které se vztahují jen pro řízení po CANopen (driver lze řídit např. i jako frekvenční měnič) a protokol je kompatibilní se sériově vyráběnými prvky, které nesou označení CANopen. Po sběrnici lze z driveru například vyčítat údaje jako absolutní polohu osy, okamžitou rychlost apod. i v režimu STEP/DIR.
Mohl bych o mém driveru psát dlouho, ale vzhledem k tomu, že není na prodej, byla by to v tuto chvíli spíše ztráta času a já mám hlad

K náročnost složení - šikovný člověk, který má dobrou pájku(páječku) a umí dobře pájet to dokáže, ale: Jednak bych musel dodat desku, která je čtyřvrstvá a pak po osazení je nutno driver oživit pomocí počítače a programátoru. Možná až dotáhnu driver do fáze, kdy to všechno nebudu muset dělat já a tedy budu mít hotovou i aplikace pro konfiguraci po sběrnici, tak bude možné driver vyrobit nebo dodat součástky pro případné zájemce. Trochu problém je ale v tom, že jen cena součástek je vyšší než hotový driver z číny, takže taky z toho důvodu jsem zahodil myšlenku, že by to někdo mohl kupovat, takže taky z toho důvodu a kvůli laciným DC servům se tomu věnuji jen ve volném čase a toho je málo. Potom taky moje hobby výrobky dělám několik let. Ale s tím já nic nezmůžu. Leda, že bych našel člověka, který by na tom pracoval se mnou, ale odtud (z jihovýchodu moravy) každý nadaný raději uteče.
Tomáš