3f KM 863S42
Tak jsem koupil 3fKM 863S42 s driverem 3ND883. Dal jsem 2000mikrokroků, proud 4,8/3,4A. Motor jsem zapojil a dal ho zatím volně na stůl. V machu mám nastavené zrychlení 150mm/s. A těšil jsem se, že ho roztočím na 3000ot/min. Ale nedostanu se ani přes 800 a motor se kousne v rezonanci. Je mi jasný, že volně položený na stole se to do rezonance dostat může, ale už při tak malých otáčkách?
- Gulliver64
bohužel mám naprosto stejnou zkušenost. laboroval jsem s tím dost dlouho, ale nenašel jsem nastavení při kterém bych z toho vymáčkl o něco víc. nevím v čem je chybka, pakliže tam je.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
- Gulliver64
emc jsem nezkoušel. různé kombinace mikrokroků a napájení ano, ale nic, žádná změna k lepšímu.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
tak generátor, já jsem byl uplně na větvi když jsem skusil svoje cnc jen postrčit generátorem , mach v mém případě stál úplně zaprd, emc chodí obstojně ale na generátoru jsem byl mašinu schopnej honit skoro o 30% rychleji, je to docela děs co leze z LPT portu, už se přemýšlím o mese nebo gravosu.
-
Mohlo by to byt zdrojem. Jake je jeho napeti a proud?
Tohle se mi stalo, kdyz jsem trapil podobny driver, napajel z laboratorniho zdroje
a nevsiml si proudoveho omezeni. Motor tak divne vrcel, pak jsem si vsimnul kontrolky
na zdroji a bylo jasno.
P.
Tohle se mi stalo, kdyz jsem trapil podobny driver, napajel z laboratorniho zdroje
a nevsiml si proudoveho omezeni. Motor tak divne vrcel, pak jsem si vsimnul kontrolky
na zdroji a bylo jasno.
P.
Já mám takové zapojení. Jen místo motoru Y chci dát ten výše uvedený. Tak nevím, zda ty dva zdroje jsou dostatečný. Nebo zda to mikrkrokování je moc vysoký. Nebo zda je nastavený proud na driveru malý. Zajímavý na tom driveru je, že tam je hodnota mikrokrokování až do 25000.
- Přílohy
-
- CNC_4x_70_75.pdf
- (129.53 KiB) Staženo 418 x
- Gulliver64
PS1000/70 – napájecí zdroj 70V/14Apavel-gravos píše:Mohlo by to byt zdrojem. Jake je jeho napeti a proud?
P.
Jako prvni bych zkusil lepsi zdroj kroku. Kdyz jsem prvne zkousel motory v MACHu tak jsem byl zklamanej na jak nizkou rychlost jsem se dostal a hlavne dosazitelna rychlost byla nahodna - pokud uz se to rozbehlo do rychlosti tak to do par sekund vypado (motor sebou škubl zastavil se a pištěl jako bych ho bral na porážku).
Pak jsem to soupl na generator (StepGen co jsem delal pro Krutora) a hned jsem se dostal stabilne na nekolikanasobnou rychlost.
MACH / MIKROKROKOVANI / ROZUMNA RYCHLOST nejdou vetsinou moc dohromady. Jedna z techto tri veci musi jit z kola ven
Ja jsem vyhodil MACH (presto ze mam koupenou licenci) a spokojen si hraji s MESOU 5i20 a EMC2.
Pak jsem to soupl na generator (StepGen co jsem delal pro Krutora) a hned jsem se dostal stabilne na nekolikanasobnou rychlost.
MACH / MIKROKROKOVANI / ROZUMNA RYCHLOST nejdou vetsinou moc dohromady. Jedna z techto tri veci musi jit z kola ven

Ja jsem vyhodil MACH (presto ze mam koupenou licenci) a spokojen si hraji s MESOU 5i20 a EMC2.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
REKLAMA
Mach + Smoothstepper = 7.250,-
GVE64/50 + Armote = 6.800,-
Nebo "siditko" pro zacatek GVE84/15 + Armote = 2.900,-
Armote (ovladaci SW) bezi na "popelnicovem" PC, vse od GRAVOSU je autonomi HW interpolator.
KONEC REKLAMY

Mach + Smoothstepper = 7.250,-
GVE64/50 + Armote = 6.800,-
Nebo "siditko" pro zacatek GVE84/15 + Armote = 2.900,-
Armote (ovladaci SW) bezi na "popelnicovem" PC, vse od GRAVOSU je autonomi HW interpolator.
KONEC REKLAMY

Tak mi to pořád rezonuje. Zvýšil jsem proud, nastavoval různé mikrokroky a na víc, než 4m/min se nedostanu. Což je oněch 800 ot/min. Je to normální vlastnost 3f KM? Zkoušel jste to někdo naprázdno roztočit položené na stole? Já to namontoval i na přírubu, bez spojky a taky víc než 800ot/min nedám. Potřebuji dodělat vložku do spojky a další redukci mezi přírubu motoru a přírubu na stroji. A nenám na čem. Proto ten motor trápím zatím naprázdno. Další podezřelá věc je, že se motor vůbec nehřeje. Že by tam šlo málo šťávy?
-
Tak zdrojem to nebude. Chces-li motor s driverem opravdu posoudit,
musis mit take kvalitni zdroj signalu CLK. Na testy se nejlepe osvedcil signalni generator,
nejlepe s ladenim frekvence koleckem pro plynule preladeni.
Tam mas jistotu, ze pulsy lezou stejne daleko od sebe (minimalni jitter).
Kdyz das do serie s vinutim male odpory - tak asi 0,1ohm (podle proudu) tak na nich
osciloskopem muzes merit proud do fazi, a rezonance se projevi pokazenym tvarem.
POZOR- osciloskop musi byt bateriovy, nebo oddeleny spec. transformatorem,
jinak zemni svorkou sondy zkratnes driver.
Pavel
musis mit take kvalitni zdroj signalu CLK. Na testy se nejlepe osvedcil signalni generator,
nejlepe s ladenim frekvence koleckem pro plynule preladeni.
Tam mas jistotu, ze pulsy lezou stejne daleko od sebe (minimalni jitter).
Kdyz das do serie s vinutim male odpory - tak asi 0,1ohm (podle proudu) tak na nich
osciloskopem muzes merit proud do fazi, a rezonance se projevi pokazenym tvarem.
POZOR- osciloskop musi byt bateriovy, nebo oddeleny spec. transformatorem,
jinak zemni svorkou sondy zkratnes driver.
Pavel
Tak mi to nedalo, pustil jsem si ubuntu, spustil EMC nastavil motor a hle, dostal jsem se na 5m/min. Což je 1000 ot/min. Více mi EMC nedovolilo nastavit. Takže mi SmoothStepper zklamal. Možná to bude ovladačem, před nedávnem jsem si stáhnul nový ovladač.