Motor osy netočí - drnčí
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jojo to uz se tady a nejenom tady probiralo
normalne to pouzivas a jednoho dne to uplne stejne zapnes a shori to
nikdy se porane neprislo na to cim to je
poradi dokazu jen to ze profi drivery jako leadshine nebo yako to nedelaji
normalne to pouzivas a jednoho dne to uplne stejne zapnes a shori to
nikdy se porane neprislo na to cim to je
poradi dokazu jen to ze profi drivery jako leadshine nebo yako to nedelaji
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ahoj, dovolím si kapku nesouhlasit s robokopem, mám leadshine drivery k tomu motory SANYO DENKI a řešil jsem hořící mosfety nebo jak se tomu nadává dost dlouho. To jsem třeba u driverů s ta8435 neznal. Ty hořely jen když jsem něco blbě propojil. Pokud se člověk chce vyhnout problémům tak profi drivery ano, ale jen s doporučenými motory. 

- Kilovolt
- Sponzor fora
Ono totiž v datasheetu je napsáno,že tenle obvod má mít určitou "startovací sekvenci" tj.nejdřív se připojí 5V,pak velký napájení (v tvým případě 24V) a pak se má obvod resetnout.Pak by se nic nemělo stát.Je docela možný,že výrobce desky na todle nemyslel.Já se to pořešil přes kondenzátor-zapnu obvod , kondr se nabíjí a drží reset-mezi tím se ustálí napájení , kondr reset pustí a už to drandípotraviny píše:Tak se podařilo odpáli Int.obvod TB6560 na ose "Y". Příčinu neznám, peru tam napětí 24V a vypálil se hned po napájení. Den předtím bylo vše OK.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
To zní vcelku dobře, jenže co se týče ele. moc toho nevymyslím. Můžeš nějak specifikovat jak to propojit a co vše k tomu zapotřebí? Určitě by toto řešení použilo vícero uživatelů těchto desek.Kilovolt píše:Ono totiž v datasheetu je napsáno,že tenle obvod má mít určitou "startovací sekvenci" tj.nejdřív se připojí 5V,pak velký napájení (v tvým případě 24V) a pak se má obvod resetnout.Pak by se nic nemělo stát.Je docela možný,že výrobce desky na todle nemyslel.Já se to pořešil přes kondenzátor-zapnu obvod , kondr se nabíjí a drží reset-mezi tím se ustálí napájení , kondr reset pustí a už to drandípotraviny píše:Tak se podařilo odpáli Int.obvod TB6560 na ose "Y". Příčinu neznám, peru tam napětí 24V a vypálil se hned po napájení. Den předtím bylo vše OK.
- Kilovolt
- Sponzor fora
No problém je,že tu desku neznám-nemám schéma ani nákres plošňáku.A pokud na to výrobce opravdu nemyslel,tak to moc jednoduchý nebude.Někde na netu sem viděl schéma,který připnulo velký napětí relátkem ,ovládáným 5V větví -no a pak zbejvá jen finta s odporem a kondrem na reset obvodu.
Tak jsem vyměnil ten TB6560 na ose Y za nový, a problém s osou Y vyřešen, jenže zřejmě odešlo ještě něco jiného. U osy X motor pouze vrčí a nemá snahu se ani pootočit. Jinak osy Y a Z fungují. Je možné, že i TB 6560 je vadný na té ose X ?. Nejeví žádné znáky vypálení, alespoň vzhledově.
- Kilovolt
- Sponzor fora
No to ti takle přes web asi nikdo neřekne-asi to budeš muset zanýst někomu,kdo aspoň trošku elektronice rozumípotraviny píše: Je možné, že i TB 6560 je vadný na té ose X ?. Nejeví žádné znáky vypálení, alespoň vzhledově.

Takže myslíš, že je vypálen i na ose X ? Co jsi s tím měl vlastě ty.oscar píše:je. stalo se mi to.
Dobrý den,
koukám že se tady řeší problém s deskou koupenou ode mne na aukro.cz. Jen bych rád všechny kdo ode mne tyto desky kupují ujistil, že ještě nikdy jsem reklamaci neodmítl. V případě že dojde k podobnému poškození, jako je tady popsané (Spálená toshiba) minimálně Vám pošlu nový čip. Registroval jsem se na fórum až dnes, ale rád se s Vámi podělím o veškeré své skromné zkušenosti. A pokud by jste potřebovali něco z aukra a nevyhovovala cena, napište mi email, nějak to vymyslíme...
koukám že se tady řeší problém s deskou koupenou ode mne na aukro.cz. Jen bych rád všechny kdo ode mne tyto desky kupují ujistil, že ještě nikdy jsem reklamaci neodmítl. V případě že dojde k podobnému poškození, jako je tady popsané (Spálená toshiba) minimálně Vám pošlu nový čip. Registroval jsem se na fórum až dnes, ale rád se s Vámi podělím o veškeré své skromné zkušenosti. A pokud by jste potřebovali něco z aukra a nevyhovovala cena, napište mi email, nějak to vymyslíme...
Mohu jen potvrdit, že přístup pan Tůmy je skvělý - viz. můj problém s driverem o dvě strany tohoto vlákna zpět. Bezproblémová a rychlá výměna, tímto znovu díky. Mašinka si spokojeně kvičí a zrovna včera jsem dceři vyřezal a slepil krásnou psí boudu pro jejího nejoblíbenějšího plyšáka 

První čip jsem vyměnil a osa Y je jak se zdá OK. Včera dorazil druhý a chystám se ho vyměnit i na té ose X. Doufejme, že něco vydrží a nebude se muset opět měnit. Jinak dík za ochotu a rychlost.tumapetr píše:Dobrý den,