corona virus - obecna diskuze
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Testone, uplne mi ctes myslenky
Ja to v 89 moc nevnimal ale porad si rikam jak to asi mohlo pro jednoho vypadat v porovnani s dneskem. Ono i jine historicke prusery prisli jakoby plizive ruku v ruce s politickou neschopnosti. A ta hranice kdy uz to lidem prestalo byt jedno byla hodne hodne daleko. Ted tady jde o dost zivotu a lidem je to zdz se jedno. Mysli si ze o jejich zivoty nejde. Vsak ono je na ockovani cas.... Jen tomu smejdu dejme cas aby si zmutoval do neceho co nepobere vakcina a v lepsim pripade jeste pobere i mlade....
Ja to v 89 moc nevnimal ale porad si rikam jak to asi mohlo pro jednoho vypadat v porovnani s dneskem. Ono i jine historicke prusery prisli jakoby plizive ruku v ruce s politickou neschopnosti. A ta hranice kdy uz to lidem prestalo byt jedno byla hodne hodne daleko. Ted tady jde o dost zivotu a lidem je to zdz se jedno. Mysli si ze o jejich zivoty nejde. Vsak ono je na ockovani cas.... Jen tomu smejdu dejme cas aby si zmutoval do neceho co nepobere vakcina a v lepsim pripade jeste pobere i mlade....
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- CDC odhaduje že nový kmen, který je výrazně nakažlivější, že stane dominantním v USA do března.
- Tlačí na Bidena, aby co nejrychleji po převzetí úřadu uvolnil 400 miliard dolarů, mimojiné na zrychlení vakcinace.
- Cíl je proočkovat co nejvíce lidí před tím, než se nový kmen naplno projeví.
- Modely CDC ukazují, že nový kmen může způsobit zásadní komplikace již velmi přetíženým nemocnicím.
- To samé se pravděpodobně stane u nás. Nový kmen převáží také do cca dvou měsíců.
- Skoro vůbec na něho nebude fungovat současná úroveň opatření. Je až dvakrát více nakažlivý.
- Je potřeba také nalít co nejvíce prostředků do urychlení vakcinace tak, aby vakcína byla co nejméně dní v lednici. Každý den se bude počítat.
- V žádném případě si nemůžeme dovolit žádná rozvolnění. Bude postupně v populaci nabíhat nový kmen a rozvolnění by byla tragédie. Ještě větší problém, než rozvolnění o prázdninách či na konci listopadu.
- Jediná cesta jak ochránit podnikatele budou kompenzace - to se nám jako státu dlouhodobě vyplatí.
- Čtvrtá vlna bude pravděpodobně kvůli novému kmenu ještě výrazně horší než druhá a třetí. Musíme se na to připravit, máme cca měsíc. Nový kmen je jakási pandemie v pandemii.
Zdroj:
- https://www.nytimes.com/2021/01/15/heal ... ticleShare
Tak toto je naprosto přesně a výstižně popsano co se děje v hlavách spousta lidí, jenom si to možná prozatím ještě takto jasně neuvědomují...testone píše: ↑16. 1. 2021, 7:04100% souhlasMex píše: ↑16. 1. 2021, 4:03 Zkoukl jsem to odkazované video z ČT24. Pan Havlíček...
..................
............ - tady se to opravdu chápat a akceptovat nedá.
Smutné a strašné na tom je, že se dá kvalifikovaně předpokládat, že se navíc na takovém zmrd-produktu ještě dotyčné firmy a lidé napakovali.
vždycky si v takovémhle případě vzpomenu na svoje pocity ze situace ve společnosti koncem 80 let
třeba v létě 89
bylo mi 26, takže už jsem ledacos vnímal
a měl jsem z tehdy z vlády a režimu velmi podobné pocíty jako mám dnes
směs opovržení těmi směšnými neschopnými šašky a zároveň beznaděje
z nejvyšších pater státní správy mám dnes velmi podobný pocit
jen si dnes už nedělám iluze, že by se odněkud mohl vynořit rytíř na bílém koni a všechno to dát dohromady
ale zaplaťpánbůh jsme pořád ještě docela svobodní![]()
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
https://www.facebook.com/vojtech.gibis/ ... 0356125599
"UPDATE O DNEŠNÍ SCIENCE. Největší Amazonské město Manaus bylo uváděno jako nejpromořenější místo na světě. Pandemie tam řádila v podstatě nekontrolovaně. K podzimu mělo protilátky podle studie 76 % obyvatel města s více než 2 miliony obyvateli.
Je polovina ledna a situace je zase naprosto tragická.
Nemocnice kolabují, mají nedostatek kyslíku, minimálně jeden hřbitov ve městě musí před vchodem řídit frontu lidí, kteří jdou pohřbít své blízké. Stovky pacientů z JIP už úřady převáží do jiných regionů, opačným směrem proudí zádoby kyslíku a další vybavení.
Lokální vláda v Manausu je tak zoufalá, že poprosila americké velvyslanectví, zda by nepožádalo jejich vlastního prezidenta Bolsonara (který o C-19 mluví jako o chřipečce) o pomoc.
Počet mrtvých za 14 dní se blíží loňskému vrcholu.
Ve městě je zákaz vycházení mezi 19:00 - 6:00.
V Manausu zřejmě řádí nová varianta viru, která může být nakažlivější - právě probíhají studie.
Myslete na tohle, až vám bude někdo - byť se ohání titulem z epidemiologie, či bude lékař a rektor, tvrdit, že se mají mladí promořovat...
Dnešní článek ve Science: V Manausu bylo k podzimu promořeno 76 % obyvatel. Manaus má mladou populaci, smrtnost tam byla mezi 0,17 - 0,26 %. Přesto Manaus měl 1193 mrtvých na milion obyvatel. V té době měly USA 625, Británie 620, Francie 490, Austrálie 36 a Tchaj-wan 0,36. Podle prestižního The Science to znamená, že šířením - promořováním - nelze v praxi vůbec dosáhnout kolektivní imunity. V populaci s větším počtem starších je smrtnost 0,46 - 0, 72 %, jako v Sao Paolu. V Evropě, v zemích jako Itálie,může být ještě větší.
Podle Science je prakticky nemožné to, po čem volá rektor Zima, pan Šmucler, profesor Beran a další. Tedy řízená ochrana zranitelných. A i v mladší populaci COVID-19 zabíjí a ubližuje. I strategie šíření viru v populaci v takové míře, aby nezahltil zdravotnictví, je chybná."
"UPDATE O DNEŠNÍ SCIENCE. Největší Amazonské město Manaus bylo uváděno jako nejpromořenější místo na světě. Pandemie tam řádila v podstatě nekontrolovaně. K podzimu mělo protilátky podle studie 76 % obyvatel města s více než 2 miliony obyvateli.
Je polovina ledna a situace je zase naprosto tragická.
Nemocnice kolabují, mají nedostatek kyslíku, minimálně jeden hřbitov ve městě musí před vchodem řídit frontu lidí, kteří jdou pohřbít své blízké. Stovky pacientů z JIP už úřady převáží do jiných regionů, opačným směrem proudí zádoby kyslíku a další vybavení.
Lokální vláda v Manausu je tak zoufalá, že poprosila americké velvyslanectví, zda by nepožádalo jejich vlastního prezidenta Bolsonara (který o C-19 mluví jako o chřipečce) o pomoc.
Počet mrtvých za 14 dní se blíží loňskému vrcholu.
Ve městě je zákaz vycházení mezi 19:00 - 6:00.
V Manausu zřejmě řádí nová varianta viru, která může být nakažlivější - právě probíhají studie.
Myslete na tohle, až vám bude někdo - byť se ohání titulem z epidemiologie, či bude lékař a rektor, tvrdit, že se mají mladí promořovat...
Dnešní článek ve Science: V Manausu bylo k podzimu promořeno 76 % obyvatel. Manaus má mladou populaci, smrtnost tam byla mezi 0,17 - 0,26 %. Přesto Manaus měl 1193 mrtvých na milion obyvatel. V té době měly USA 625, Británie 620, Francie 490, Austrálie 36 a Tchaj-wan 0,36. Podle prestižního The Science to znamená, že šířením - promořováním - nelze v praxi vůbec dosáhnout kolektivní imunity. V populaci s větším počtem starších je smrtnost 0,46 - 0, 72 %, jako v Sao Paolu. V Evropě, v zemích jako Itálie,může být ještě větší.
Podle Science je prakticky nemožné to, po čem volá rektor Zima, pan Šmucler, profesor Beran a další. Tedy řízená ochrana zranitelných. A i v mladší populaci COVID-19 zabíjí a ubližuje. I strategie šíření viru v populaci v takové míře, aby nezahltil zdravotnictví, je chybná."
https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... .seznam.cz
edit: Dost poctivě sleduji očkování, teda jen na netu a hlavně co se vedlejších účinků týká.
IMHO zatím se nějaký veký průser nekonal a nebo je dost dobře před novináři utajován (to si nemyslím, snad by to vyšťourali). Podle mého stále je lepší riskovat případné komplikace po očkování před potkáním se s kovidem osobně a v jeho plné síle.
Jen bych podotknul, že očkovat se nechám, pokud mi to bude umožněno.
Trochu jsem si oddychl, do teď jsem byl rizikový 65+ a nějaká ta nemoc, už v ryziku nejsem, rizikový jsou už jen 80+, zatím je to dobrý. 
edit: Dost poctivě sleduji očkování, teda jen na netu a hlavně co se vedlejších účinků týká.
IMHO zatím se nějaký veký průser nekonal a nebo je dost dobře před novináři utajován (to si nemyslím, snad by to vyšťourali). Podle mého stále je lepší riskovat případné komplikace po očkování před potkáním se s kovidem osobně a v jeho plné síle.
Jen bych podotknul, že očkovat se nechám, pokud mi to bude umožněno.

Naposledy upravil(a) reta dne 16. 1. 2021, 9:42, celkem upraveno 1 x.
Oni si neviděj na špičku nosu; když schováme ty staroušky, tak se virus zmutuje na ty mladší.robokop píše: ↑16. 1. 2021, 8:48 ......
On to možná udělá i tak, ale to teď nikdo neví.
Tak já jen tak z prdele teď zkusil rezervaci na očkování, registrace mi včera proběhla, ale ten zbytek tragedie. Dneska přihlášení, výběr času, dvě sekundy a mám termíny na obě očkování pro mamku. Divný, ale jsem rád že se povedlo.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Hlavní hygienik ČR zakázal Babišovi podat demisi.
Obává se obrovských oslav a následně nekontrolovaného šíření koronaviru.
Obává se obrovských oslav a následně nekontrolovaného šíření koronaviru.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ba ... .seznam.cz
No proč ne, když mohl dostat Nobelovu cenu za mír Arafat, nebo nakonec i takový Obama - tomu stačilo na Hradčanech prohlásit "geniální" myšlenku, že jaderných zbraní se svět zbaví tak, že se jich zbaví všechny státy.
No proč ne, když mohl dostat Nobelovu cenu za mír Arafat, nebo nakonec i takový Obama - tomu stačilo na Hradčanech prohlásit "geniální" myšlenku, že jaderných zbraní se svět zbaví tak, že se jich zbaví všechny státy.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
To navazuje na to, co tu psal testone - tenkrát si taky papaláši navzájem udělovali vyznamenání, různé čestné tituly a doktoráty, atd. jak na běžícím pásu.
No pochválit se dokážou dobře – asi dle hesla „když se nepochválím sám tak mě nepochválí nikdo“.
No pochválit se dokážou dobře – asi dle hesla „když se nepochválím sám tak mě nepochválí nikdo“.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Prchal Babišovi na jaře blbě poradil, správně měl Babišovi poradit udělat taktický krok vzad, přenechat kontrolu nad pandemií/opatřeními konzorciu kterému by vévodili politici z opozice, dneska by to promoření a zemřelé hodil na ně a těch chytráků se nadobro zbavil, vládl by další volební období. Není umění vyhrát bitvu, ale válku, nejen že se nepoučil, ale navrtal se do dalšího průseru s očkováním, tak to už je fakt hlupák.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Uplne kdokoliv by to dokazal lip nez babis a vsem krome vylizanych koblih je to jasne. Ekonomika v hajzlu a s covidem nejhorsi na svete. Rok cekaji na vakcinu ale az ted babisovi doslo, ze k ockovani budou potreba jehly ktere momentalne "nejsou nikde na svete"...