to je výhoda ocelových strojů
repase bude zdokonalení to se mi líbí
asi jsi s tím i počítal ...
Můj stroj je jen na papíře a i tak již vím co udělat jinak a lépe -to až jednou při repasi

na rovinu keby som tam mal guličkové skrutky od začiatku tak by som to nechal celé tak a presnost 0.1-0.2mm mne na gitary a na drevo bohato stačí....ale už mam tych trapezov plné zuby na ose Z mam guličkač a je to paráááda no a už ked to budem celé rozoberat tak mi je to luto neprerobit to na lineary a už ked budem utracat na lineary je mi luto neurobit mašinu dlhšiu aby som tam vyfrezoval gitaru s krkom na jedno upnutie no a už sa to všetko veze ... takže z mašini ostane asi len spodný ram s elekronikou ... ja som s tymi drivermy 2m542 spokojný ... mikrokrok mam na 16 a motory idu pekne tichučko a bezproblemovo. Cely pohyblivý portal chcem dat ofrezovat do roviny a do pravych uhlov. Dufam že to pojde a nebudem muset vyrabat nové kusypavlaxy píše:Jdeš na to od lesa a zesiluješ ...
to je výhoda ocelových strojů
repase bude zdokonalení to se mi líbí
asi jsi s tím i počítal ...
Můj stroj je jen na papíře a i tak již vím co udělat jinak a lépe -to až jednou při repasi
Zaměnit se nedají. S tímhle se spálil známý. Koupil si vedení originál HIWIN i s vozíky a pak celý projekt překopal. Aby ušetřil tak koupil "kompatibilní" HIWIN vedení z ebay. No a ony ty mrchy nejsou kompatibilní. Podobně jsem naletěl já tady jednomu prodejci na foru. Koupil jsem zelené vozíky HIWIN, které však nejsou kompatibilní s originálními kolejnicemi. Prostě vozíky kup s kolejnicemi dohromady a nezkoušej experimentovat, ušetří ti to spoustu peněz, ale zkušenosti jsou nepřenositelné.1mulen1 píše:Chlapáci tak ešte jedna gitara a nastal čas na repas mojho cnc po 6-tich rokoch spokojného používania ... chystám sa vymenit trapezy za guličkové šroby .. noo a už som rozmyšlal že ked budem mat rozobraný komplet stroj, že vymením aj podobrené tyče za lineáry a predlžim najdlhšiu osu o 400mm... pretože robím občas gitary s priechodzím krkom - to znamená že gitara je v celku a nemusím potom rozmýšlat jak gitaru posunut.. proste by som ju chcel vyfrezovat na jedno upnutie z jednej strany a otočit a na jedno upnutie z druhej strany. Guličkové šroby mam kupene a doriešene ale chcem sa spytat k linearom .... stačia 15mm alebo radšej použit 20mm a čo hovoríte na tieto lineary z ebay - piše že voziky sa dajú zamenit s HIWIN tak snad kolajnice nebudu spravené zle. Teraz tam mám 20mm podoprené tyče.
http://www.ebay.com/itm/20-1500mm-2x-Li ... SwFe5X1WgT" onclick="window.open(this.href);return false;
linearne vedenie na celú mašinu - 1400x900x300mm - 6 kolajníc a 6 vozíkov nacenil na 450 dolárov
KLidně 10ku ,pokud budeš dělat hranu tak odfrézuješ 3mm ,tak máš rázem 7mm pokud nebude nic křivé ,a protože bude zůstane mu těch 5 jen tak tak .Materiálu není nikdy dost.4rest píše: Spíš tě bude omezovat to "maso" jestli to chceš ofrézovávat, tak bych tam osobně dal silnější pásovinu třeba 8mm. S tím 2 mm jeklem to dá 10 mm a z toho třeba 2-3 mm ztratíš opracováním. Takže ve finále budeš mít 7-8 mm "masa" na závit a to je dle mne důležitější než jestli tam bude M5 nebo M6. Zase na druhou stranu já radši trochu předimenzovávám, takže ta 5-ka pásovina bude třeba stačit.
Ono nejde o napálení,4rest píše:Zaměnit se nedají. S tímhle se spálil známý. Koupil si vedení originál HIWIN i s vozíky a pak celý projekt překopal. Aby ušetřil tak koupil "kompatibilní" HIWIN vedení z ebay. No a ony ty mrchy nejsou kompatibilní. Podobně jsem naletěl já tady jednomu prodejci na foru. Koupil jsem zelené vozíky HIWIN, které však nejsou kompatibilní s originálními kolejnicemi. Prostě vozíky kup s kolejnicemi dohromady a nezkoušej experimentovat, ušetří ti to spoustu peněz, ale zkušenosti jsou nepřenositelné.1mulen1 píše:Chlapáci tak ešte jedna gitara a nastal čas na repas mojho cnc po 6-tich rokoch spokojného používania ... chystám sa vymenit trapezy za guličkové šroby .. noo a už som rozmyšlal že ked budem mat rozobraný komplet stroj, že vymením aj podobrené tyče za lineáry a predlžim najdlhšiu osu o 400mm... pretože robím občas gitary s priechodzím krkom - to znamená že gitara je v celku a nemusím potom rozmýšlat jak gitaru posunut.. proste by som ju chcel vyfrezovat na jedno upnutie z jednej strany a otočit a na jedno upnutie z druhej strany. Guličkové šroby mam kupene a doriešene ale chcem sa spytat k linearom .... stačia 15mm alebo radšej použit 20mm a čo hovoríte na tieto lineary z ebay - piše že voziky sa dajú zamenit s HIWIN tak snad kolajnice nebudu spravené zle. Teraz tam mám 20mm podoprené tyče.
http://www.ebay.com/itm/20-1500mm-2x-Li ... SwFe5X1WgT" onclick="window.open(this.href);return false;
linearne vedenie na celú mašinu - 1400x900x300mm - 6 kolajníc a 6 vozíkov nacenil na 450 dolárov
Jinak HIWIN 20-ky jsou na osách X a Y na Zondě, což je stroj s rozjezdy 1000 x 2000 mm. Jinak na to, že kolejnice není přišroubovaná M6 nehleď. Každá kolej bude přišroubovaná minimálně 10-ti šrouby a zkus si utrhnout 10 M5, nebo M4, případně tam můžeš dát pevnostní. Spíš tě bude omezovat to "maso" jestli to chceš ofrézovávat, tak bych tam osobně dal silnější pásovinu třeba 8mm. S tím 2 mm jeklem to dá 10 mm a z toho třeba 2-3 mm ztratíš opracováním. Takže ve finále budeš mít 7-8 mm "masa" na závit a to je dle mne důležitější než jestli tam bude M5 nebo M6. Zase na druhou stranu já radši trochu předimenzovávám, takže ta 5-ka pásovina bude třeba stačit.