No, tipuji, že teď už asi nikdo......kutilak píše:Takže vysvětlí mi někdo tu tabulku s nástrojema nějak obecně co je co a pod čím mám hledat ty funkce co jsem tu uváděl ?

Miloš
větší sranda je když to prohází, zrovna v pátek jsem pustil nástroj 3 s délkovou kompenzací nástroje 4testone píše:do tabulky nástrojů jak v CAMu tak v ŘS ( samozřejmě do obou STEJNĚ) si napíšeš (nadefinuješ) nástroje které používáš (hodláš použít)
CAMem se to nedá "jen tak prohnat a nepatlat se s G-kódem", tak daleko bohužel ještě technologie není (přestože zrovna programy kategorie CAD patří k tomu nejkomplexnějšímu co bylo kdy naprogramováno). CAD obecně funguje tak, že vyrobí 3D model součástky. Ty ten 3D model vezmeš a dáš do CAMu (nebo jen přejdeš do záložky CAM u integrovanéhokutilak píše:mě jde jen a pouze o to abych se nemusel patlat se samotným G-kodem. Abych prostě něco odělal v CADu , prohnal to "nějakým" CAMem, v něm se potřebuju dozvědět co jaký parametr znamená , hlavně jak se nastavují parametry nástroje a jak se potom na jednotlivý čáry co vyplivne CADpřipočítá z jedné nebo z druhé strany poloměr nástroje a jak se potom obrábí nějáká určitá plocha, třeba tvar čtyřlístku , a ten udělat vyplněnej do hloubky 1mm. nechci nic extra. Tištěný spoje už s eaglem zvládám , ale tam se nemusí nastavovat šířka nástroje protože tam mě zajímá jen střední stopa hrotu a ta se rovná přesně tomu , co je v eaglu vytvořené a nemusí se odčítat nějáký rozměr nástroje. O nic víc mi nejde , tak ze mě prosím nedělejte úplný pako. Protože to o sobě vím jaký jsem , ale zároveň vám můžu říct že když si za něčím stojím že to půjde , tak to prostě půjde. Takže vysvětlí mi někdo tu tabulku s nástrojema nějak obecně co je co a pod čím mám hledat ty funkce co jsem tu uváděl ?
Tak u LazyCAMu je to takový všelijaký. Ostatním programům asi spíš nerozumím a ano , používám free nebo zkušební verze. Přijde mi dost hloupé zaplatit za něco co ve výsledku bude pro moje účely nepoužitelné. Jaký CAM používáte a na obrábění jakých věcí ? možná bychom se mohly dopracovat k něčemu použitelnému za co bych klidně zaplatil .zami píše:A nemáš jen zkušební verzi ? U těch většinou výstupy nefungují.
Miloš.
To nezaplatis.. a nebo bez do Gravosu tam maji cam za slusny peniz..kutilak píše:Tak u LazyCAMu je to takový všelijaký. Ostatním programům asi spíš nerozumím a ano , používám free nebo zkušební verze. Přijde mi dost hloupé zaplatit za něco co ve výsledku bude pro moje účely nepoužitelné. Jaký CAM používáte a na obrábění jakých věcí ? možná bychom se mohly dopracovat k něčemu použitelnému za co bych klidně zaplatil .zami píše:A nemáš jen zkušební verzi ? U těch většinou výstupy nefungují.
Miloš.