(...)Už jsi Erythrosi něco okolo toho původního systému zjistil ?(...)
No, zatím jsem víceméně řešil, jak to řídit. Nakonec jsem se rozhodl zkusit si postavit YAPSC:10V. (Je to zařízení na uzavření rychlostní smyčky servobudiče a rotačního enkodéru, aby byla osa řiditelná pomocí jednoduchého vstupu STEP/DIR z počítače.) Nicméně jsem potřeboval naprogramovat dsPIC a zjistil jsem, že můj sériový post na počítači se moc nekamarádí s programátory typu JDM, čili jsem si musel objednat klon PicKitu3. Z Číny. Aby měli tam ten jejich Nový rok a prázdniny. Takže po měsíci a něco mi snad příští týden ten vytoužený PicKit dorazí. (Doufám, že to bude zmetek, a já jej budu tak muset reklamovat.) Zatím jsem si pohrál trochu s výrobou DPS. Spokojený s tím nejsem, ale je to lepší, než to bylo na začátku. (S potřeboval jsem na to celou jednu desku 210x300 oboustranného cuprextitu.)

- Horní strana

- Spodní strana
Taky jsem rozebral skříň s elektronikou k pohonům, vymontoval Formicy a chystal se je propojit, abych zjistil, že jsem udělal blbost. V návodu k nim se totiž píše, že se silová část k té oranžové krabičce (regulátor, generátor, zdroj a tranformátorek v plechovém U s krycím plexi vepředu) připojuje přes výkonový transformátor TVU 326.06, 10kVA, 3x380/3x300 V, Dzn8. No, a on tam prostě chybí. Vzhledem k tomu, že když jsem si ho hledal, tak váží přes 100 kg a bylo mi řečeno, že mám všechno, tak tam nikdy nebyl. Tipuji to, že to bylo připojeno přímo 380V na třífázovou tlumivku a přímo do Formicu, ale jelikož jsem to už rozmontoval, tak je trochu pozdě. (Nějaké foto sice mám, ale...) Doufám, že se to trafo vyžadovalo až třeba u těch vyšších modelů s větším momentem a proudem, že tady u těchto nízkých (nehodlám stavět něco ve stylu tvého FNG) to sražení o 80V není až tak nezbytné. (Jinak nevím.) Zatím jsem to ještě nezkoušel, nicméně našel jsem si nějakou dokumentaci přímo k elektrickému zapojení. Bohužel je v ruštině (ekvivalent zde na fóru není). Já rusky neumím, tak se to pokusím prohnat OCRkem a překladačem.
Toť zatím vše.