vřeteno Kress
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
9500,- czk vc. postovneho
obyc asynchronni vreteno chlazene vodou 800W 24000 ot.
vcetne menice a cerpadla a sady klestin ER11
ebay user linearmotionbearings nebo tak nejak
obyc asynchronni vreteno chlazene vodou 800W 24000 ot.
vcetne menice a cerpadla a sady klestin ER11
ebay user linearmotionbearings nebo tak nejak
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
prevrtat asi tezko,mozná frézou při upnutí v kleštinovém upínači aby se to neroztahovalo nicméně to má kress přímo v sobě takže těžko ale prebrousit by nemel byt problem.. teda za predpokladu ze je tam dost mista a nerozpadne se to na kusy.. (netuším jak přesně velká je kleština na kresse) pouze vzniká otázka zda není levnější řešení koupit tu kleštinu přímo než nutit brusiče,k téhle asi dost nepříjemné práci.. pokud si to samozřejmě člověk nepřebrousí sám..purs píše:Mam klestinu 3mm na KRESSe a vubec se mi na nic nehodi. Nutne potrebuji klestinu 4mm. Slo by to nejak "prevrtat" ? A jak ?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Pokud strčíš milimetrový plech do každé mezery v kleštině a kleštinu potom dorveš na kresse, můžeš se o obroušení pokusit sám na své mašince, ale chtělo by to tvrdokovovou technickou frézku asi pr.2,5 mm a pomalu po spirále jet kressem na ni upnutou ve svěráku v ose vřetena. Těžko říct zda to půjde. Nová stojí v cncshopu 440,- Kč + poštovné http://www.cncshop.cz/upinaci-klestiny- ... -kress-fme
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no to mi prijde dost harakiri nevim proc zrovna technickou frezu a pochybuju ze z toho vyleze neco rozumneho pri kroutaku a otackach a tuhosti toho krese jeste tak vybrousenej hacek do diry z karbidu s minimalnim stykem s materialem bych hadal mohl fungovat ale s tou technickou frezou to nevidim realne
milimetrovej plech je taky blbost co kdyz to maji rozrezane tencimi rezy, ten plech musi byt odpovidajici sirce toho rezu na klestine (doporucuju pouzit sparovy merky)
vsechno jsou dohady jak by to mohlo fungovat ale nezkousel jsem
milimetrovej plech je taky blbost co kdyz to maji rozrezane tencimi rezy, ten plech musi byt odpovidajici sirce toho rezu na klestine (doporucuju pouzit sparovy merky)
vsechno jsou dohady jak by to mohlo fungovat ale nezkousel jsem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kdyz Vas tak posloucham, tedy ctu, tak se na to vyprdnu a klestinu si koupim. Diky za napady. Ja jsem si naivne myslel, ze dam do klestiny 3mm material, upnu ho a zacnu vretenem najizdet na svisle unuty vrtak prumeru 4mm. Ale ta klestina je asi "tvrda". Tak jeste jednou diky.
Pavel Urban
- Zdenek Valter
Jak trefíš střed na začátku ?purs píše:Kdyz Vas tak posloucham, tedy ctu, tak se na to vyprdnu a klestinu si koupim. Diky za napady. Ja jsem si naivne myslel, ze dam do klestiny 3mm material, upnu ho a zacnu vretenem najizdet na svisle unuty vrtak prumeru 4mm. Ale ta klestina je asi "tvrda". Tak jeste jednou diky.
Kleština je taky kalená.
Podle mne je to nesmysl převrtávat kleštinu.
Chci se také zeptat na Kress vřeteno. Stačí mi jedna matka pro všechny kleštiny ?
V cizině se objevuje nabídka setu se všemi kleštinami a matkami k nim ale i nabídka levnější se čtyřmi matkami a všemi kleštinami.
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Mám jedinou matici a k tomu sadu kleštin pr. 3, pr. 3,175, pr. 4, pr. 6, pr. 6,35, pr. 8 víc kleštin jsem neviděl a ani nevím kde by se dali koupit. Uvažoval bych ještě o kleštinách pr. 1, pr. 2, pr. 5 . Pětka by nebyla až tak moc potřebná, ale všechny malé vrtáčky mají pr. 1 nebo pr. 2
- Zdenek Valter
Dík za odpověď viděl jsem v nabídce sadu kleštin:sidonie píše:Mám jedinou matici a k tomu sadu kleštin pr. 3, pr. 3,175, pr. 4, pr. 6, pr. 6,35, pr. 8 víc kleštin jsem neviděl a ani nevím kde by se dali koupit. Uvažoval bych ještě o kleštinách pr. 1, pr. 2, pr. 5 . Pětka by nebyla až tak moc potřebná, ale všechny malé vrtáčky mají pr. 1 nebo pr. 2
http://cgi.ebay.de/KRESS-1050-FME-1050- ... 2c59da0246
Kde je nejmenší kleštinou 2 mm. V sadě je i 5 a 10 mm kleština.
Samotné kleštiny jsou také k dispozici za cca 10 EUR
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Offtopic:
Upínání malých nástrojů jsem vyřešil zakoupením náhradního dílu k frézce Proxxon MF70. Jednalo se o hřídel 8mm s převlečnou maticí a sadou kleštin 1-3.175mm.
Někde tady na fóru to je i nafocené a vyšlo to dosti levně oproti origo kleštinám.
Radek
Upínání malých nástrojů jsem vyřešil zakoupením náhradního dílu k frézce Proxxon MF70. Jednalo se o hřídel 8mm s převlečnou maticí a sadou kleštin 1-3.175mm.
Někde tady na fóru to je i nafocené a vyšlo to dosti levně oproti origo kleštinám.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)