SU 32

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
echt

7. 4. 2015, 7:53

uff ... tak jsem to dal do kupy ...
závity perfektně sedí proti dírám na suportu - vše na fest utaženo 4x M8, nic se nemuselo dolaďovat či vypodkládat / po ustavení klínku v rybině to jezdí jak po másle, od jedné krajní polohy k druhé, a to bez mrtvoly :D :D :D max spokojennost

*příště musím na šroubu vyměnit jedno axiální ložisko - (jsou tam 2) to co bylo nejvíc namáháno jsem provizorně prohodil s tím druhým zdravým

ps. při montáži se objevil jeden zádrhel - podělím se o něj :

- z pastorku, do něhož se z jedné strany zasune TR šroub s drážkou a z druhé se nasouvá nonius, mi uvnitř vypadl klínek co fixuje šroub, problém je, že k tomu není přístup + že to není obyčejný klínek ... má na jednom konci čep, který zapadá do otvoru v ozubení a ten otvor je hluboko uvnitř pastorku a není vidět - tedy když o něm nevíte !!!

- další věc byla ta, že paskorek i po shození předního uložení nešel vysunout
problém je ten, že když máte klínek od noniusu směrem nahoru, tak pak lze, díky odfrézované plošce na konci pastorku teprve pastorek vytáhnout / či nandat zpět (v této poloze je ale klínek s čepem orientován nahoru, takže má tendenci vám vypadnout - byl to docela porod na to přijít, není k tomu žádný přístup a nic nevidíte a v manuálu vám k tomu nic neřeknou ... no ale už to funguje jak má
ps. na TR šroubu jsou pro ten klínek 2 drážky proti sobě, ta jedna byla vymačkaná a měla velkou vůli, tak jsem použil tu druhou a je to OK
soustružník

7. 4. 2015, 10:09

Nám ten klínek v té dírce některý předchůdce zavařil, to asi není postup hodný následování, ale opakovaná montáž-demontáž bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“