Litinová Martinka 800x600

fotky našich strojů, aneb co máme doma
fmodel
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 8:54

martasg1 píše:Tak teď tady oplakávám Lambo, který musím prodat abych si mohl pořídit druhý (tentokráte funkční) stroj... :(

Dneska jsem s ním jel do práce a mám z toho prodeje - defakto výměny za starší CNC rozporuplné pocity :?

tak nevím... asi jsem se fakt zbláznil.
nebreč ,když budeš makat koupíš si jiný :)
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 9:11

No hlavně aby ten druhý stroj fungoval jak má bez závad... já to sám na místě nepoznám, potřeboval bych aby to jel někdo koupit se mnou... někdo kdo zná ten systém Yasnac (starej Fanuc+Yaskawa?)

Pak nebude snad problém makat a vydělat na opravu Hurca a nový Lambo :)
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 9:16

Kdo se mnou pojede to otestovat? Zaplatím čas...
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 9:18

Jen k první mašince - raději bych asi přihodil nějakou korunu a místo vrtání se v nefunkčním stroji(v té hale asi topení není že?), už mohla první mašina vydělávat,pomalu srovnat ten rozdíl mezi funkčním a nefunkčním strojem.Nabrat nějakou tu zakázku,pomalu vychytávat obrabění apod.
Jen pro info na kolik chechtáků odhaduješ kompletní rozchození toho Hurca, určitě by to zajímalo více lidí, co se chtějí pustit do stejnýho dobrodružství.

Neber to jako rýpání, je to jen můj názor :roll:

Edit - klidně bych aj jel, hlavně je potřeba vzít pár věcí čím tu mašinu testnem. Čím disponuješ?
Edit2 : nikdy jsem peníze za fušky a pododné činy nebral, ono je lepší dobrej kontakt s člověkem na celej život(ty mě, já tobě) než vydělat jednorázově 5 kroun..

Hezký pátek všem, ať se dílo daří.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 9:25

Ano přesně tak to zamýšlím - Hurco je v hale pouze na rozebrání, převezu ho do dílny na paletách a uskladním. Budu si s ním hrát jen ve volném čase.
Opravu odhaduju od 60 do 100 tis. Kč včetně novýho systému.

Proto přivezu druhý stroj o něco menší, ale za to funkční. A proto prosím někoho kdo by byl ochotný se mnou ho jet převzít, abych věděl, že na něm budu moct hned vyrábět. Pokud bude kaput tak bych peníze vrazil do Hurka hned.
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 10:35

Teď vybírám kompresor... stačí 70 litrů za minutu? A vzdušník 100litrů? Naplní to prej na 8 barů za 3 minuty.
Kolik obvykle sežere výměna u strojů se 40 upínačema s posuvným zásobníkem vzduchem?
Tlak by měl stačit 8 barů co jsem viděl na předváděčce.
Aby mi kompresor neběžel pořád za prdelí...
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 10:39

Psal jsi někde o pánovi z Brna co tu mašinu má a dokonce ti nabídl repas vřetene..
Z toho předpokládám, že ten o té mašině bude vedět nejvíc z nás a už měl sedět v autě( než ho prodáš :roll: ) směrem :arrow: číslo 2

Muj nazor je - dej dohromady 1 a pak bych tahal dom druhou, pokud je to taky starší kousek, budeš s tím mět dřív nebo později taky starosti.
Nenapsal jsi nebo jsem přehlídl, jak moc rychle tě tlačí vybět hotové kusy.Budeš přehazovat Řs i na té druhé mašině? V jaké přesnosti se chceš pohybovat popřípadě jaký material. Sonda nějaká bude?
S tím souvisí další a další, nástroje,držáky upínače,svěrák, chladící kapalina(kam pak s ní),další kapitola programování, lítání kolem toho je dle mě dost na to, že den má jen 24hodin..
držím palce

EDIT:
Ten kompresor bude živit jednu nebo dvě mašiny? počítáš i s ofukem třeba kusu ve svěráku?
Naposledy upravil(a) piskoteek dne 27. 11. 2015, 10:48, celkem upraveno 1 x.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 10:43

martasg1 píše:Teď vybírám kompresor... stačí 70 litrů za minutu? A vzdušník 100litrů? Naplní to prej na 8 barů za 3 minuty.
Kolik obvykle sežere výměna u strojů se 40 upínačema s posuvným zásobníkem vzduchem?
Tlak by měl stačit 8 barů co jsem viděl na předváděčce.
Aby mi kompresor neběžel pořád za prdelí...
k MCV jsem koupil nějakej trapnej BAU 2válec ,není problém upínání je nic ofukování pravítek prudí víc a kompresor řve každých 15minut tak jsem pořídil pomaloběh s pořádným vzdušníkem.
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 11:00

fmodel píše: k MCV jsem koupil nějakej trapnej BAU 2válec ,není problém upínání je nic ofukování pravítek prudí víc a kompresor řve každých 15minut tak jsem pořídil pomaloběh s pořádným vzdušníkem.
Můžeš uvést typy těch kompresorů? Hlavně toho druhýho. Dík
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 11:04

piskoteek píše:Psal jsi někde o pánovi z Brna co tu mašinu má a dokonce ti nabídl repas vřetene..
Z toho předpokládám, že ten o té mašině bude vedět nejvíc z nás a už měl sedět v autě( než ho prodáš :roll: ) směrem :arrow: číslo 2
Pán z Brna je opravář Hurco. A to už mám doma a rozebírám. Té druhé mašině co teď budu kupovat nehoví, pán řídícím systémům vlastně vůbec nehoví on dělá vřetena a konstrukce.

Druhá mašina není Hurco a má jiný systém. Takže sháním někoho kdo zná Yasnac a jel by se mnou mašinu převzít příští sobotu nejspíš. Čas zaplatím...

A už jsem rozhodnutý ji pořídit a dělat na ní pokud tam nebude nějaký problém s ŘS. Ale to sám nepoznám...
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 11:08

piskoteek píše:Nenapsal jsi nebo jsem přehlídl, jak moc rychle tě tlačí vybět hotové kusy.Budeš přehazovat Řs i na té druhé mašině? V jaké přesnosti se chceš pohybovat popřípadě jaký material. Sonda nějaká bude?
S tím souvisí další a další, nástroje,držáky upínače,svěrák, chladící kapalina(kam pak s ní),další kapitola programování, lítání kolem toho je dle mě dost na to, že den má jen 24hodin..
držím palce
Netlačí tak moc, ale nejpozději do března bych rád aspoň 3000 měsíčně vydělával čistého na nájem dílny.

Nástroje mám, upínače dostanu 16 kusů, dva svěráky střední (mám jeden malý a jeden velký), chladící kapalinu nehrotím, největší problém bude naučit se rychle ten ŘS ovládat (CAM umím). Jo čas je vždy problém priorit...
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 11:10

piskoteek píše: EDIT:
Ten kompresor bude živit jednu nebo dvě mašiny? počítáš i s ofukem třeba kusu ve svěráku?
No prozatím by stačilo na jednu mašinu a samozřejmě ofuk svěráku každých 5-10 minut.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 11:10

martasg1 píše:
fmodel píše: k MCV jsem koupil nějakej trapnej BAU 2válec ,není problém upínání je nic ofukování pravítek prudí víc a kompresor řve každých 15minut tak jsem pořídil pomaloběh s pořádným vzdušníkem.
Můžeš uvést typy těch kompresorů? Hlavně toho druhýho. Dík
http://www.plkompresory.cz/pistove-komp ... os-perfect" onclick="window.open(this.href);return false;

mám atmose dvouválec ale byla u něj nádoba asi 300l nebyl z obchodu a kompresor byl úplně novej ,nádoba starší ,prostě přátelská výpomoc
Engineer
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2015, 11:44

Skromnej dotaz ... jakej je rok výroby tý druhý mašiny?
Uvědom si, že u produkční mašiny s výměníkem je běžný, že to třeba makalo roky na dvě i tři směny trvale a tomu musí odpovídat opotřebení a stav. Trochu jiná věc bývají nástrojařský CNC bez výměníku, který třeba půl dne stojí jen zapnutý a obsluha vymejšlí jak zadanej díl naprogramovat, upnout, jakej použít vercajk, jak to změřit, kontrolovat, atd... a mezi tím ještě běhá buzerovat konstruktéry a technology co jim to poslali k výrobě za chujovinu :lol:
martasg1
Sponzor fora

27. 11. 2015, 11:50

Rok je myslím 1989, výměník maká to jsem viděl na vlastní oči. Má to vertikální kolotoč s vyklápěním nástroje dolu. Tam nástroj chytne otočnej + výsuvnej mechanizmus a prohodí nástroje mezi vřetenem a zásobníkem.
Hurco je taky 1989 ale má jak je vidět na fotkách horizontální kolotoč poháněný motorem a přisouvaný ve dvou směrech pneumaticky.
Naposledy upravil(a) martasg1 dne 27. 11. 2015, 12:04, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“