Po prebruseni je odchylka 0,035mm (na 2 priemeroch, viac brusenych tyci nemam) a celuste chytaju celou plochou. Celkom slusny vysledok, nie?Laco19 píše:To prebrusenie caka aj mna. Ja casto motujem sklucovadlo lebo na sustruhu aj frezujem (vrtam, atd. - je to moj jediny strojZdenek Valter píše:Takže to asi fakt vypadá, že to hází díky té díře
Napadá mne jen že bys to mohl probrousit jako já univerzálku.) a zakazdym centrovat sklucovadlo by bolo dost pracne. Teleso sklucovadla som uz vycentroval vlozkou ale tie celuste musim este zabrusit lebo upnuta tyc hadze cca 0,14mm (nezavisle od priemeru).
Okrem toho dosadacie plochy celusti nie su zabrusene rovno, musim ich vpredu poriadne zahryznut do materialu aby celuste chytili aj vzadu (odchylka vzadu cca -0,1mm). Tak isto to mam aj na 4 celustovom slkucovadle, takze tiez na nej musim celuste mierne zbrusit.
Bol celkom problem najst vhodny sposob zafixovania celusti (dost sa v sklucovadle krutia) aby som celuste busil pod spravnym uhlom - podarilo sa mi to az na druhy pokus.