Barva na podlahu do dílny

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Mirek11
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2009, 7:38

Pavelono píše:Drahý náklady.
Dlažbu jsem tuto sobotu koupil v Baumaxu za 99,-kč m2 a 25kg lepidla za 98,-kč. Nesnáším prašné vyšlapané cestičky v betonu.
Ani kvalitní barva tomu časem nezabrání.
Jsem vděčný za toto téma. Alespoň někde se chytnu :D
Přílohy
untitled.bmp
(900.05 KiB) Staženo 319 x
rawen
Sponzor fora

25. 3. 2009, 8:20

...nevidím CNC, kterým to pokládáš... :D

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Mirek11
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2009, 9:02

Pro CNC frézku si jedeme tento víkend. Jsem trochu ve skluzu s přípravou dílny. Ta zima (vlastně už jaro) mě zničí!!
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2009, 9:25

Mirek11 píše:
Pavelono píše:Drahý náklady.
Dlažbu jsem tuto sobotu koupil v Baumaxu za 99,-kč m2 a 25kg lepidla za 98,-kč. Nesnáším prašné vyšlapané cestičky v betonu.
Ani kvalitní barva tomu časem nezabrání.
Jsem vděčný za toto téma. Alespoň někde se chytnu :D
Kolik tam máš metrů? Kolik balíkú si koupil? Vyrovnával si před tím podlahu?
pájač

25. 3. 2009, 9:45

Ja som tiež kládol podlahu , nie je to žiadna veda . Podklad musí byť bez prachu a čo najrovnejší . Pred nanesením lepidla mierne navlhčiť . Dá sa pokladať aj na menej rovnom , ale spotreba lepidla neúmerne stúpa , pretože treba nájsť najvyššie položený bod a od neho odvodiť rovinu . 8)
Nemáš CNC - nič neznamenáš.
30.01.10 pokusne spustené CNC. Neviem, ako som mohol doteraz bez neho žiť. ><((((º>
http://www.fishpol.sk
Mirek11
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2009, 9:58

Dílnu mám přes 100m2 a 2 kamrdlíky po 25m2. Dlažbu ale dám jenom tam, kde je největší provoz. Asi na 2/3 "velké" dílny. Potřebuju ještě přivézt a usadit soustruh, lis a jiné kraviny. Tahat to přes novou dlažbu je blbost. Všechny metry ještě nemám koupený, protože jsem je najednou neuvezl. Podlahu mám vysátou od prachu a natřenou penetrací.
Beton jak vidíš je hrubý nevyrovnaný.
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2009, 10:37

Jak rikam drahy naklady :lol:
Radek
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2009, 12:37

Podlahy už pomalu nemůžu vidět :) Loni jsem začal s rekonstrukcí bytu a dorovnával proti sobě tři podlahové panely "do vrtule". Nechtěl jsem zatížit konstrukci vyléváním betonem, použil jsem jen vyrovnávací samonivelačku a kus podlahy jsem zbrousil rozbrušovačkou. Vyrobil jsem si na to docela šikovné udělátko. Krabici od televize, nahoře šikmo seříznutou a s nalepeným igelitem ve funkci okénka, zepředu dvě díry pro ruce a z boku díra na hadici od vysavače. Dole bez dna. Taková obdoba malé laboratorní chemické digestoře. Jinak se to brousit bez devastace zbytku bytu nedalo. Ale i tak jsem často odcházel pod sprchu oblečený. Jako kotouč jsem používal brusný hrncový kotouč od Bosche pro broušení betonu s tvrdokovem. Co se týká natírání, na holý beton preferuji vodou ředitelné barvy, garáž mám natřenou Ekobanem a spokojenost. Před natřením jsem to vyčistil profi vodním luxovačem Karcher z půjčovny, byl jsem limitovaný množstvím potřebné vody, všechno na garáž musím vozit/nosit. Příprava povrchu s ním byla perfektní, spíš než to luxovalo tak to spíš vymývalo prach, spotřeba vody přiměřená, za to vláčení z půjčovny to rozhodně stálo. Balkon žena chtěla de luxe, tak jsem jej nakonec před lety srovnával do roviny po celé ploše Eprosinem s následným přebroušením, je to perfektní, ale leze to do peněz. K následnému nátěru zatím nedošlo, vlivem různé tloušťky toho Eprosinu je to strakaté, ale perfektně se to udržuje a netrpí to na rozmary počasí.
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2009, 5:54

Kde si sehnal tolik Eprosinu? Nerikej ze si to kupoval v drogeriich?
Radek
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2009, 8:15

Pavelono píše:Kde si sehnal tolik Eprosinu? Nerikej ze si to kupoval v drogeriich?
Jo, naštěstí ten balkon má rozumnou plochu Primárním účelem bylo vyplnit dírky v betonu tak aby se to dalo uklízet a vyrovnat odtokové poměry aby se tam netvořily loužičky. Předtím jsem to měl srovnané nějakým celkem běžným tmelem. Na něm docela zajímavou barvu, trvale "tekutou" barvu od Dufy. Když se tam dal takový ten plastový nábytek, tak tam občas zústaly stopy po nožičkách a ty po přesunutí nábytku za čas zmizely. Dokonce jsem si tam jednou na tu podlahu položil desku z Makrolonu a za čas se mírně přilepila. Vlasnosti to mělo perfektní, nakonec to ale muselo pryč. Ten tmel pod tím nabral vlhkost přes konstrukci a zima to poškodila. Dostat tu barvu z toho betonu byla docela legrace. Ta barva se ukázala jako velmi dobrá a opravdu trvale tekutá. Přímé ohřátí plamenem z PB ji jen povzbudilo a škrabkou ji pak člověk honil z jednoho konce na druhý. Bez problémů šla naštěstí zničit barvožroutem. Po problémech s předchozím tmelem jsem vsadil na jistotu a koupil raději v místní, docela slušně zásobené drogerii, ten Eprosin.
Pavelono
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2009, 8:39

Já kdyz jsem vyrovnaval treba balkony pred dlazbou tak jsem mel tekutou Ipu v prasku , po rozmychani to byla takova hodne kasovita guma, ocelovim hladitkem jsem to rozestrel a vyrovnal jsem veskery trhlinky a diry, po zaschnuti to vypadalo jak natazena guma, perfektni , hladky, bez chyb
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2009, 3:33

A je hotovo - 6X4 metry. Náklady:
Bílá základovka 5 kg 35 Eur
Bílá lesklá vrchní 4Kg 40 Eur.
Nic víc, nešlo to najednou aby se dalo vyrábět takže to trvalo 4 dni po částech ale jiank by se to dalo zvládnout v poho za dva dni. Regály a stoly odtlačený do sousední dílny se mi teda vůbec nechce vracet a nějak mi v průběhu týdne nechyběly - asi pojedou směr popelnice :lol:
Zbývá dodat jen jedno JA VUL!! to sem měl udělat dávno!! Ušetřil bych si kopu problémů s naprášenou a pak vyhořelou elektronikou...
Přílohy
podlaha_1.jpg
TimeCop

28. 3. 2009, 3:48

Jeste nevidim sestru a zubarsky kreslo s vytahem .. :lol: 8)
Aeroomni
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2009, 3:55

No myslim že by hygiena ani nepípla - fakt to tu vypadá odpudivě sterilně nemocničně :lol: :lol:
walter

28. 3. 2009, 5:23

Aeroomni píše:No myslim že by hygiena ani nepípla - fakt to tu vypadá odpudivě sterilně nemocničně :lol: :lol:
To by jsi se s hygienou divil. :roll: V každé ordinaci musí být dvě umyvadla. Jedno na mytí rukou a druhé na nástroje a ty tam jaksi nevidím. Taky tam nevidím okno. Chybí otočná židle, chladnička, místo na skladování nebezpečnoho odpadu, bodové světlo, lehátko a to nemluvím o předepsaných metrech na ordinaci. Myslím si že nejmenší potřebuje psychiatr 15 m2. Chirurgický sálek musí mít minimálně 20m2 + sterilizace a místnůstku ( filtr) kde se pacoši převlékají. Dále potřebuješ čekárnu a záchod pro pacienty. Pokud by byla sestra, tak ta musí mít vlastní záchod, doporučuje se pro personál i sprcha a místo na převlečení a místo na jídlo. V ordinaci se nejí a nepije. :lol:

Ale jinak jako dílna je to luxus. Blahopřeji.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“