chlazení

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Odpovědět
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:21

prochaska píše:To mě teda nenapadlo, že politicky korektní evropské WD40 bude jenom nějaká navoněná neúčinná vodička :shock: Hned jsem si to našel: http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40 Do háje s celou EU.
Hehe jo nektera zjisteni jsou horka
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:23

tumlik píše:jásám proto,že kdybych měl těch deset litrů kupovat ve sprejích tak by to byla darda :wink:
šest pětek za litr je zadarmo za to koupíš 50ml :!: wédéčka ve spreji :wink:
,naftu bych na to nestříkal a nic jiného čím bych konzervoval stroje tak abych neměl do rána na litině lišku prozatím neznám
jestli máš nějakej tip tak sem s tím 8)
no tys to asi nepochopil - koupil sis za 600Kc cca 8 litru nafty a 2 litry oleje a strikas tuhle smes na stroje
RadekCX
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:24

Kuwy jedny ,tak proč je to tak drahý :roll:
Já jsem psal že to mám jenom abych to měl jakoby furt mastné,to je jasný,že s tím nemažu vedení :D
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:27

tumlik píše:nic jiného čím bych konzervoval stroje tak abych neměl do rána na litině lišku prozatím neznám
jestli máš nějakej tip tak sem s tím 8)
Vyrobit si vlastní WD40 podle toho receptu z wikipedie :-) (minerální olej naředěný technickým benzínem).
Aleš Procháska
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:27

:D ale jo pochopil,jen jsem se ptal,jestli máš nějakej lepší a levnější tip :wink:

a nepiš mě smíchat naftu s olejem :lol: :lol: a když jo tak s jakým
RadekCX
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:33

ten olej je uvaden jako lehky takze v podstate cokoliv od oleje na sici kola az klidne po ten co si lejes do auta

jedinej figl je v tom, ze ta nafta ho naredi (zvysi se vzlinavost) a pak se v bazni bozi vypari a olej se dostane i tam kam normalne nenavzlina

ten original americky recept take neni zadny zazrak - je tam psana 50% vlastne solventni nafta - tedy takova vylepsena a vonavejsi a olej - pevne ingredience tezko rict co, ale v te EU to rozhodne neni ;-)
RadekCX
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 10:43

No je pravda,že cena by bÿla oproti tomu kanystru co jsem koupil poloviční ,ale zas to pěkně voní :D

no někdy to zkusím namíchat .litřík na zkoušku

20% nového oleje a 80% vyjeté nafty :D a bude to za pusu
:lol: :lol: :lol: amíkům padne brada
Naposledy upravil(a) tumlik dne 22. 12. 2009, 10:43, celkem upraveno 1 x.
Josef
Sponzor fora

22. 12. 2009, 10:43

Na konzervaci je snad nejlepší BreakFree, ale kur...ky drahý. Používá jej NATO na veškeré flusadla. Je to úžasně vzlínavý prostředek, stačí kapka a rozleze se na dost velkou plochu. Moje zkušenosti jsou jen pozitivní. Jen nemám zkušenost, jak se snáší s prostředky, ze kterých se dělá emulze. Já používám syntetiku se syntetikou (emulti a mazací olej) a minerál s minerálem. Jedna věc je ale jistá, pokud emulze "stojí" , tak se zkazí vždy. Jak už tu bylo napsáno výše, v pile, co jede často se nekazí. Takže doporučení, pokud mašinka s emulzí nejede často, stačí emulzi prohánět oběhovým čerpadlem. Na objem kolem cca 50 litrů stačí čerpadlo z akvaristiky pustit co čtyři hodiny na 15 minut. Náklady na elektriku se bohatě vrátí za uspořené prachy za emulzní olej a navíc naši přátelé zelení budou mít radost a vy po starosti, co se zkaženou emulzí. A SITA po kšeftu.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

23. 12. 2009, 11:25

No nevím, asi jsem jedinec, ale mám namíchanou emulzi v kanystru asi půl roku a nic jí není. Nesmrdí, prostě OK. Když jsem ji tenkrát míchal, olej+voda, použil jsem destilku co se v dínlě povalovala a fakt je ta emulze OK. Je fakt, že kanystr je fest uzavřen.
Myslím, že emulze zapáchne, míchaná s obyč.vodou.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 12. 2009, 1:43

no tak když odpočívá řízlá destilkou tak to ona asi nic dělat nebude,ale kdybys to začal honit přes špony a sem tam do toho ukápl olej,
občas nějaký prach atd. tak to by časem chytlo smrad,taky když v tom systému jsou usazeniny tak to není zrovna ono
..ale jak píše Josef když se motá tak je to většinou v pohodě i když je tam obyč voda
potraviny
Kontaktovat uživatele:

23. 12. 2009, 8:22

V kanystru mám ještě nepoužitou emulzi a v druhém kanystru mám již použitou emulzi a taky je v pohodě. Sice už není tak bílá jako ta nepoužitá, ale stále OK.
Na ponku mám plechovku plnou emulze, když ufiknu kus železa flexou tak to tam vrazím ochladit a připadá mi taky frý. Občas doleju tou použitou a nic nepociťuju ohledně pachu.
Zkus jen tak na blit, namíchat novou emulzi s destilkou a vyhni se obyč.vody. I samotná čistá obyč voda v klidu zesmrádne. Mě hned při prvním míchání napadlo, že to zasmrádne s vodou. Vždyť i některé myčky aut páchnou jako sviňa a to mají svoují čističku na oběh vody, aby ušetřily peníz za vodu. Proto taky i do bazénů rvou chemii proti smrádnutí, a to tam nejsou žádný špony, olej a žádný svinčík. Jó narvat do bazénu jen destilku, myslím že by uživatelé byly hned v klidu.
Kopi.

24. 12. 2009, 8:55

potraviny píše:Jó narvat do bazénu jen destilku, myslím že by uživatelé byly hned v klidu.
To by se tam ale museli koupat jenom lidi... A ne dobytkové co se tam chodí vysrat. To nekecam, mam to od kamaráda co dělá údržbu v bazénu. V životě by prej do bazénu nevlez. Někdy prej musí uklízet i několik hoven za den. Jednou tam prej někdo měl méně tuhý hovnu, který nešlo nabrat, tak ho rozmazal koštětem, filtry to prej vemou. Hustý ne. Věřit mi samosebou nemusíte.
Mimochodem sám jsem byl svědkem toho, jak se někdo vysral před vstupem do tobogánu. To bylo tenkrát naposled, co jsem byl v bazénu.
Je fakt, že ty filtry to asi vemou a chlór udělá taky svý. Ale ten pocit a vědomí mě tam prostě nepustí...
bobik

24. 12. 2009, 9:13

Hmm. Tak teď jsem štasten, že rodiče udělali bazén na zahradě. Tak jsem byl ve veřejným bazénu jen dvakrát v životě. A už do žádnýho nikdy nevlezu.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

24. 12. 2009, 3:09

Kašleta na bazény, chtěl jsem jen, že obyč.voda a destilka dělá fakt divy, co se týče kvality :lol: , ale i ceny :cry:
Josef
Sponzor fora

24. 12. 2009, 9:37

To zasmrádnutí vody je o bakteriích. V destilce nemají z čeho žít.
Voda z kohoutku je v drtivé většině z přehrad, tak tam mají pro život podmínky, i když je krotí chlor. Pokud se ale bude emulze z destilky používat na chlazení, tak si myslím, že do sebe přibere mnoho dalších látek a oleje, které potká cestou a po nějakém čase to vyjde nastejno, jako ta z obyčejné vody bez oběhu. Nemám však zkušeno s destilkou. Obyčejná voda s emulzinem v PETce vydržela několik měsíců, než se ji občasným použitím podařilo všechnu vypatlat.
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“