Vnitřní závit M8

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
potraviny
Kontaktovat uživatele:

1. 11. 2009, 7:22

Zdenek Valter píše:
potraviny píše:Myslí, že ty záv.tyče jsou fak na h...o. Možná by to chtělo udělat nové.
No já bych je ještě zkusil reklamovat, teda jestli máš ten soustruh nový.
Nejsi někde tady ze severu ?
Já mám soustruh ještě stále v polo rozebraném stavu.
Stačilo by je přiložit k sobě ;-)
Reklamovat to asi nebudu, není to už originál jak to bylo, od ložisek, chlazení, koník, vřeteno atd dokola. Myslím, že by to asi stejně neuznali pokud by viděli všeljaké úpravy, vývrty do lože,suportu atd. Možná je to tak 1,5let co jsem to kupoval Jinak jsem to kupoval u tebe v Ústí a jsem z Mostu. Do Ústí jezdím každý týden do MAKRA, mám v Žatci potraviny.
Zdenek Valter

1. 11. 2009, 7:26

potraviny píše:
Zdenek Valter píše:
potraviny píše:Myslí, že ty záv.tyče jsou fak na h...o. Možná by to chtělo udělat nové.
No já bych je ještě zkusil reklamovat, teda jestli máš ten soustruh nový.
Reklamovat to asi nebudu, není to už originál jak to bylo, od ložisek, chlazení, koník, vřeteno atd dokola. Myslím, že by to asi stejně neuznali pokud by viděli všeljaké úpravy, vývrty do lože,suportu atd. Možná je to tak 1,5let co jsem to kupoval Jinak jsem to kupoval u tebe v Ústí a jsem z Mostu. Do Ústí jezdím každý týden do MAKRA, mám v Žatci potraviny.
Pak mne napadá ten šroub koupit jako ND !
Mimochodem kdes to kupoval ?
V Makru ?
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 11. 2009, 8:18

Bob píše:Jo, jo, taky jsme jednou v případě nouze nahrazovali 20 závitů na palec, metrikou 1,25 ale šlo o pár běhů ( závit na foto stativ ) :wink: Rosta
Na tyhle kšefty je ideální mašinka SV 18, snad neexistuje stoupání, které by tam nešlo zařadit. Podle mě je to nejlepší mašina na závity, kterou kdy kdo vymyslel. (samosřejmě v kategorii klasických mašin)
S 28 (na fotce) máme v práci a tam už to s rozsahem stoupání tak slavné není.
Přílohy
soustruh-s-28-5710245.jpg
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

2. 11. 2009, 9:35

Zdenek Valter píše:
potraviny píše:
Zdenek Valter píše: No já bych je ještě zkusil reklamovat, teda jestli máš ten soustruh nový.
Pak mne napadá ten šroub koupit jako ND !
Mimochodem kdes to kupoval ?
V Makru ?
Možná časem ho nechám udělat a nechal bych ho udělat krapet delší, myslím tím na pravé straně, pro případ, kdybych chtěl napojit na tu tyč motor.
Jinak jsem to tehdá kupoval v Globusu asi kolem 16.litrů. Dnes tam nabízejí promu a ta mi připadá trošku horší. Nezakr.záv.tyč, stírátka žádné atd.
S tou tyčí, bych si poradil i sám, jen sehnat mašinu na který bych to stočil. Mám kámoše na šachtě a tam mají soustruh jako kráva, taky jsem to na ní už zkoušel, ale to tam nebyl majitel. Spíš jsem si jen tak hrál s pořádnou mašinkou a byl jsem z toho paf.
RaS

2. 11. 2009, 9:42

Spíš jsem si jen tak hrál s pořádnou mašinkou a byl jsem z toho paf.

výhoda těhle malejch soustruhů je v tom že člověk musí umět nabrousit špičkově nůž jinak to neutáhne na normálním průměru rozumnou šponu.. pak člověk přijde k něčemu silnému dá tam kus tupýho krumpáče-) a jede to silou přes mrtvoly.. když si vzpomenu kolikrát jsem přebrušoval nože a říkal si že to prostě už líp nejde.. dneska se stejným nožem žádný problém..
potraviny
Kontaktovat uživatele:

3. 11. 2009, 7:25

Laco19 píše:
magi píše:Strojní vratidlo vám nic neříká?
Akoby nie:
Obrázek
Zvladne to vyrobit aj nesustruznik (teda ja :wink: ). Zrecykloval som na to staru akumulatrovu vrtacku.
Vzadu na foto je stopka s MT2 kuzelom do konika. Otvor v nej je voditkom pre sklucovadlo so zavitnikom a vonkajsi valcovity priemer sluzi ako voditko pre pripravok so zavitovym ockom (na kazdej strane pripravku iny priemer ocka). Tycky na vratidlo mam len 2 na obidva pripravky, vzdy ich naskrutkujem tam kde treba.
Díky tumlíka, mrskám MK naprosto v pohodě a tak jsem se dal na to strojní vratidlo. MK2 a tu vrtačk.hlavičku mám hotovou, podle tvé předlohy, ale nevím jak udělat to vratidlo na záv.očka. a spojit to s kuželem. Nebo je to dělaný vradidlo + hřídelka z jednoho kusu? Pokud budeš mit foto z druhé strany vratidla na očka, budu rád.
Díky... Jirka
Laco19

3. 11. 2009, 8:04

potraviny píše:Díky tumlíka, mrskám MK naprosto v pohodě a tak jsem se dal na to strojní vratidlo. MK2 a tu vrtačk.hlavičku mám hotovou, podle tvé předlohy, ale nevím jak udělat to vratidlo na záv.očka. a spojit to s kuželem. Nebo je to dělaný vradidlo + hřídelka z jednoho kusu? Pokud budeš mit foto z druhé strany vratidla na očka, budu rád.
Díky... Jirka
Z druhej strany to vyzera takto:
Obrázek
Nie je to v celku. Na fotke to sice velmi nevidno ale ten MT je na cca 50mm dlzke valcovity a na tuto cast sa nasunie vratidlo pre zavitove ocka. Takze otvor v kuzeli sluzi ako voditko pre zavitniky a vonkajsi priemer valcovej casti MT ako voditko pre ocka.
Josef
Sponzor fora

3. 11. 2009, 9:22

Nebo si místo hlavičky udělej kroužky rozměrově jako očka ve středu se čtyřhranem pro závitník a nebude hrozit prokluzování závitníku v hlavičce.
Laco19

3. 11. 2009, 9:28

Josef píše:Nebo si místo hlavičky udělej kroužky rozměrově jako očka ve středu se čtyřhranem pro závitník a nebude hrozit prokluzování závitníku v hlavičce.
Ked si uz s tymto zacal, ako najjednoduchsie urobit napriklad do kusa gulatiny stvorcovy otvor? Kdesi na webe som sice nasiel dokument o vrtani stvorcovych dier (najprv som myslel ze ide o vtip :wink: ) ale neviem ako by to fungovalo.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2009, 6:11

to muzes prostouchat ctvercovym radekem na stojanove vrtacce od cinana nehledej v tom vedu

s vypnutym vretenem, misto vrtaku kus radeka a stouchas rucne nahoru dolu a pokazde beres malou slupicku jako na orazecce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
potraviny
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2009, 6:17

Tu hlavičku mám i s tím trnem KM2 hotové, jen jsem nechápal spojení těch dvou kusů MK2 a vratidla na očka.
Navíc ten tryn MK2 jsem musel nakonec provrtat celej, sice ten konec jen průměrem 2mm, protože to nešlo ani nasadit kvůli úniku vzduchu. Chtěl jsem minimální vůli, takže skoro žádná.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2009, 6:36

Laco19 píše:
Josef píše:Nebo si místo hlavičky udělej kroužky rozměrově jako očka ve středu se čtyřhranem pro závitník a nebude hrozit prokluzování závitníku v hlavičce.
Ked si uz s tymto zacal, ako najjednoduchsie urobit napriklad do kusa gulatiny stvorcovy otvor? Kdesi na webe som sice nasiel dokument o vrtani stvorcovych dier (najprv som myslel ze ide o vtip :wink: ) ale neviem ako by to fungovalo.
Než-li píchat čtyřhran, jednodušší je ta hlavička. Ve čtyřhranu, by ten závitník měl jistě vůli.
Ferda

4. 11. 2009, 7:06

Laco píše: Ked si uz s tymto zacal, ako najjednoduchsie urobit napriklad do kusa gulatiny stvorcovy otvor? Kdesi na webe som sice nasiel dokument o vrtani stvorcovych dier (najprv som myslel ze ide o vtip ) ale neviem ako by to fungovalo.
Ahoj,
Tak to je opravdu PRAVDA :!: To dělá i vícehrany 6ti 8mi a snad i drážkovaný náboje! Vše geniální je naoprosto jednoduché. Pracuje to na principu malého sklonu. Ten nástroj je na ložisku převezme otáčky polotovaru a pak se tak klidně jakoby vrní!!!! :wink: To to udělátko, ale za tím nemám :cry:
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Josef
Sponzor fora

4. 11. 2009, 9:56

Když má soustruh, tak to může vyštosovat na něm.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2009, 6:03

S tím závitníken to už neřeším, to už mám. Ještě dodělat pro očka.
Přílohy
Závit 1.jpg
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“