Dík za fotky.
Po tom namalování to vypadá jako z Photoshopu a ne jako reálný tišťák. Až skoro moc dokonale. Kreslí Ti to teda fakt parádně.
Když to vidím, tak to prostě musím zrealizovat. Už jsem si na to pořídil základní komponent - píst do koncernového motoru. Prostě bez spalovacích aut nelze dělat elektroniku.

Vysvětlím: mám nový píst (vadný), včetně ojničního čepu. A ten čep jezdí v pouzdře toho pístu tak parádně (minimální tření, ale téměř neměřitelné vůle), že jsem okamžitě pojal nápad tuhle sestavu použít pro odpružený hrot nebo odpružené pisátko.
Takhle přesně, a navíc z velmi tvrdých materiálů, to já svými technologiemi nikdy neudělám.
Co prosím používáš za leptací lázeň? A jak teplou a jak dlouho?
Určitě zkusím na fix alkalickou leptací lázeň. Ona je k běžným materiálům (kovy jiné než měď, textil, lidská kůže atd.) velmi přátelská, tak možná bude hodná i na ten fix.
A otázka číslo dvě na lubbeze: zkoušel jsi prosím to naředění nepájivé masky? A pokud ano, tak s jakými výsledky? A čím jsi to ředil - IPA, toluen nebo něco jiného?
Já mám s tou maskou furt problémy a štve mě to fest. Blbě to drží na tišťáku. Na mědi docela dobře, ale na laminátu špatně. A při mytí nevytvrzených ploch v IPA to dělá nepěkný povrch. Takový matný, místo aby to bylo krásně lesklé jako bez toho mytí. Jestli to svítím málo?
Už jsem z toho fakt nasratej, že skoro zvažuju potupně přejít na laminovací fóliovou masku.
Ideální by bylo sehnat profi masku, jakou používají výrobci PCB. Tam je postup jiný (natřít, předsušit, osvítit, vymýt, definitivně vytvrdit). Ale jednak mám pocit, že je to 2-složková záležitost, tak se s ní bude blbě dělat v malém. A pak ji nikde v malém v Číně nemůžu najít.