FC 16 CNC SERVO upravena da dural

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Josef
Sponzor fora

16. 12. 2009, 7:10

Pupak napsal:
[Ukazte mi jedinou vetu,kde jsem napsal,ze cina je smejd a moje stroje chodi ve stovce. Ze to chodi pekne,to opravdu pisu,kdyz mam ten pocit. Me fakt prijde,ze nekdo neumi cist,nebo spis nechce.

Ta nova vypadal skoro stejne,jen se po dvou dnech pretrhla ta kovova spirala,vytrhla plastova vlozka a bylo
vymalovano.

Dokud budou vyrabet z litiny,ktera pomalu jeste nevychladla po odliti , tezko lze mluvit o nejake kvalite.
Mam v dilne dva roky nepouzite loze ze soustuhu Quantum a uz se zkroutilo do vrtule o 3 mm na metr.
A to tam jen lezi. To bych rad videl,jak to nekdo vytuninguje.
Pred par dny jsem ho chtel pouzit,ale kdyz jsem videl,co se z nej stalo,tak zkonci jedine na srotaku.
U obou mych cinskych frezek se zkroutil stul. U te vetsi je uz dvakrat
opravovany.U BF20 se zda,ze uz si sedl,ale 10 mesicu jsem ji nevidel,takze az se ted na ni podivam,
ceka me mozna zase nemile prekvapeni a misto prace pojedu nekam to nechat srovnat.
Soused si koupil stipac na drevo. Po dvou hodinach prace to ruplo a kdyz se podivas na lom a vidis,
co je to za material,tak se neni cemu divit.
Pracovni sila 8 tun,prurez materialu 80x120mm a rupne to jak nic.

Zajimave. Pak se ale clovek divi,kdyz zastupce firmy Quantum na setkani dealeru prohlasi,ze se jim
bohuzel nepodarilo za tri roky u vyrobce prosadit jedinou zmenu,ktera by vedla ke zlepseni kvality.

Cinske lineary jsem koupil jednou od ABB.Tolerance rozmeru voziku 0,08mm. Podle THK si kalibruju supleru.
Tady jsem musel kazdou drazku pro vozik delat zvlast.
Ja netrvdim,ze vse,co je vyrobene v Cine je shit,ale drtiva vetsina komercnich vyrobku na nasem trhu shit
je a pod to se zase podepisu ja.
Cizi filialky v Cine si kvalitu hlidaji,ale ryze cinske firmy na to z vysky kaslou.

O mych strojich tady pise jen Robokop,ne ja.Je to jen forma utoku,kdyz neni odpoved na prostou otazku:
proc nekdo mluvi o kvalitnim stroji,kdyz vi,ze je vyraben z nevyzrale litiny a srovnava ho s vyrobky
renomovanych firem jako Deckel a pod.

Neustale posloucham hlasky,ze se mnou nelze nesouhlasit.

Tož HajHou......

Tak jsem si vzpoměl na kauzu diamantový prášek......
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 7:33

Moc hezky,ale ma to jednu vadu.
On to kolega Ras myslel s tou cinou trochu jinak a ja jsem reagoval na jeho podnet. Tou cinou byly mysleny Robokopem dovazene stroje a cinske stroje obecne. Nikoli vsechny cinske vyrobky.
Kdyz si dovolim popsat osobni zkusenost s tim ci onim produktem,neni to zadne vagni zobecnovani a pomlouvani. Je to poste konstatovani faktu.
Takze vyber citaci je sice pekny,ale jaksi beze smyslu.
Zapomnel jsi ale jeste zminit levny zdroj vakua oblibene to Idiotovo tema. Vzdy me potesi,kdyz vidim,jak ceska povaha dokaze dovest princip anonymniho rypani k dokonalosti. Alespon v necem vynikame.
Docela by me zajimal tvuj nazor jako strojniho odbornika na kvalitu stroje vyrabeneho z nevystarle litiny.Jakou predpokladas dlouhodobou tvarovou stalost jedn. komponentu,zejmena vlivem vibraci a zateze.
Zkus se vyjadrit k tematu,kdyz jsi v nem fundovany. Do nekoho rejpat umi kazdej moula.
HajHou
HajHou
Naposledy upravil(a) Pupak dne 16. 12. 2009, 8:18, celkem upraveno 1 x.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 7:53

robokop píše:ok beru, behem ledna pripravim nejakou demonstraci ktera bude lepsi nez tohle paratko viz video (uz jsme na tom meli frezovaci hlavu tusim 60mm prumer):
http://www.youtube.com/watch?v=-RaEThG0I0A

nicmene nemyslim ze by na tomhle videu masina jezdila naprazdno
Robokope, šedesátka hlava na stroj týhle velikosti snad ani není třeba, ale budu velmi rád když se objektivně dozvím s jakou opakovanou přesností ty Vaše tuningy makají. Narovinu píšu že stroj kterej bude dělat každej kus originál v tolerancích pět stovek nebo se musí neustále dolaďovat, kterej bude mít potíže s geometrickou přesností obrobků a kterej se musí nějak korigovat je u mne mizernej stroj. Pokud mne přesvědčíš, že z těch Vašich mašin bude výrobek kus jako kus ve stovce nejhůř ve dvou tak Uznám, že máš pravdu a že Vaše stroje jsou díky poměru cena kvalita výhodnější než řekněme FC16 a nevylučuju, že mne bude takový stroj výhledově zajímat, jelikož mi pomalu jedna CNC mašina přestává stačit. :wink:
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:00

Pupak píše:Moc hezky,ale ma to jednu vadu.
On to kolega Ras myslel s tou cinou trochu jinak a ja jsem reagoval na jeho podnet. Tou cinou byly mysleny Robokopem dovazene stroje a cinske stroje obecne. Nikoli vsechny cinske vyrobky.
Kdyz si dovolim popsat osobni zkusenost s tim ci onim produktem,neni to zadne vagni zobecnovani a pomlouvani. Je to poste konstatovani faktu.
Takze vyber citaci je sice pekny,ale jaksi beze smyslu.
Zapomnel jsi ale jeste zminit levny zdroj vakua oblibene to Idiotovo tema. Vzdy me potesi,kdyz vidim,jak ceska povaha dokaze dovest princip anonymniho rypani k dokonalosti. Alespon v necem vynikame.
Docela by me zajimal tvuj nazor jako strojniho odbornika na kvalitu stroje vyrabeneho z nevystarle litiny.Jakou predpokladas dlouhodobou tvarovou stalost jedn. komponentu,zejmena vlivem vibraci a zateze.
Zkus se vyjadrit k tematu,kdyz jsi v nem fundovany. Do nekoho rejpat umi kazdej moula.
HajHou
HajHou

Proc se ho take nezeptas jaky ma nazor na stroje vyrabene na duralu ? Kolejnice lepene diamantovym praskem ? :D
Anebo na pocet promazanych ci zcela smazanych diskusi kde si jeste nebyl tak sectely "viz velmi trapne HajHou".

Muj nazor je takovy ze z kazdeho dobreho zakladu jde udelat dobry stroj.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:16

Vyborne, trojlistek je uz kompletni.
Na to se ho nemusim ptat. Ten nazor uz jsem si mel moznost vyslechnout, vcetne pouziti diamantove pasty. Myslim,ze to uz je tady slagr. Pouzil jsem to jednou,pred dvema lety a ne na hlinik ale na ocel.
Nicmene proc to opakovat.O to tu prece nejde,ze?

Zkus tedy alespon ty odpovedet na moji otazku bez trapnych klicek.
Jaka je tvarova stalost dilu obrabeciho stroje vyrobenych z cerstve litiny z hlediska horizontu 2-3 let. Je takovy stroj srovnatelny se strojem od firmy Deckel? Je nevyzrala litina dobry zaklad?

Neresime tady dural. Pokud umis cist,musi ti to byt jasne.
Priznavam,ze HajHou je zcela trapne.Uz to nebudu pouzivat.
HajHou.
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:27

Jeste abych predesel dalsim smerum teto opravdu plodne debaty.
Nebyl jsem v KSC. Mam na sve podnikani zivnostenky list a platim dane.
Neplivu na chodnik. Verim ve vyssi moc,ale do kostela nechodim. Nemam strach z pekla,ale desi me lidska blbost. Setkavam se sni cim dal tim casteji.
HajHou
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:33

JJ uz sme kompletni, ja si asi tak pred pul rokem rekl ze na tvoje veci nebudu reagovat, ale fakt si pomerne dost arogantni, nedal sem to.

Proti vyzrale litine nemam nic, jak sem rekl , dobry zaklad=dobry stroj. Mam rad poradne tuhe stroje, ale srdce potesi i fungujici cinsky shid, pokud teda funguje.
Taky sem doma mel kus stare poctive vychodonemecke litiny a ted mam stroj na duralu a stoji to za pikacu.
Vime ze umis a proto si tu uz hooodne dlouho trpen i se svymi obcasnymi ulety. Uleti obcas kazdy o tom zadna , ale ten pristup.....

RADEK
automatizace/konstrukce
pájač

16. 12. 2009, 10:49

Pánové, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem . Ono asi bude pravda niekde uprostred .
Naposledy upravil(a) pájač dne 16. 12. 2009, 10:50, celkem upraveno 3 x.
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:49

Ja jsem arogantni,protoze nechci ze sebe nechat delat vola.
Polozil jsem ti tri jednoduch otazky.Neodpovedel jsi ani na jednu z nich.
Analyza me osobnosti nema s problemem litiny nic spolecneho.
Me nezajima,jestli je ti mila vyzrala litina. Me zajima tvuj odborny nazor na tvarovou stalost nevyzrale litiny.Zajima me,zda povazujes srovnavani takto vyrobeneho stroje s jninymi kvalitnimi vyrobky za adekvatni.
Dale jestli je nevyzrala litina dle tveho nazoru dobry zaklad sroje.
Zcela jednoduche. Jednoducha by mela byt i odpoved.
Ja naprosto chapu,ze se vam sem clovek,ktery ma vlastni nazory nehodi. Zejmena,kdyz koliduji se zajmy nekoho jineho. Jestli vyjadreni vlastniho nazoru povazujes za ulety. Ja sem nechodim kvuli vam a je mi srdecne jedno,jestli se vam to libi,nebo ne.
Precti si jeste jednou text meho prvniho prispevku ve vlaknu a reakci Robokopa na nej. Jestli mas alespon trochu soudnosti,tak se zamysli nad tim,kdo tady ulitava.
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:51

Tak já bych řekl že už je toho celkem dost ne, abych řekl za sebe tak je mě blíže politika Pupáka ,ale to neznamená ,že se vším souhlasím. Nevím co kdo zvás dělá ,jestli na píchačky nebo úkolem,neřeším otázku jestli si tu Pupák dělá reklamu (já bych to nikdy tady nedělal) má možnosti na internetu úplně jiný . Ukázal tu spoustě lidem jakou cestou se můžou vydat .kdo zvás tu má na předvádění tolik mašinek a nechci slyšet že to je jeho zaměstnání,každej si musí uvědomit ,že to jeho práce je ,ale nepřijde sama a dělat rozpočty s těmito díly není jednuduchý,Každej začíná na 10k a končí na 50k a po nás co ty mašinky (ted nemyslím jen cnc) chce rozpočet hned ,to opravdu nejde.A že si se do něj obul Radku ty to jsem nečekal, jako moderátor nebo co jsi ,si měl řešit situaci možná jinak ,ale tady je to asi pravidlo to nechat takhle vyhrotit :cry: anebo si neuvědomujete že denně se sem přihlásí X nováčků a těm Pupákovi strojky jdou do noty ,inspirace :D
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
Pupak
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 10:55

pájač píše:Pánové, nenechte prchlivost cloumat svým majestátem . Ono asi bude pravda niekde uprostred .
Pravda je vdycky uprostred.Lidi se hadaji jen o to,kde je ten prostredek.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 11:14

Pupaku:
jak mam odpovedet jednoduseji ??

Ano mam rad poradny stary kus litiny, jsou a delaji se z toho dobre kvalitni repase.

Bohuzel jim tezce konkuruji co se tyce pomeru cena/vykon/uzitna hodnota cinske vyrobky, vsichni je zname, vsichni je mame.
Netusim proc furt vzpominas vyzralost litiny, uvedom si ze nez se sem ten stroj dostane od vyroby , tak je ta litina zrala vyvibrovana, teplotne ustalena taky(vim ze neni nad to nechat to 2-3 roky lezet v koprivach, ale bohuzel je potreba jit z dobou). Doma to preskrabes nebo nechas prebrousit a si na tom samem. Oni cinani maji spis konstrukcni dimenzni nedostatky.

Kazdy material ma svoje pnuti i po XXX letech , pokud hrabnes neuvazene do hranolu litiny budes z nej mit rohlik a je jedno jestli je stary rok nebo deset.

Kovohemil:
ja se puvodne vyjadril k Pupakove chovani, k jeho praci nemam vyhrad , ma svoje ulety, ale take umi a to se ceni.
To snad jako admin muzu ne ??

RADEK
automatizace/konstrukce
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 11:26

To snad jako admin muzu ne ??

Ano pochopitelně můžeš,ale na druhou stranu víš moc dobře jak Pupák a Robokop do sebe šijou ,mohl jsi jako admin to dotáhnout do smíru,nevím jestli máš děti ,ale já to tak musím dělat skoro pořád ,každej z dětí si musí myslet že má tu pravdu a když ji nemá tak jí mám já (a to je většinou ,kromě manželky) :D
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
nemo

16. 12. 2009, 11:30

Běžte chlapi na pivo a bavte se o fotbale, některý věci prostě nezměníte,
tak to nezkoušejte takhle hloupě na fóru. Nakonec stejně nevím, jak do té litiny hrábnout, aby se nezkroutila. :lol:
Nemo.
Není vedení jako vedení.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2009, 11:42

kovohemil píše:To snad jako admin muzu ne ??

Ano pochopitelně můžeš,ale na druhou stranu víš moc dobře jak Pupák a Robokop do sebe šijou ,mohl jsi jako admin to dotáhnout do smíru,nevím jestli máš děti ,ale já to tak musím dělat skoro pořád ,každej z dětí si musí myslet že má tu pravdu a když ji nemá tak jí mám já (a to je většinou ,kromě manželky) :D
I tato ostrejsi diskuse je prinosem. Fotbal mne nebavi. A taky myslim ze uz to tu dobre dopadlo.

Mam doma dva :D jeden vychytralejsi nez druhy, ovsem kdyz je poslu neco spolu udelat , tak je to tragedie. Nekdy uz nezabere ani vyhruzny pohled..... :D :D a nasazuju dokud mne nepreperou hrube nasili.

Pravdu mam samozrejmne vzdy ja :D a manzelka nekdy uz ani neodporuje a to mam ucitelku :D

RADEK
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“