sidonie píše:Asi jsi nepochopil, problém s teplotou není v tom, že to nejde odizolovat nebo bych měl strach, ale ta teplota je pro kvalitní tisk z ABS prostě nutná !!
Bohužel problém je asi v samotné konstrukci vyhřívaného stolku, prostě průšův head bed asi není pro takto vysoké teploty ideální a hlavně je problém s dobou nahřívání.
Ja spis myslel, ze po zaizolovani bude snazsi dosahnou potrebnou teplotu - nebudou takove ztraty.
Trysku mám 0,4 mm, takže kalibrace měla právě probíhat na tuto trysku, proto i tloušťka stěny 0,4 mm. Vrstvu jsem nastavil na 0,2 ostatní bylo na programu.
Zkus nastavit vrstvu 0.3mm a sirku tak 0.55mm - 0.7mm (nebo to nech na sliceru, v hlavicce G-code bude, kolik zvolil). Vytistena sirka by pak mela +- odpovidat.
Náhled v pronterface je moc pěkný, ale při tisku z micro SD karty je poněkud nefunkční. Stroj, který mám připojen k tiskárně je poněkud zastaralý šrot, který neukučíruje správně tisk součásti z pronterface.
V pronterface je mozne doubleclicknout nahled, pak se pres shift+zoom kolecko prepina zobrazena vrstva. Pronterface na to nemusi byt pripojeny k tiskarne (takzeho muzes spustit na dospelem stroji).
Pronterface je v podstatě používáno na ovládání samotné tiskárny, nahřátí stolku a najetí na koncáky, poté spuštění tisku z kartičky. Na kartičku program přenáším z jiného PC, které je o něco málo výkonnější a kde přepočet drah netrvá hodinu
No jo ... proste se jednou vyslo z arduina, tak budou vsichni trpet

Delam to take tak, asi kvuli tomu koupim nejaky display ,aby to jelo cele auonomne ...
Všechny chyby co prozatím na tištěné součásti byly, šly vždy odstranit poupravením nastavení tloušťky vrstvy případně poměru vyplnění atd. Jen je to spousta laborování a relativně mnoho zničeného materiálu.
Prostě neplatí, že když mám odladěno jedno nastavení na jednu součástku, že mi to vytiskne jinou součástku ve stejné kvalitě. Bohužel. Možná je to těmi popraskanými díly mé tiskárny, které jsem ještě nenatiskl nové

Podle mne delas nejakou systematickou chybu, za normalnich okolnosti by vetsina modelu meji jit vytisknout bez laborovani ...