Sieg SX2L-různé
Chtěl bych se zeptat vás, praktiků: chtěl bych si vyrobit rychloupínač nožů k soustruhu. Jelikož nemám žádnou úhlovou frézu a budu muset nějakou koupit, tak se chci zeptat na výběr frézy pro frézování rybin. Jaký úhel frézy zvolit pro takto malé vedení a jakou velikost v souvislosti s velikostí moji frézky? Díky
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
pokud zvolíš 45st tak ti stačí pro minimalizaci počtu fréz pouze jedna,(druhou stranu otočíš) a je to běžnej rozměr kterej se na to používá, průměr musíš zvolit podle toho jak velký to má být..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS: na to ti stačí vždycky jedna fréza jakéhokoli úhlu, vzpoměň na podobnosti trojúhelníků z geometrie tak z 8. třídy 

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
jsem se v tom nějak zamotal.. máš pravdu..testone píše:RaS: na to ti stačí vždycky jedna fréza jakéhokoli úhlu, vzpoměň na podobnosti trojúhelníků z geometrie tak z 8. třídy
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Tak jsem se dnes, po zaškrabání vedeni stolku, dostal k nastavení kolmostí a přeměření rovinosti stolku. Ten stolek se mně moc nelíbí. Je celý do klínu. Dávám sem fotku s hodnotami, které jsem naměřil hodinkami ve sklíčidle.
Referenční bod jsem vzal 0 v levém horním rohu. Hodnoty jsou v setinách. Jaké je řešení pro alespoň částečné srovnání? Jedině asi přebrousit, že?

Referenční bod jsem vzal 0 v levém horním rohu. Hodnoty jsou v setinách. Jaké je řešení pro alespoň částečné srovnání? Jedině asi přebrousit, že?

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Zkus na stůl udělat otisk pravítkem pokud ho tedy máš.
Ano to jsem zkoušel. Jednotlivé šíny podél jsou celkem jakž takž . Napříč ty dvě prostřední jsou utopeny.Zvýrazní se mně jen ty krajní. Po těchto otiscích následovalo až to měření hodinkami.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Pánové, prosím o radu zkušené praktiky. Mám obyčejný kvádřík a potřebuji na něm malinko, 1-2mm srazit hrany úhlovou frézou. Nedaří se mně najet frézou tak,abych měl úkos rovnoměrný na všech stranách. Vždy mám některou stranu více, některou méně ubranou. Jakým způsobem se toto provádí? Díky za radu.
Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
To sice moc nechápu co ti to dělá, ale pokud máš frézu 45 st. a kvádr v ose stolu, musí to brát po celé délce stejně né.expertdb píše:Pánové, prosím o radu zkušené praktiky. Mám obyčejný kvádřík a potřebuji na něm malinko, 1-2mm srazit hrany úhlovou frézou. Nedaří se mně najet frézou tak,abych měl úkos rovnoměrný na všech stranách. Vždy mám některou stranu více, některou méně ubranou. Jakým způsobem se toto provádí? Díky za radu.
Upni ten kvádr na stůl, projeď hodinkama a hned uvidíš kde je chyba. Pokud to dobře upneš a uděláš jednu stranu OK, nehýbej se "Z" a jen otoč kvádr vzůru nohama a dej opět do osy stolu.
Nene, problém je ve mně
. Stroj je ok. Jedná se mně o běžnou praxi jak se to dělá na ne CNC strojích. Upnu kvádr v ose ze stolem, nasadím frézu a co teď aby byly všechny vrchní hrany stejné? Prostě najedu na jednu stranu, osou Z spustím frézu a teď mně záleží kolik zajedu osou X, nebo ze strany o 90st, osou Y. Jde mně o to, jak zajistit, aby byl ten záběr stejný ze všech stran. Asi bude třeba někde něco odměřovat.

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc
Na takové sražení hrany použij přesný broušený svěrák, ten máš. Srovnej hodinkama do roviny s jednou osou pohybu stolu a druhou "zamkni".Frézuj a pak otoč kostku o 90 st a znovu frézuj.Musí to být přesné, pokud nemáš nějaké vůle...
Tzn. že musím dávat pozor abych po otočení upnul obrobek přesně do stejného místa. Teď mne napadlo
třeba najít střed obrobku a odpočítat dílky na jednu stranu a stejný počet na druhou.

Rotwerk 300
Sieg SX2L homemade cnc
Sieg SX2L homemade cnc