MN80.-typy,rady,fotky
Ahoj. Mohl by mi někdo z místních odborníků poradit. Koupil jsem si po přečtení tohoto fóra do garáže na výrobu drobotiny starou MN 80 A. Když jsem chtěl vyndat z pinoly u koníka otočný hrot, tak to nešlo. Po rozebráni koníka jsem zjistil, že mosazné pouzdro na konci pinoly je částečně vylámané a na konci je vytaženo šroubem s pinoly. Chci se zeptat jestli je to tak púvodně nebo se to už někdo snažil opravit, případně jestli už někdo neřešil podobný problém. Děkuji za odpověď.
já ho neměl tak dojebaný ,tak jsem ho dal do původní pozice a pomohl si loktitem . Má to být slícované ,jestli se ptáš na matici verzus pinola
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Pokud to je k MN80 tak si myslím že je to unášecí deska pro soustružení mezi hroty s použitím unášecího srdce.pepobubu píše:Ahojte kutilovia,
viete mi niekdo poradit na co sa pouziva tento pripravok.....
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
salus píše:Pokud to je k MN80 tak si myslím že je to unášecí deska pro soustružení mezi hroty s použitím unášecího srdce.pepobubu píše:Ahojte kutilovia,
Vdaka za odpoved, je to z MN 80, ale nakolko som v tomto obore zaciatocnik,

http://www.google.sk/search?q=lathe+dog ... IQ_AUIBigB" onclick="window.open(this.href);return false;
pepobubu píše:Ahojte kutilovia,
Zdravim, trochu som robil poriadok v prislusenstve na moje MN-a ejhle nasla sa este jedna upinacia doska ktora je pod oznacenim Mn812.
Takze ak ma niekto zaujem .....

Apropo diky za napovedu co je toza cudo. Nakoniec som nasiel zmienku aj v navode.
- Francotirador
Jak se používá plochá vrtací deska (upnutá v pinole koníku) č. MN814?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3