corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
t256

17. 2. 2021, 6:57

Mex píše: 17. 2. 2021, 3:01 Vojtěch do Finska - to je ještě dobré. Je to asi slušný chlap, a zřejmě i dost schopný.
Jo schopny je, vseho.
Z kapesniho slovniku Finskeho trafikanta:
:-)
ta.jpg
LSoft

17. 2. 2021, 7:00

Babiš Vojtěchovi tím Finskem zavřel hubu a uklidil ho stranou, aby nevykládal médiím o tom, jak s kamarádama během první vlny tunelovali stát (pod rouškou nákupu roušek a dalších "státních rezerv"). Plus samozřejmě další svinstva.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2021, 7:03

Jsou jeste dostupne ty excelovske tabulky s temi nakupy?
Onehda to bylo na webu ministerstva
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pafik

17. 2. 2021, 8:29

Mex píše: 16. 2. 2021, 5:48
Josef píše: 16. 2. 2021, 5:40 Ale Andy přeci říkal, že to bude držet pevně v rukách. Zatím to drží pevně v rukách snad jen na WC.
Tohle mi zas a znovu hlava nebere.
Pokud by to takhle managersky nezvládal nějaký vyučený politolog, tak dobře. Nikdo neumí všechno.
Ale Babiš prostě je manager. I kdyby všechny ty své podniky původně ukradl, tak stále je potom schopný je dlouhodobě řídit, a celkem úspěšně.
Tak proč sakra tady tak selhává? To si neumí najít kolem sebe lidi?
Fakt mi to není jasné. A to čistě technicky, bez jakékoli zášti nebo negativních emocí vůči němu.
To bude tím, že ty firmy jsou jeho a nehrozí, že by za rok zvolili do čela firmy někoho jinýho. Takže se může soustředit na optimální řízení (optimální z jeho pohledu), nemusí koukat napravo nalevo a dělá to, co umí. To mu jde asi dobře. Při řízení státu musí pořád přemýšlet o tom, že se na jeho místo tlačí tucet jiných, nemůže použít nepřátelské převzetí (žebychom obsadili Slovensko, nebo Rakousko ? :) ), a dotace stát jako takové nedostává. Jako že by nám germáni přispěli 200 miliardama do státního rozpočtu? Ale primární bude Damoklův meč střídání v čele státu si myslím.
Grad

17. 2. 2021, 8:35

K tématu "Babiš to nezvládá"?!
Nikoliv, Babiš není stát a nezvládá to stát...
Ačkoliv, stát to nezvládá, protože na 1000% platí ta trojfotka. :?

Rozdíl mezi státem a firmou?
Firma se řídí centralisticky a povětšinou autoritářský nějakým ředitelem-generálem.
Stát se řídí politickymi kompromisy v širokém plénu sněmovny pomoci vlády a hlavně různýmí orgány a samosprávou, ale v podstatě decentralisticky.

Babiš od začátku prohlašuje, že stát bude řídít jako firmu, jenomže narazil na zeď... skouší to ale pořád dokola zas a znova... :roll:

Jeden příklad za všechny, už po X-té máme prodloužený výjimečný stav, ale kde se nám ztratil ten hlavní nástroj pro jeho řízení - Ustřední krizový štáb?
Proboha, proč třeba totok by měl řídít premiér https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ba ... i-40351238

Tak to je ale se vším... já já já, jenom já - Babiš. :twisted:
Někteři to už konečně alespoň pochopili a někteří se už zařídili dle toho.
Bohužel až po 4 letech tohoto "řízení" státu jako firmy a po roce nezvládání krize a 20tis. zbytečně mrtvých či zadlužení ve výší 1/3 rozpočtu a to prosím jenom prozatím, bo světlo na konci tunelu se ne a nechce ukázat...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-s ... cin-142629
Josef
Sponzor fora

17. 2. 2021, 8:47

Několik odpovědí se dá najít i v tomto krátkém shrnutí:
https://www.forum24.cz/proc-nam-vladnou ... 2102162138
filla
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2021, 8:59

robokop píše: 17. 2. 2021, 7:03 Jsou jeste dostupne ty excelovske tabulky s temi nakupy?
Onehda to bylo na webu ministerstva
jsou, daval jsem to tu uz 2x

https://www.occrp.org/en/coronavirus/eu ... e-unmasked
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
lapa
medaile za lepsi forum

17. 2. 2021, 1:30

reta píše: 16. 2. 2021, 9:37
fmodel píše: 16. 2. 2021, 9:30 Jinak z některejch záběrů je na něm vidět že je vyděšenej potom bezradnej a pak zase klasika mele to samé a hledá viníka .
Taky mě poslední dobou připadá, že to není on.
Prave ze posledni doba spise odhalila jeho pravou podstatu - rika se prece, ze teprve krize odhali pravy charakter vseho ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Josef
Sponzor fora

17. 2. 2021, 1:43

lapa píše: 17. 2. 2021, 1:30
reta píše: 16. 2. 2021, 9:37
fmodel píše: 16. 2. 2021, 9:30 Jinak z některejch záběrů je na něm vidět že je vyděšenej potom bezradnej a pak zase klasika mele to samé a hledá viníka .
Taky mě poslední dobou připadá, že to není on.
Prave ze posledni doba spise odhalila jeho pravou podstatu - rika se prece, ze teprve krize odhali pravy charakter vseho ...
Pokud si vzpomínáte, jak se řešil Čapák, tak nejednal o nic více s rozvahou. Tam se poprvé veřejně projevil v plné kráse. A přes to mnoho frustrovaných jedinců mu to pak hodilo.
aleshonsa

17. 2. 2021, 1:46

Zase další levota od Biontech a opět v tom figuruje Čína. Doufám, že za tohle půjde ten Turek co mu to patří do pekla.
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... e-40351284

Už jsem se jednou tak nějak řečnicky ptal a zeptám se znovu. Na co čínští komouši potřebují dle jejich propagandy špatné západní vakcíny, když mají tu svojí dle nich nejlepší na světě?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Josef
Sponzor fora

17. 2. 2021, 2:25

aleshonsa píše: 17. 2. 2021, 1:46 Zase další levota od Biontech a opět v tom figuruje Čína. Doufám, že za tohle půjde ten Turek co mu to patří do pekla.

Už jsem se jednou tak nějak řečnicky ptal a zeptám se znovu. Na co čínští komouši potřebují dle jejich propagandy špatné západní vakcíny, když mají tu svojí dle nich nejlepší na světě?
Aby tu svou s velkým ziskem prodali do východní Evropy.
aleshonsa

17. 2. 2021, 2:30

Jinak ohledně Babiše. Ono mu to plno lidí ve skutečnosti nebaští - těch pravověrných bude asi relativně málo. Ono totiž dost lidí nepokrytě přizná, že sice uznává, že je to šmejd, ale volí ho, protože jim posílá peníze. Tj. podobná sorta lidí jako jeho přímý podřízení z Agrofertu - nechají si nas**t do pusy, ale hlavně že je to ho*no pozlacené.

Pak co se týče toho, co předvádí. - on ale dle mého funguje stejně jako v Agrofertu. Už jen podle toho článku z Neovlivní, co sem někdo dával. Tam mu v podstatě může stačit obklopit se výkonnými řediteli, na které bude řvát výměnou za možnost kariéry, peníze a provize. Na jednání představenstva to v podstatě může vypadat jak z toho článku.
Ředitel: "Je tady tento problém."
Babiš: "A co tedy navrhujete."
Ředitel: "Je tady možné řešení A a možné řešení B."
Babiš: "A co tedy navrhujete! Chci od vás slyšet řešení!"
Ředitel: "Uděláme tedy toto."
Babiš: "Dobře, ale jestli to nedopadne tak si ponesete následky." (Seškrtané prémie, v krajním případě vyhazov).

Jenomže ve státním to takto nefunguje a ani nemůže fungovat. Začíná to omezeným financováním - takže to prostě nejde řešit, že někomu hodíte o zlaťák navíc a budete se po něm vozit. Viz, že už prostě nemůže sehnat lidi, třeba ministra dopravy. Pro schopného manažera ten plat až tak zajímavý není, a už vůbec ne za situace že na vás bude Babiš ječet a všechny průšvihy na vás přenášet. Teď už v tom může být i negativní reklama, že na vás pak budou ukazovat jako na kolaboranta a Babišovu podržtašku, takže naopak to na vás bude mít negativní karierní vliv. Pak mu zbydou troubové, jako ti co tam teď sedí, co by se jinak nikde nechytli a už vůbec ne za takové peníze.

Mně stačilo, co jsem viděl v jedné bývalé práci, jak dle mého (a nejen mého) hloupý člověk dokáže vézt i relativně velkou firmu, která i vydělává. Stačí mít kolem sebe dostatečně morálně ohebné lidi, co na ně stačí udělat bububu a hodit jim pár zlaťáků. Jízlivě jsem o něm říkal, že je to manažer světového formátu:
- Požadavky na výkon jako v USA.
- Arogance a přístup k podřízeným jako ve Francii.
- Motivace jako v Rusku za Stalina nebo dnes v KLDR (když to nezvládneš, půjdeš ke zdi).
- Způsob odměňování jako v nějaké rozvojové zemi (nic nedostaneš - jsme chudá firma a můžeš být nakonec rád, že tu můžeš pracovat).
Taky tam už nikdo z klíčových lidí, co tam za mě dělali, už dnes není.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 2. 2021, 2:47

Josef píše: 17. 2. 2021, 2:25
aleshonsa píše: 17. 2. 2021, 1:46 Zase další levota od Biontech a opět v tom figuruje Čína. Doufám, že za tohle půjde ten Turek co mu to patří do pekla.

Aby tu svou s velkým ziskem prodali do východní Evropy.
Východní Evropa si je sem pouští z vlastní blbosti. Stačí, že Číňan přijede na praseti a vesluje husami za někým, jako je Zeman, a hned se dveře otvírají.
Problém s vyčůraností Biontech je celoevropský a EU je neschopná jim zarazit tipec.
Situaci, že EU nemá svojí vlastní vakcínu, když už si chce hrát na světovou velmoc, raději ani nekomentuju.

Jinak z článku jsem vůbec nepochopil, jestli Taiwan už nějakou smlouvu podepsal nebo to bylo jen ve fázi jednání. To je dost klíčové, protože pak je to věc na nějakou žalobu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2021, 2:58

aleshonsa píše: 17. 2. 2021, 1:46
Ve své zaslepenosti nepochopíš ani trochu mentalitu Číňana .
Nikde Čína nepsala že mají nejlepší vakcínu na světě -nebo to dokaž !
Jen hlupák nezná své nepřátele .
Jinak na to na jakým místě pracuješ a jaký máš vzdělání jseš proti Číňanovi na stejným fleku a se stejným vzděláním socka :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=VJVg9L7Hm4Q
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

17. 2. 2021, 3:28

fmodel píše: 17. 2. 2021, 2:58
aleshonsa píše: 17. 2. 2021, 1:46
Ve své zaslepenosti nepochopíš ani trochu mentalitu Číňana .
Nikde Čína nepsala že mají nejlepší vakcínu na světě -nebo to dokaž !
Jen hlupák nezná své nepřátele .
Jinak na to na jakým místě pracuješ a jaký máš vzdělání jseš proti Číňanovi na stejným fleku a se stejným vzděláním socka :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=VJVg9L7Hm4Q
Dokázat ti to nemůžu, protože se mi to nechce dohledávat. Ale jejich propaganda to neustále tvrdí.

No zase na druhou stranu - mě se třeba nestane abych záhadně zmizel jenom protožo, že se vyjádřím kriticky k vládní garnituře. :D :D :D :D
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“