corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
t256

19. 2. 2021, 9:08

filla píše: 19. 2. 2021, 7:21
t256 píše: 19. 2. 2021, 5:59 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hama ... sti-142948
Nakoupit stejne testy misto za pajdu od vyrobce za 150,- od prekupnika. Bez vyberovky a vse je v poradku. Tohle je pravy duvod proc babis tolik kvicel kdyz ho komanci podrazili a neprodlouzili nouzovy stav.
ty vubec netusis, kolik to zachrani zivotu!, tady je cena az na poslednim miste!!!
Kdyby to objednali primo od vyrobce jako rakusaci, meli by to hned, bez hledani nejakych pochybnych firem a cekani az to sem dopravi a prodaji za trojnasobek. Ale ono je jednoduchsi trajdat s cinanama nekde po fotbale, nez vyjednavat obchody.
Mart76

19. 2. 2021, 9:13

Mex píše: 19. 2. 2021, 12:52
Mart76 píše: 19. 2. 2021, 12:02 Máti měla před deseti dny narozeniny (78). Zaslechl jsem, jak se na víkend domlouvá se ségrou, že se udělá oslava. Prý to chtěla ségra. Tak jsem se do toho vložil a oslavu jsem zatrhl. A dnes jsem všem znova zopakoval, že pokud bude nějaká větší sešlost, tak ať s ní počítají až někdy v květnu. A pokud návštěva, tak s rouškou na chodníku před barákem.
Jsem sice za špatného, ale oni zatím nemají tu zkušenost s úmrtím někoho, koho osobně znali. Já už bohužel trojnásobnou.
Asi by se na to dal aplikovat Heisenbergův princip neurčitosti.
Teď nevíš, jestli jsi jí život prodloužil (protože nedostane Covid), nebo naopak zkrátil (protože je to pro ní stres, a Covid by v případě setkání stejně třeba neměla od koho chytnout).
Tak z toho strach nemám, protože ty neznáš moji mámu. Ta má větší stres z toho, že nějaká oslava bude :lol: . A nedej bože ji ještě pořádat v restauraci (pokud není zavřená).
Na oslavy přistupuje jen kvůli těm, co chtějí oslavovat. Protože má potřebu všechno chystat i když nemusí (chlebíčky, cukroví atd.).
Ta má větší stres z toho, že má už měsíc a půl zavřenou knihovnu. Naštěstí ve čtvrtek už otevřeli alespoň výdejové okénko.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2021, 9:30

Tak mě napadlo jak se nechal Prymula tak krásně vyfotit na fotbalu že to není samo sebou .
Myslím že s tím covidem bude ještě takovej průser že se chtěl Prymula vysmeknout z funkce poradce aby to na něj nemohl Babiš hodit ,a další když nebude mít nic společného s vládou tak bude moct ta jeho nejlepší managerka dceruška vesele obchodovat a to beztrestně a bez dohledu novinářů atd.
Naposledy upravil(a) fmodel dne 19. 2. 2021, 5:41, celkem upraveno 1 x.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2021, 10:04

nevite nekdo, proc se nemocnym na kovid obvazuje hlava?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nahl ... sti-143192
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Permonik
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2021, 10:12

filla píše: 19. 2. 2021, 10:04 nevite nekdo, proc se nemocnym na kovid obvazuje hlava?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nahl ... sti-143192
12. obrázek prevence proti proleženinám... to už se ani titulky k obrázkům nečtou....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Mex

19. 2. 2021, 4:33

robokop píše: 19. 2. 2021, 3:34 Problem je ze ti ty cisla nesedej.
Je veliky rozdil kdyz jses na nkupu a vsichni kolem v respiratorech nebo kdyz jsi zavrenej s peti lidma v jedne cimre...
Moc nechápu tak zásadní nesouhlas (se silnými emocemi, řekl bych).
Já jsem psal jen prostou statistiku. A bral jsem v podstatě nejhorší scénář.
Samozřejmě předpokládám, že zrovna svou mámu nebude nikdo chtít nakazit. Takže i kdyby jinak se slabými příznaky chodil mezi lidi, tak v tomto případě by to neudělal.

A ještě krátce k té psychice: v každé životní etapě je pro člověka důležité něco jiného.
V dětství to, jestli jezdím na koloběžce, běhám rychleji a dohodím dál než Franta. Později jestli mám delší péro než Karel. Pak jestli jsem dostal do postele spolužačku. Potom jestli mám lepší auto než Pavel. Ještě později pak jestli jsem zdravější než Pepa a jestli si na rozdíl od něho ještě můžu dát vepřové a vyjdu do schodů.

No a pak v těch pozdějších etapách začne být pro lidi důležité, že se můžou setkávat s rodinou a blízkými. Většinou je to asi spíš u žen, a samozřejmě ne u všech. A často je to pro ně na žebříčku priorit velmi vysoko.
No a pak tak, jako v mládí třeba nesmyslně riskuješ, abys byl za frajera v partě, tak mnoho těchto lidí riskuje, protože ten kontakt s blízkými je pro ně prostě důležitý.
Tak jako třeba pro mlaďoše, aby byl mezi vrstevníky king, kvůli tomu se zramuje a je zbytek života na vozíku. Nebo se předvádí v autě a zabije kvůli tomu sebe a další 3 nevinné lidi. To je přece taky nelogické, takhle riskovat, ne? A přesto to mnoho a mnoho lidí dělá.

Život prostě není černobílý.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2021, 4:41

jasny
ale jestli mas pocit ze mi nechybi jista cast zivota ktera je o spolecenskem setkavani tak chybi a to vyznamne. ale proste mi prijde lepsi to ted na rok nebo dva omezit na virtualni kontakt, popovidat se da i po tel. atd... a ja se k tomu nikdy nepotreboval opijet v hospode. no a prijde mi tahle obet rozumna ve srovnani s tim ze kdyz se neobetuju budu mit nekoho na svedomi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

19. 2. 2021, 4:50

ovsem to nesmis hnat do extremu, uplne stejne muzu rict, ze kdyz si odpustime jezdeni autem, tak na vyrazne snizime pocet mrtvych na silnicich a pokud pujdu do extremu, tak reknu, ze kdyz lide vymrou, tak zachranime planetu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mex

19. 2. 2021, 4:54

robokop píše: 19. 2. 2021, 4:41 jasny
ale jestli mas pocit ze mi nechybi jista cast zivota ktera je o spolecenskem setkavani tak chybi a to vyznamne. ale proste mi prijde lepsi to ted na rok nebo dva omezit na virtualni kontakt, popovidat se da i po tel. atd... a ja se k tomu nikdy nepotreboval opijet v hospode. no a prijde mi tahle obet rozumna ve srovnani s tim ze kdyz se neobetuju budu mit nekoho na svedomi
V tom s Tebou souhlasím. Ale je pravdou, že to pro mě není složité (jako asi ani pro Tebe), protože ani já nechodím do hospody ani v normální době, a jsem introvert.
Nicméně chápu, že mnoho lidí má priority a genetickou výbavu postavenou jinak.

No a pokud podobná omezení fungují už rok, i přes poměrně přísná pravidla je situace velmi špatná (viz např. odstrašující poměr přísnosti opatření ku dosahovaným výsledkům na Slovensku), tak se prostě chovají (zdánlivě) nelogicky.
O to víc, že jim to politici nejsou schopni vysvětlit tak, aby je to "vzalo za srdce", a navíc to občas i sami porušují.
reta

19. 2. 2021, 5:01

Já myslím, že priority se opravdu v životě mění a úplně ta poslední změna je vidět blízké a faráře.
Fifík

19. 2. 2021, 7:04

robokop píše: 19. 2. 2021, 4:41 jasny
Úplně nejsměšnější je tento, prostřednictvím státu silou vynucovaný, přístup u lidí v domovech důchodců, LDN, hospicu,... Ti lidi počítají zbývající čas v týdnech, v lepším případě měsících a nějaká ušatá rouška jim řekne, ať vydrží rok a bude to zase fajn. WTF? Z vlastní zkušenosti vím, že spousta z nich by radši byla se svojí rodinou i s rizikem covidu, než zavřený ve vězení a tak jako tak čekat na konec (to je volná citace jednoho známýho).
Grad

19. 2. 2021, 8:27

Zdraví či dokonce životy lidí? Tak toto ty nahoře opravdu ale opravdu "zajíma", jen a pouze když jim to vynese...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/spor ... eze-143242
lapa
medaile za lepsi forum

19. 2. 2021, 8:34

filla píše: 19. 2. 2021, 7:21
t256 píše: 19. 2. 2021, 5:59 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hama ... sti-142948
Nakoupit stejne testy misto za pajdu od vyrobce za 150,- od prekupnika. Bez vyberovky a vse je v poradku. Tohle je pravy duvod proc babis tolik kvicel kdyz ho komanci podrazili a neprodlouzili nouzovy stav.
ty vubec netusis, kolik to zachrani zivotu!, tady je cena az na poslednim miste!!!
Babis nezachranuje zivoty, Babis zachranuje mrtve. Poslouchej ho poradne ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
lapa
medaile za lepsi forum

19. 2. 2021, 9:00

A vcera ta Slavie - objevili/aplikovali Cinani dalsi kanal, jak to sirit ochotnymi idioty/egoisty?
Komu patri Slavie, ci zajmy tady dlouhodobe prosazuje Tvrdik :-) ?
Staci rozeslat par pozvanek a hned tam je premieruv poradce, za ODS ten dlouholety manicka Vodra a nejaky ten jejich snemovni predstavitel, za Ceskou televizi reditel a jina elita, .... no spis jelita. Prekvapila mne Kvitova, tu jsem mel za docela chytrou / cti rozumnou.

A perlicka na zaver: podle ministra obrany Slavie nic neporusila, protoze hoste jsou/byli dlouholetymi fanousky Slavie a meli platny test ... toho by meli vycpat do muzea pro zvysenou inteligenci ... znam dost dlouholetych fanousku, kteri by si taky poridil platny test ... ale dostali by se na zapas?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Grad

19. 2. 2021, 9:25

Takže dle tohoto návodu platného zatím jenom pro "High Society" můžeme konečně otevřít všechno a všem.
Stačí k tomu pouze čerstvý test pro každého, kdo vytáhne paty z domu! :lol:
Jak jednoduché! :shock:
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“