klikni na něm pravým a vypni fajfku spustitpicom píše:Jak mám to video zastavit !
pořád mi to frézuje
ale je to fakt docela otravný

Odpovím ti otázkou, umíš si připravit data pro takový frézování, máš představu co do tý CNC frézky leze aby bylo na výstupu tohle, máš doma na tohle potřebný soft, máš na něj peníze?Pokec píše:No vy mně dáváte, pánovéTak nejdřív jsem chtěl dělat co nejlevnější, malou frézku, pak jste mě přesvědčili, že je lepší přidat, a mít to kvalitnější, no a teď Tim přidal video, kde jak říká ho cncéčko stáli tři litry a funguje
Už pár let mně hlava tak nešrotovala jak teď. No, ale přemýšlení je prý tdravé proti skleróze
Zeptám se ještě takto, předevčím Tima. Má konstrukce frézky vliv na složitost výrobku ? Bylo by možné, třeba na té Timově frézce udělat např. toto?
V podstatě na každém stroji se dá udělat cokoliv. Tedy když vynechám různé naschvály a speciální případy. Limitovaný budeš pouze parametry toho stroje - rozjezdy X,Y,Z, jeho přesností (tj. absolutní přesností najetí a opakovaného najetí), tuhostí stroje (jak moc si můžeš dovolit ubírat aniž by to začalo vibrovat, případně jestli se ten stroj bude třást jen tak bez důvodu jako drahý pes), rychlostí (což je samo o sobě málo zajímavé, ale v kombinaci se zrychlením už je to zásadní parametr), otáčkami vřetena a pár dalšími konstrukčními drobnostmi.Pokec píše:Bylo by možné, třeba na té Timově frézce udělat např. toto?
*********Engineer píše:Odpovím ti otázkou, umíš si připravit data pro takový frézování, máš představu co do tý CNC frézky leze aby bylo na výstupu tohle, máš doma na tohle potřebný soft, máš na něj peníze?Pokec píše:No vy mně dáváte, pánovéTak nejdřív jsem chtěl dělat co nejlevnější, malou frézku, pak jste mě přesvědčili, že je lepší přidat, a mít to kvalitnější, no a teď Tim přidal video, kde jak říká ho cncéčko stáli tři litry a funguje
Už pár let mně hlava tak nešrotovala jak teď. No, ale přemýšlení je prý tdravé proti skleróze
Zeptám se ještě takto, předevčím Tima. Má konstrukce frézky vliv na složitost výrobku ? Bylo by možné, třeba na té Timově frézce udělat např. toto?