Prosba o pomoc

Odpovědět
Pokec

26. 11. 2013, 6:55

Dobrý den,
promiňte mně dotaz laika.
Věnuji se řezbářství, v poslední době mě láká pořídit si CNC frézku. Protože však nejsem zrovna "za vodou" , rozhodl jsem se pro stavbu svépomocí.
Mechanickou část jakž takž zvládnu, avšak v elektronice jsem naprostý laik.
Proto hledám šikovného človíčka, který by uměl, a měl chuť vyrobit elektronickou část. Na můj dotaz v 4isp mně odpověděli :
"Dobrý den,
pokud jsem to dobře pochopil potřebujete lacinou tří osou elektroniku.
Myslím si, že by Vám mohlo stačit, kdyby jste si koupil:
1x SYS-24350
3x 57STH76-2804B
1x DRV-3A it "

Ideální by pro mně bylo, kdyby to někdo pospojoval a já jen zapíchnul vývody z krokových motorů do nějaké krabičky se vším potřebným a tu připojil k PC.
Jedná se o tříosou frézku s pracovním prostorem 300 x 400 x 100 mm, s možností obrábění dřeva. Posuvové šrouby plánuji trapézové 16 x 4 mm, tolerance bohatě stačí cca 0,1mm. Vřeteno ovládané ručně.
Znovu se omlouvám za můj elektrodebilismus, z elektriky zvládnu snad jen našroubovat žárovku a vyměnit baterky ve foťáku :(
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 7:00

s timhle budes mit jen problemy
zvlast kdyz nejsi elektrikar a nedokazes si tu desku upravit

obrat se na profiky http://www.gravos.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
udelaji ti to vcetne zapojeni ktere nelze splest kdyz se s nimi domluvis
jo a oftware je taky daleko jednodussi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 7:55

Jako pro řezbáře by byl pro tebe ideální Gravos - máš to i s podporou a servisem - což je pro tebe k nezaplacení. A další ohromný plus pro tebe - jejich systém umí přesně to, co budeš potřebovat - 3D skenování a frézování - bez nějakého extra náročného vybavení, které plně zvládne jejich soft - tzn nebudeš muset shánět různé 3D CAD a CAM systémy a laborovat, jak to rozchodit.

Zajeď za nimi a zkonzultuj to, co potřebuješ a nech si nabídnout jejich řešení - věř, že to nebude zbytečná ztráta času.
Pokec

26. 11. 2013, 8:07

Díky za reakce, včera jsem jim psal, čekám odpověď :) Ten jejich program je dobrý ? Asi bych finančně dosáhl na to Armonte, max. Gravostar-H Prozatím zkouším ArtCam, líbí se mně, až na tu (pro mně nedostupnou) cenu :)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 8:13

kazdy z jmenovanych je na neco uplne jineho
jestli mas problem dosahnout na artcam tak se asi budes muset vratit k rucnimu naradi
nebo si ten software poridit jinak coz je samozrejme trestne a tudiz te od toho zrazuji

ale ta navsteva v gravostiu ti asi vse osvetli
paklize chces jen kopirovat obrobky tak by to mohlo jit i bez draheho software
Pokec

26. 11. 2013, 8:20

Nechci kopírovat, to bych mohl jít dělat někam do lisovny, (a na to by mně stačila ruční kopírka), chci si namodelovat na PC nějaký reliéf, zajímavou misku nebo vývěsní tabuli a to pak zrealizovat touto frézkou. :)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 8:26

tak si priprav docela velikej ranec penez na software a jeste to neni zarukou ze to zvladnes protoze nektere dovednosti nejsou o tom jak moc chces ale o nejakem nadani se s tim softwarem szit
a to je spis nejaka geneticka zalezitost nebo tak neco (proste jsem to zazil ve skole ze nekterym lidem to neslo byt chteli sebevic, napr me artcam taky neoslovil)

odhadoval jsem puvodne ze si spis chces nejaky svuj rucni design namnozit
Pokec

26. 11. 2013, 8:43

No mám takovou hloupou povahu, že rád objevuji něco nového.(Pro mě) A třeba teď mě zrovna uchvátily ty možnosti CNC. A tak s otevřenou pusou zírám, co to všechno dokáže. Stáhl jsem si to demo ArtCamu, teď si s tím asi týden hraju, a jsem tím nadšenej :) Třeba ty reliéfy z fotografií, nebo obrázků. Jen je smůla, že to v demu nejde uložit. Ale třeba časem najdu něco obdobného a levnějšího. Někde jsem četl, že snad něco jde i ve SketchUp a Rhino, ale to jsem ještě nezkoušel. Zatím jsem ve stádiu, jako když Kolumbus vyrazil do Indie a objevil Ameriku. No a teď se pohybuji někde na pobřeží a nakukuji, co je dál ve vnitrozemí :)
RaS

26. 11. 2013, 9:10

pokud je pro tebe Artcam drahej, tak nechápu že uvažuješ nad rhinem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 9:22

Myslím, že ARTcam je na řezbářský věci super a cena je víc než luxusní v porovnání s ostatními CAM-y.
Nechci Ti brát nadšení, ale bez toho ARTcamu se podle mýho prostě neobejdeš a o jiným podobným levnějším programu směřovaným do umělecký oblasti nevím.
Vím, že budu drsnej, ale pokud se Ti cena toho softu zdá moc .... tak zůstaň raději u dlátek. :wink:
Já, protože dělám běžný strojařský věci už roky žiju s levným Cut2D, ale po tom ARTcamu jsem už mnohokrát pokukoval, jednou na něj možná taky dojde čas, ale zatím ho prostě nepotřebuju.....
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 10:25

Zmýlená neplatí ... :oops:
Kapku jsem ty camy popletl...
Doporučuji prozkoumat tuto stránku .... http://www.vectric.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Pokud nebudeš mít na nákup jejich softu tak pak opravdu zůstaň raději u dlátek. Pokud ale na ten soft budeš mít vykrmený prasátko tak věř, že ve spojení s Gravos řízením Ti to bude chodit velmi pěkně a kluci Ti poradí co a jak. :wink:
Pokud bys chtěl třeba náhodou nějak ušetřit a nahradit Gravos řízení Machem, tak Ti jako dlouholetý uživatel Macha radím zapomeň na to .... na 3D obrábění to rozhodně není dobrá volba.
Naposledy upravil(a) Engineer dne 26. 11. 2013, 10:33, celkem upraveno 1 x.
packa

26. 11. 2013, 10:25

artcam je super , ještě by šlo asi tohle ': vectric aspire
Engineer
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 10:36

Kup tohle https://sites.fastspring.com/vectric/in ... arvebundle" onclick="window.open(this.href);return false; a myslím, že budeš mít vystaráno (Ježíšek se zapotí :) ). Intuitivní ovládání a na to co potřebuješ nebo chceš dělat Ti to musí na dlouho stačit!!!
Pokec

26. 11. 2013, 10:45

RaS píše:pokud je pro tebe Artcam drahej, tak nechápu že uvažuješ nad rhinem..
No to je jednoduché :) Artcam Pro stojí asi 150 tisíc, Rhinoceros stojí pro studenty cca 7000. Ne, že bych byl student, ale mám doma studující děti. A mimo to jsem psal, že jsem o něm četl, ne že bych si ho chtěl pořizovat. Ani nevím, co to umí. :)
Pokec

26. 11. 2013, 11:06

Engineer píše:Kup tohle https://sites.fastspring.com/vectric/in ... arvebundle" onclick="window.open(this.href);return false; a myslím, že budeš mít vystaráno (Ježíšek se zapotí :) ). Intuitivní ovládání a na to co potřebuješ nebo chceš dělat Ti to musí na dlouho stačit!!!
Díky za tip, nakouknu na to :)
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“